Ема Виларасау: Ако някой нарани децата ми, мога да бъда много гадна

Eто какво каза актрисата от "Вятър от долината" в интервю пред btv.bg

Реклама

Eто какво каза актрисата от "Вятър от долината" в интервю пред btv.bg.

Eма, разкажи ни повече за началото на кариерата си.
Започнах с уроци по актьорско майсторство в Театралния институт в Барселона. След това имах привилегията да работя с театралната група TEATRE LLIURE. Там научих всичко, което знам и мога като актриса. А впоследствие опитът и животът ми ме научиха на други неща.

В България се излъчва "Вятър от долината". Какво можеш да ни споделиш за ролята си в този сериал?
Когато започвахме, никой не вярваше, че ще изкараме толкова много сезони. Публиката ни прие и всички бяхме изненадани. Хората веднага се влюбиха в героите, идентифицираха се с тях, а за нас беше фантастично да видим как тези герои се развиват през годините. Децата (в ролите на Изола и Биел) пораснаха пред очите ни. Сега сме като едно голямо семейство. Няма второстепенни герои, всички са в главни роли.

Приличаш ли на Тереса?
За мен Тереса е борбена жена. Децата са най-важното в живота й. Би дала всичко за тях. Вярва в истинската любов. По всички тези неща двете с нея си приличаме.

Какво ти помага да останеш здраво стъпила на земята?
Децата ми.

Притеснява ли те критиката?
Ако е градивна - не. Но ако е безпочвена - да. Като цяло приемам добре критиката. Работила съм много на театралната сцена и това ми помага да анализирам критиката. Но в телевизионните сериали критиците са зрителите. Обикновено те се оплакват от историята, а не от актьорите.

Какво ти дава и какво ти отнема славата?
Отнема част от личното ти пространство. Вървиш по улицата и всички те гледат, искат автограф, целувка, снимка. Трудно е да останеш незабелязан. Това ме дразни. От друга страна, да знам, че хората ме обичат, макар че по-скоро обичат Тереса, ме кара да се чувствам добре.

От какво се страхуваш?
От болестите и от болката.

Какви са бъдещите ти проекти?

На първо време, след като приключат снимките на "Вятър от долината", ще участвам в нов сериал в Мадрид. Освен това ще работя в театралната постановка "Кой се страхува от Вирджиния Улф", която е сред любимите ми.

Какво не би простила?
Трудно ми е да отговоря на този въпрос, защото прощавам лесно. Не съм отмъстителна. Но ако някой нарани децата ми или хората, които обичам, мога да бъда много гадна.

Би ли посетила България и какво би казала на зрителите на сериала в България?
Никога не съм била в страната ви и много бих искала да ви посетя. На зрителите пожелавам да се наслаждават на "Вятър от долината", на героите, които ден след ден се борят да оцелеят, да вземат правилните решения, да бъдат щастливи. В това малко градче има много емоции. Хората са солидарни, нещо, което се е загубило в големите градове. Пожелавам на всички да се отпуснат и да бъдат отворени за любовта, която е около тях.