Столичани в повече - Сезон 10, Епизод 8

Реклама

Андрей, Пепи, Елеонора и Камелия отварят писмото загадка, дадено им от монаха, и тръгват по новите следи на смеещата се икона. Обезверени и вече уморени, приятелите се опитват да разгадаят текста от писмото, но без успех. Изведнъж Камелия открива в интернет, че това е текст от песен на Тони Димитрова, а Елеонора се сеща, че именно певицата е връзката с иконата, затова четиримата се отправят към звукозаписно студио, където репетира Тони Димитрова. Нахлуват вътре и провеждат разпит на Тони Димитрова. Певицата проявява огромен интерес.
Пацо бере душа, напръскан със сълзотворен газ, а Гришата събира двестата хиляди лева, за да ги занесе в Светия Синод. С половината занесена сума, отец Григорий гарантира своето участие, като водещ на предаването за вероучение само в първите десет епизода. Гришата се оказва в неловко положение, когато разбира, че сценарият за предаването всъщност са текстовете от Библията, които той тепърва ще трябва да учи. За да започне предаването се налага първо да се изпълни условието, поставено от патриарха - да се намери чудната смееща се икона на Св. Мина. Това е нещо абсолютно ново за Григорий.
Яна води Радко в болницата на очен преглед. Тя се представя за негова сестра, търсейки изгода за себе си. Радко търси помощта на новата си сестра за откриването на парите и неусетно двамата се превръщат в отбор. Претърсвайки всички комини, те намират пари, вързани на въже, които обаче се оказват 50 000 лева от 1997 година. Радко бързо сменя плана и заедно с Яна тръгват да преследват Пацо и Гришата.
Рангел и Йордан не се прибират цяла нощ, което започва да притеснява двете нови приятелки Гълъбина и Славка. Докато кроят планове за намирането им, двамата мъже се оказват точно под носовете им. През изминалата нощ двамата бивши съпреници са разтопили ледовете помежду си, станали са приятели и са направили комбина срещу жените си.
Гълъбина и Славка се наслаждават на богатството си и правят планове за пътувания, нови покупки, а и нови мъже. Харчейки пари по фризьори, магазини за дрехи и модерни спортове, двете жени решават да си купят коли, с които да осъществят мечтите си за нови пътешествия. Рангел и Йордан обаче надушват, че става нещо странно с жените им, и решават да ги проследят. Тръгват след тях и ги хващат точно на местопрестъплението, докато тъпчат пари в чантите си.
Спас е при похитителите си, които го изтезават, за да разберат къде са парите. За да изстръгнат информацията от него, крадците заплашват, че ще му отрежат пръстите. Притиснат и паникьосан той проговаря.