Столичани в повече - Сезон 9, Епизод 2

Реклама

Спас решава да увърта малко с Каролина, за да вдигне цената на заведението, но Пацо издава, че засега има само един купувач и то за смешна сума. В крайна сметка Спас се съгласява да продава, а предложената от дамата сума в крайна сметка е подозрително добра.

Гълъбина изживява тежка вечер, очаквайки новини от Рангел. И докато Радко и все още гостуващата им Яна се опитват да я успокоят, в новините съобщават, че Чеканов е задържан, а тефтерчето му – конфискувано. Следва разпит в кабинета на Прокурора, който се опитва да разбере какво значат половината от съкращенията в него. Рангел не спира да хитрува, но безуспешно. В крайна сметка бившият министър-председател прибягва до „изяждане” на ценната информация.

Проблемите на Рангел продължават възходящата си посока след като Лили Петканова изпуска нервите си пред една журналистка. От разговора между двете става ясно, че Рангел и министърката на туризма все пак са имали любовна афера. Гълъбина научава новината последна, но бързо решава каква тактика да предприеме.

Междувременно Андрей и Елеонора, които вече живеят заедно, правят планове как да стопят ледовете с Пепи и Камелия, и да се опитат да оправят отношенията между двете двойки. Първият им опит удря на камък.

Славка и Йордан продължавакт с опитите да се сдобрят с дъщеря си Яна. Те канят на среща нейната близка й приятелка Диди. От разговора им става ясно, че Лютови въобще не познават вече порасналото си момиче, а пропастта между поколенията е не просто голяма, а огромна.

Отец Григорий продължава да прави опити да разговаря с младите и да ги привлече към Църквата. Единственият успех обаче, който реализира, е с 5-литрова бутилка вино.