Васил Банов се връща в „Столичани в повече“

Реклама

Със старта на новия, 12-ти сезон на комедийния сериал “Столичани в повече“ на 2 март, продуцентът и основен актьор Любо Нейков обяви пред „Монитор“, че bTV са поискали екипът му да започне работа по още нови серии. Въпреки че не веднъж беше обявено, че зрителите ще гледат финала на сагата между Лютови и Чеканови от село Извор, той е категоричен, че краят се отлага. „Мислих, че сме изчерпали темите с толкова много сезони. Така и завършва 12-ти сезон. Но сценаристите ме изненадаха“, разказа комикът пред Иваничка Кючукова от "Монитор". 

Новите перипетии на забавните герои ще се завъртят тази пролет около четирите сватби и едно погребение. "За съжаление, погребението, което заснехме е с колега, който скоро наистина си отиде от нас – Стефан Илиев - Чечо. Заснехме го и малко по-късно той почина. Запечатали сме го като наш огромен спомен, а 

зрителите ще го видят в последното му амплоа 

спомни си с тъга Нейков. 

На екрана ще се завърне героят на Васил Банов – патриархът на семейство Чеканови, който почина още в първия епизод на първи сезон. „Той се връща в моя сън. Прави голяма интрига, между мен и сина ми. После се появява в съня на Радко и прави интрига към мен“, разкри екранният му син Любо Нейков. „Периодът на снимките с Васил Банов беше изключително интересен и позитивен за мен, въпреки че беше изключителен студ. Бяхме в една гора на минус, сигурно, 30 градуса. А той не е огромен, той е чутовен професионалист. Човек, от който единствено само можем да се учим. Васил Банов заслужава не само уважение, а и един огромен поклон. За мен е чест че съм живял във времето, в което и той“, не пести суперлативи за колегата си Нейков. 

Въпреки, че няма да има нови основни персонажи и този сезон продуцентите от „Дрийм Тийм“ няма да изневерят на себе си и са поканили цветни и интересни гост актьори. На екрана ще блесне Андреа, а към актьорския състав 

ще се присъединят още вицеолимпийския шампион Йордан Йовчев и атлетът Кирил Николов-Дизела 

„В епизода с четирите сватби служебното лице е интересен персонаж с огромни кино-заложби. Певица е. От работата си с Андрея видяхме, че е много дисциплинирана, изключителен професионалист, търпелива, и според мен има много качества различни от това да пее и да ангажира зрителите към себе си. Мисля, че я бива и на актьорското поприще. Има още една млада звезда – Благовеста се казва актрисата. Тя играе Зухра, моята снаха. Това е момиче също с много добри качества“, единствено разкри Любо Нейков. 

Героят на Христо Гърбов ще претърпи може би най-голяма трансформация. До сега той влизаше в кожата на два персонажа едновременно – близнаците Константин и Пацо. След смъртта на бизнесмена Константин, простоватия Пламен ще наследи милионите на брат си и ще се превърне в съвсем нов човек. Като нов и заможен човек се завръща и героинята на Ева Тепавичарова – Йовка. 

„До голяма степен този блясък, към който се стремеше Йовчето, го постигна според нейните критерии. Омъжи се за богат мъж и постигна материални блага. Различна е, променена е. Това беше може би едно от най-интересните неща за игра и търсене в героинята“, споделя чаровната къдрокоса актриса пред „Монитор“. Тя обаче не крие, че е имала и трудни моменти в изграждането на автентичния образ на Йовка. „Има качеството да не се обижда, да върви напред въпреки огорчението. Това е нещо, което на мен като човек ми е чуждо. Но знам, че тази сила на този тип момичета всъщност е най-очарователното и обаятелно нещо в тях. Нямат спирачки. Не се замисля, върви напред“, разказва Тепавичарова. Тя дели неизчерпаемата си енергия между снимачната площадка на „Столичани в повече“ и едни от най-успешните нови постановки в културния афиш на София.