Столичани в повече - Сезон 12, Епизод 13

Реклама

Във финалният епизод на „Столичани в повече” Радко се сбогува със семейството си, за да замине за Швеция с Амир и Зухра. Като подарък, Гълъбина дава на Зухра готварска книга с български рецепти, за да готви български ястия в семейството. Всички излизат навън, за да се сбогуват и точно когато колата тръгва, излиза изнервена Яна, заради това че не е повикана, за да снима заминаването на нестандартната двойка.

Пацо е зает да се занимава с детето, което не спира да плаче. И двамата с Гришата знаят, че детето се нуждае от майка. Точно в този момент от стаята, със събран багаж, излиза Гретхен, която съобщава за заминаването си и оставя Пацо да се справя сам с детето. Като негов приятел, Гришата има план, с който малкото момченце да има майка – предлага на Пацо да събере Лютови и Чеканови на вечеря.

Яна се намира при продуцента си, където гледат филма, който тя е направила. Въпреки, че няма сниман финал, г-н Лошев обяснява, че съдържаща историята е достатъчна. За завършек той й предлага да се снимат Спас, Гришата и Рангел като свидетели (очевидци), както и да се снима чешмата, където е бил заровен бежанският куфар. Вслушвайки се в думите на г-н Лошев, Яна пристига до рова, оставен от Амир и Зухра. Готова да си тръгне, тя забелязва монета от съкровището, което търсеха Рангел и Радко.

Частта от семейство Лютови, която беше в Гърция за делото на Йовка, се прибират в дома си. Воден от желанието да разбере как е преминало делото, Спас незабавно обсипва с въпроси Славка и Йордан. Двамата подвеждат сина си, че загубата на делото е била неизбежна, но не могат да задържат маската си и признават истината на Спас, а именно победата. Разбирайки, че съпругата му Йовка е още в Гърция за прехвърлянето, Спас веднага урежда своето заминаване.

На вечерята, Пацо поисква прошка от всички за случилото се и за грешките си спрямо тях. След като вдигат наздравица за прошката, Гришата подсеща Пацо да представи пред двете семейства новия член на село Извор. Разтопени от вида на малкото момченце, Лютови и Чеканови сами предлагат грижите и помощта си в неговото отглеждане. Тъй като са се събрали на Бъдни вечер, а детето все още няма име, всички решават да го кръстят Христо. Докато се забавляват, по телевизора попадат на интервю с Яна, която е открила и дарила намереното съкровище. Всички започват да се обсъждат как може да дари всичко без да запази нищо. В този момент Яна се появява. Тя изважда за всички по една монета от съкровището, пожелава им весели празници и предупреждава да намалят алкохола, заради утрешните снимки за финал на филма й.

Успокоени от подаръците си, всички говорят за кметските избори нежеланото кандидатиране. Въпреки казаните думи, на следваща сутрин Рангел и Гълъбина залепят плакат за изборите. Пристигат Лютови, които също залепят плакат. След тях идват и Пацо и Гришата, които също залепят своите си плакати и борбата за надмощие на семействата отново се появява.