Столичани в повече - Сезон 12, Епизод 5

Реклама

Пети епизод на „Столичани в повече” започва с Спас и Яна, които си говорят за сватбата и как записите на Яна са им прецакани. На вратата се звъни и Спас е веднага извикан от Радко, за да помогне в спасяването на най-възрастния младоженец. Точно след последните си думи за изхвръкнала флашка, Фридрих издъхва, но Спас успява да се добере до информацията.

Спас се прибира, за да сподели на семейството си, че Фридрих е починал. Въпреки сполучливата ирония със съпрузите на баба Марийка, Славка е скастрена от Йордан за несъобразителността си. Спас се качва в стаята си при Йовка, която събужда докато се опитва да разбере какво има на флашката.

Чеканови обсъждат случилото се. Рангел е ядосан на осиновяването, което според него е трябва да се случи веднага когато са решили да се оженят. Той заставя майка си да замине още утре за Австрия, за да поиска 50 процента от богатството на Фридрих, тъй като е последната му съпруга.

Гретхен от своя страна намира Гришата пред вратата си, който отчайващо я моли да го прибере обратно. Започват да се карат и в цялата суматоха се появява Пацо, който приютява Гришата. Докато двамата си говорят, отец Григорий разбира, че на сватбата всички са му се присмивали за неволята, която го е сполетяла. Обсебен от желанието да си отмъсти, той започва да убеждава Пацо да бъде истински бизнесмен и да потърси парите, които двете семейства дължат на брат му.

Яна разглежда снимките от сватбата и разбира, че някои файлове са негодни и не могат да се отварят. Но се сеща, че има приятел хакер, което Спас намира за изключително полезно. Пристигнали на желаното място – при хакера, видео файловете на Яна ще бъдат спасени. А Спас не се отказва да отключи флашката, въпреки голямата сума пари, поискана от хакера. Получил инструкции Спас се прибира вкъщи в търсене на помощник.

В дома на Чеканови, Гълъбина и Зухра почистват стаята, предвидена за младоженците в семейството. Разчиствайки, Зухра стига до куфара на австрийския шпионин и вътре открива секретни файлове – снимки и информация за нея, брат й и баща й. Веднага ги прибира и повиква брат си навън, за да изгорят доказателствата за местонахождението на баща й, издирван от няколко европейски държави. Рангел пък от своя страна изглежда се е отдал на сладка дрямка, само че тя изобщо не е сладка... Той сънува разочарования си баща, който му напомня за славата на рода Чеканови, за иманярите в него и че една торба злато, винаги би била полезна.

В кръчмата на Пацо са се събрали Пацо, Гришата и главите на семействата Чеканови и Лютови. Пацо, подстрекан от жаждата за отмъщение на доверения отец Григорий, поисква от двете семейства всичко, което те му дължат. А съпротивлението срещу него би било довело да съдия-изпълнител, който да им вземе всичко.

Спас открива своя помощник в лицето на баща си – Йордан. Споделеното търсене дава резултат – двамата успяват да изпълнят инструкциите на хакера и да отворят секретните файлове.