Столичани в повече - Сезон 10, Епизод 6

Реклама

Спас и отец Григорий отиват до скривалището, където са парите. Там Гришата завързва Спас за едно дърво, докато му отделя 200 000 лева. Спас не е доволен, защото иска да делят и останалата част, но попът го заплашва, че ако не приеме само 200 000 хиляди, ще го остави завързан в гората. Свидетели на ситуацията стават Радко и Пацо. Спас приема условието на Гришата и те си стискат ръцете.

Радко бързо се прибира вкъщи и се опитва да разкаже на Рангел какво е видял. Рангел, разярен от последните събития, не оставя Радко да се изкаже и дори го прогонва от дома му. Радко се напива и заспива на една пейка. Там бива намерен от двамата крадци на обира и им разказва за парите на Спас под влиянието на алкохола.

Славея решава да заеме място като певица в оркестъра от който се отказа Йордан. Еленко отново е на среща, за да помогне това да се случи. Йордан побеснява, особено след като разбира че Славка иска да включи и дъщеря им като китаристка, за да получат повече пари. Той изхвърля китарата и прогонва Еленко.

Андрей, Пепи и двете момичета отиват при монаха, който е бил много близък с Панкратий. Той ги кани да влязат в къщата му и ги нагостява с кисело зеле и пудра захар, която всъщност се оказва, че не е точно захар. Четиримата приятели биват приспани от монаха и натоварени в един бус.

Следовател Стефанов се среща с Пацо, като го предупреждава да внимава и че го държи под око. Пацо се паникьосва много, защото не иска пак да го вкарат в затвора за съучастие. Тайно от Гришата, взима чантата с парите и я оставя до контейнерите на блока. Не след дълго двете съседки Гълъбина и Славея отиват да изхвърлят боклука. Докато се разправят и се оплакват една на друга за любовния си живот, те намират чантата с пари. Двете съпернички, мигновено забравят кавгите помежду си.