Столичани в повече - Сезон 11, Епизод 6

Реклама

В шести епизод на сериала, двете враждуващи семейства отново им се налага да обединят усилия. Осъзнавайки, че ситуацията с бежанците няма да се хареса нито на амариканските, нито на руските инвеститори, те решават да се заемат с разчистването на стадиона заедно като направят протест. Неразбирателствата между тях обаче се оказват непреодолими и в крайна сметка Лютови и Чеканови отново стават съперници - решават да подготвят два отделни протеста.

В дома на Чеканови Мария и Гретхен се разбират учудващо добре и решават да се съюзят срещу Фридрих, който не отговаря на обажданията им. Междувременно Григорий не е добре посрещнат в селото. Мислейки попа за крадец, Гретхен го напада. Той за кратко е в безсъзнание, а когато се събужда, лицето на медицинската сестра над него му се струва като привидение.

Радко от своя страна, след като вече работи за Константин, лъже родителите си, че ще ходи на среща, за да се измъкне от протеста. Той отива с Иванов да вземат паспортите на бежанците, където погледа му среща този на Зухра - красива сирийка. У Лютови Яна също отказва да помогне за каузата на родителите си и ги оставя сами да измислят лозунги за протеста. И Рангел, и Йордан получават вдъхновение и написват прочувствени речи. Няма кой да ги чуе обаче. И на двата протеста не идва никой. При това положение инвеститорите се отказват от проектите в Извор и Рангел, и Йордан остават без работа.

На вратата на Андрей се появява брат му, който се извинява и търси Каролина. Тя от своя страна е в Извор да говори със Спас. В крайна сметка те се сдобряват и остават да живеят в селото. Точно когато всичко се подрежда за тях на вратата на Лютови се появяват неочаквани гости - Йовка се връща заедно с малкия Кипър.