Столичани в повече - Сезон 12, Епизод 4

Реклама

В четвъртият епизод, действието се развива около настоящият сватбен ден. След ергенското парти, всички преживяват вечерта доста “трудно” и никой от младоженците не е подготвен за предстоящото събитие. Очертава се интересен ден, изпълнен със смях, драма и непредвидени ситуации. Всички са потърпевши, особено един от главните ни герои.

Сутрин е, и в дома на Чеканови - Гълъбина, Зухра и Фридрих закусват. Помежду другото в разговора, Фридрих отправя въпрос към бъдещата съпруга на Радко, дали родителите й, ще присъстват на сватбата, и дали въобще знаят за това събитие. В този момент Гълъбина го прекъсва, като казва че това е деликатна тема и не е уместно да се говори сега по нея. Междувременно на вратата се звънни, оказва се че охранител от НСО иска да отведе Радко и Зухра. Те тръгват с него, въпреки притеснението на Рангел и Гълъбина.

В това време, Славея и Йордан уреждат довършителните приготовления по сватбата. Тяхната представа за приема е нещо грандиозно с известен изпълнител. Той се захваща с търсенето, а тя с отсяването на неговите предложения. В последствие наемат популярна певица, която е съгласна на отправеното предложение. Тя ще бъде изненадата на вечерта.

При Гретхен и Гришата денят започва с леко напрежение. Заради договорката на Гришата с Пацо, се оказва че той сам трябва да подготви собствената си сватба и дори се налага да сервира на гостите си. Тази новина въобще не се хареса на Гретхен. Изглежда, започва да и писва от цялото слугуване от страна на бъдещият й съпруг към Пламен. Но въпреки всичко, Гришата отива в кръчмата и започва да декорира помещението. В този момент нахлуват група хора от НСО, които локализират заведението и налагат правила за безопасност. Причината е сватбата на българин с бежанка, като уведомяват, че към Извор пътуват хора от най-високо държавно ниво, специално за случая.

Дойде моментът за началото на големият четворен празник и НСО вече са обградили цялото село. Въпреки това, почти всички са в кръчмата и очакват сватбата да започне. Само Зухра и Радко липсват, те все още са задържани и никой не знае къде са точно. След дълго чакане, най-накрая се появяват ентусиазирани от това, което им се е случило. Със захлас разказват за разпита, и за премиера, който дал на Радко сакото си.

Най-накрая церемонията започва. Всички са на мнение, че трябва да се пропусне клишираната реч, и да се продължи направо към въпроса. Така и става, всички групово отговарят с „ДА”, освен Гретхен, която отказва и си тръгва. След скандал между нея и Гришата, обсипан с обиди и обвинения, тя казва че не желае повече да има нищо общо с него. Междувременно, купона за останалите продължава с изненадата за вечерта, певицата – Дара. Всичко върви чудесно, докато не се появява Гришата, съсипан от раздялата, той започва да пие, и да се бунтува.

Епизодът завършва с кадър от трапезарията на семейство Чеканови, които в този момент вечерят и споделят мнения за отминалия празничен ден. След като на Фридрих му се приисква нещо сладко, Гълъбина поднася на масата чиния с локум. Историята се повтаря. Г-н Фридрих се дави със локума и пада на земята в безсъзнание.