Столичани в повече - Сезон 12, Епизод 1

Реклама

Новият сезон на „Столичани в повече” започва с много интересна ситуация.  Следователят към „самоубийството” на Константин Цеков е категоричен в намирането на истината по време на предварителното изслушване. Лютови, Чеканови и техните приятели, са обединени от въздействащата реч на Яна, която абсолютно неразличаема от професионален адвокат, защитава Радко от обвинение в убийството. Заедно с предоставените доказателствени материали, срещу Радко няма да бъде заведено дело.
Същевременно, като единствен роднина, Пацо получава цялото имущество на починалия си брат-близнак Константин Цеков. Той е поставен в изключително трудна ситуация, а именно прехвърлянето на всички имоти и финанси на негово име. Като един скромен и вежлив човек, Пацо е напълно необразован в бизнес средата, в която брат му доскоро е живял и справянето с толкова много парични средства не е било в плановете му. Въпреки това, той ще трябва да приеме наследството си и да намери начин да го управлява.
Йовка, отново в обятията на Спас, вече не само е свободна жена, но много скоро и богата. От раздялата с бившия си кипърски съпруг, тя е на крачка от получаването, не само на апартамент в Атина и няколко декара маслинова гора, но и на солидна издръжка за нея и детето й. В очакване на бързо забогатяване Спас за втори път предлага брак на Йовка.
Семейство Чеканови също ще подготвят, не една, а две сватби. В интервюто на Яна, за филма посветен на Извор, обладан от силни емоции, Радко предлага брак на Зухра. А другата сватба ще бъде тази на баба Марийка и Фридрих. Водени от липсата на средства и невъзможността за вдигане на сватба, Рангел и Гълъбина ще бъдат зарадвани да чуят от австриеца, че и двете празненства ще бъдат на негови разноски.
Още една сватба е на път да се състои, между Гретхен и отец Григорий, но преди това Гришата ще трябва да се справи с ултиматума, който неговата възлюбена му поставя – първо жилище, след това сватба.