Столичани в повече - Сезон 12, Епизод 11

Реклама

Единадесети епизод на „Столичани в повече” започва с разбулване на истината. Йордан и Спас показват на Рангел и Радко всички документи, които са намерили, включително и снимка на бащата на бежанците. Отказвайки да повярва, че съпругата му и брат й са терористи, Радко прави изявление, с което да предотврати възможното обаждане в полицията.

Йовка и Славка са събудени от звън на телефон. От информацията, която получава по телефона, Йовка започва да плаче и успява да събуди Славка. Тя научава от адвоката си, че е привикана в съда, защото Йоргос е събрал хора, които да свидетелстват в негова полза. Виждайки, че Йовка е притеснена от това да не загуби делото, Славка успокоява измъчването й с обещание да отиде с нея на делото и да защити честта й. Докато обмислят дали съдията ще повярва на думите им, Йовка бива подсетена за големия коз, който имат срещу Йоргос – изнудването отправено срещу Славка и Йордан.

Рангел и Радко се прибират, за да разкажат на Гълъбина случилото се, включително и новината, че ще става баба. Раздвоени и разединени, Радко, Гълъбина и Рангел приключват спора си и се отправят към леглата. Въпреки сигурността, че Зухра и брат й не са терористи, Радко не може да спи спокойно при съпругата си. Мнителността му го кара да се върне по път, от който никога не е излизал, а именно да отиде в под крилото на родителите си.

Пацо показва на Гришата документите, в които е обяснено за местоположението и съдържанието на вагона със злато. И този вагон е на същото място, където би трябвало да е куфарът и имането, което търсят Рангел и Радко. Щом разбира, че 2/3 от намереното ще бъде негово, Гришата веднага се захваща да открие изгубеното.

Той намира търсения знак, който да докаже, че съкровището съществува, но точно преди да започне разкопаването е хванат от Йордан и Спас. Към свидетелите, на извършваното от отец Григорий, се присъединяват и Рангел и Радко. Въпреки казаната дума, че ще копаят заедно се оказва, че мъжката част от двете семейства е пренебрегнала думите на своите опоненти. Обграден от всяка страна, Гришата е принуден да измисли план, с който да разбере какво точно търсят всички. Продължението на разпита на отец Григорий се извършва в кръчмата. Всеки се старае да не издаде какво точно търси, но напрежението оказва влияние и всички разкриват тайната си.

Гретхен иска от Пацо дете и женитба, но проблемът на Пацо с високото кръвно оказва влияние на желания резултат. Докато обсъждат възможната почивка от ласки, се появява Гришата, обнадежден за съществуването на съкровището. Добрата воля на Пацо, да го откъсне от случващото се в неговия живот и да допринесе с нещо, което да възроди приятеля му, се оказва пълен провал. Дори и след признаването на първоначалните си намерения, отец Григорий отказва да повярва, че всичко е било лъжа.

Гълъбина вижда Амир и Зухра да говорят с приятеля си – дюнерджията, от което притеснението й прави огромен скок и тя взима решение да им разкрие това което знае. Тя ги заставя веднага да напуснат къщата и докато обсъжда с Рангел и Радко какво ще правят отсега нататък, двамата влизат в стаята, за да проведат разговор, който ще промени всичко.