Столичани в повече - Сезон 11, Епизод 4

Реклама

Основна тема в четвърти епизод е наводнението в Извор. Жителите на селото се срещат с кмета Узунов, който им предлага решение на проблема с пострадалите имоти - инвеститор, готов да изкупи пострадалите им къщи - добре познатият и винаги готов да помогне Константин Цеков.

В „Шоуто на попа” Григорий се обявява срещу нов проектозакон за връщането на хората по родните им места и подканва хората да се подпишат в подкрепа на организиран от предаването референдум. Той не се изразява ласкаво за Извор и разгневява бившите си съселяни.

Междувременно след като стратегията за бизнес с маршрутка на Радко пропада, Яна взeма нещата в свои ръце. Тя намира ново приложение на купения вече бус - кара Радко да товари в него чували с пясък от детска площадка и ги продава на Изворските баби да си укрепват къщите. Покрай тази схема жителки на Извор вербуват Радко да отвлече с буса отец Григорий и да го върне в селото.

В София след раздялата на Андрей и Елеонора, Спас и Каролина също имат проблеми. Тяхната нова охранителна фирма получава първия си обект, но вместо добра новина, това се оказва повод за скандал. В апартамента остават само Андрей и Каролина. След бутилка вино, те заспиват един върху друг на дивана в най-неподходящия момент, в който Елеонора решава да се върне.

След съселяните си, при кмета отиват и Рангел, и Йордан. Те тръгват натам с идеята да търсят обезщетение за наводнението, но като виждат кой управлява селото, бързо разбират, че такова няма да получат. Вместо това Цеков им предлага да пийнат заедно и визитата им се проточва. Докато пие при кмета, Рангел получава обаждане от Фридрих, на когото му е дошло до гуша от капризите на Мария и медицинската сестра Гретхен.

През това време при Славея и Гълъбина, разгневени от закъснението на мъжете си и също подпийнали, идва неочакван посетител - сирийски бежанец.