Столичани в повече - Сезон 10, Епизод 3

Реклама

Крадците на банковия обир са заловени от полицаите заради друг грабеж. Следователят ги намира за подозрителни и ги предупреждава, че може скоро да се видят отново. След като ги пускат те отиват на паркинга, където от един от отдушниците са пуснали раницата. Те не намират парите и не знаят къде да ги търсят.

Полицията залавя и Радко. Следователят разпитва и него за грабежа на банката. Радко разказва как е спрял случайно пред банката по вина на попа.

Спас Лютов отива в банката, за да занесе епикризата на простреляния му крак в деня на обира. Той иска от банката да му покрие заема. Служителката му обяснява, че това няма как да се случи. Спас се прибира вкъщи и съобщава на майка му, че тъй като тя е поръчител на кредита му, ще изтеглят парите от сметката й. Йордан продължава да се подготвя със своя оркестър за първата си изява. Те правят снимки за плаката на оркестъра.

Гришата отива при Секретаря на Синода, за да го убеди, че е подходящ за учител по вероучение. Секретарят не му обръща голямо внимание и не го взима насериозно. Точно преди да си тръгне, получава обаждане от полицията. Те го викат за разпит по случая с показанията на Радко. Гришата дава показания и на излизане от районното, един от полицаите му казва, че на буса си има раница. Той и Стефи установяват, че вътре има много пари и потеглят с буса.

Андрей и Пепи се запътват към Рилския манастир, за да намерят някаква информация за иконата. Последното, което се знае е, че е била в Радибожкия манастир край Радомир. След проучване, момчетата научават, че когато манастирът е закрит, а сградата му разрушена, цялата документация е била пренесена в библиотеката на Рилския манастир. Те се срещат с монаха библиотекар на Рилския манастир, който им дава нужната документация. Монахът е чувал за тази икона, но самия той не вярва, че тя наистина е чудотворна и предизвиква смях.