Столичани в повече - Сезон 12, Епизод 6

Реклама

В шести епизод от дванадесети сезон Йордан и Спас продължават с опитите си да разбият паролата на флашката на г-н Фридрих. Те размишляват върху това, което откриват в нея. Всичко изглежда доста подозрително, защото там има данни за Зухра и Амир, дори и за село Извор. С помощта на Йовка обаче, Спас успява да отвори един от четирите кодирани файла. В последствие отворя и вторият, но с помощта на познатият на Яна – хакер.

Междувременно в домът на семейство Чеканови, Амир и Радко играят шах, докато Зухра приготвя вечерята. В това време нахлува Рангел и започва да сее обиди към всички в стаята. Причината може би е ужасяващият кошмар, които е сънувал предната нощ. Чашата прелива, когато нагрубява Зухра, Радко избухва и следва саморазправа между тях. В този момент, Гълъбина вижда това, което се случва в кухнята и ги разтървава. Когато се опитва да разбере какво става, Рангел я напада по същият циничен начин.

Проблемът с къщите на семействата Лютови и Чеканови, все още не беше решен. Но Рангел възнамерява да уреди въпроса заедно с Йордан. Те се срещат късно вечерта в двора на къщата и решават, че ще сплашат Гришата, като по този начин Пламен, ще ги остави на спокойствие. Още на сутринта отиват в кръчмата с бухалки и хващат на тясно отец Григорий. Следват заплахи, за това което може да му се случи, и Гришата разбра какво искат от него. Той обещава, че ще говори с Пацо, и ще се опита да го накара, да размисли за взетото решение. Но за да бъдат сигурни, че заплахите са подействали, те го затварят в кофа за боклук и го бутат по склона.

От своя страна, Гришата, пребит, лежи на легло и разказва на Пацо и Гретхен какво се е случило. За да може Пламен да предприеме нещо, пострадалият малко преувеличава за побоя. Взима се решение, което със сигурност не е да оставят къщите на Лютови и Чеканови.

В страни от всичко случващо се, Гълъбина затвърждава убежденията си, че нещо странно става с Амир и Зухра. След поредица от потайни събития, посещението на доставчик на храна адресирана към Амир, събуди още повече любопитството й.

В края на епизодът семействата, които са във вечни пререкания, Лютови и Чеканови се събират на вечеря и си припомнят доброто старо време. Те обсъждат усложнението свързано с домовете им и случката с отец Григорий. По думите им става ясно, че според тях проблема е решен и доволни от така стеклите се обстоятелства, празнуват. До момента, в който Пламен влиза в стаята и има съобщава, че до утре сутринта те трябва да са се изнесли от къщите си. За да е максимално ясен, ги предупреждава, че ако това не се случи, някой може да пострада. Когато той излиза, всички остават онемели и уплашени от случилото се и това, което следва.