Ексклузивно: Освалдо Риос: Българите са в сърцето и душата ми

Актьорът даде интервю пред Деница Томова

Реклама

Освалдо, разкажи ни повече за новото ти амплоа – изпълнителен продуцент на холивудски филми.

Беше процес на много работа и удоволствие едновременно. Много часове упорит труд. За мен да работя с актьори като Шърли Маклейн, Кристофър Плъмър, Чарлийз Терон, Джесика Ланг, Деми Мур и Лорънс Фишбърн е уникален, несравним и обогатяващ опит. "Елза и Фред", "Dark Places", "Глория", "Wild Oats", "Being Charlie" и "SEQUESTERED" са някои от филмите, на които съм изпълнителен продуцент, а имам и роли като актьор в част от тях. За мен това е сбъдната детска мечта, щастлив съм!

"Елза и Фред" е първият ти филм в Холивуд. Вълнуваше ли се от възможността да работиш с Шърли Маклейн и Кристофър Плъмър?

Разбира се, беше голямо предизвикателство! И двамата са много успешни актьори, носители на наградата "Оскар". Подготвих се, както не се бях подготвял никога до този момент, и се насладих на всеки един миг на снимачната площадка. Шърли е невероятна актриса, всяка сцена с нея е урок по актьорско майсторство. Кристофър притежава естествено обаяние, изпълнен е с много енергия и жизненост, което е направо уникално за неговата възраст. Да работя с тях беше един от най-обогатяващите опити в живота ми. Гордея се, че мога да кажа, че сме били колеги.

От всички роли до момента коя е била най-трудната за теб?

Определено ролята на Алехандро де ла Вега в "Зоро". Този образ беше изключително сложен, изпълнен с много буреносни спомени, енергия, много по-възрастен от мен, затова се наложи доста да променя както външния си вид, така и гласа си. Но същевременно това беше ролята, донесла ми най-много награди като актьор.

За какво мечтаеш?

За свят, изпълнен с хармония, мир, щастие и мъдрост. За свят без войни и омраза. Освен това мечтая да видя тримата си синове вече големи и осъществени мъже както в професионален, така и в личен план, изпълнени с любов към ближния и със състрадание. Надявам се да видя синовете си, създали свои семейства някой ден.

Снимка: Facebook

Би ли искал да посетиш България отново?

Откакто през 1998 година посетих България, винаги съм мечтаел да се върна в тази гостоприемна и прекрасна страна! Да ви дам част от любовта, с която хората ме дариха. Президентката на българския ми фенклуб винаги ме информира за всеки сериал с мое участие, който се излъчва в България. За мен България и хората й са незабравими!

Какво би казал на почитателите си в страната ни?

Въпреки времето и разстоянието, НИКОГА не съм ги забравял и винаги ги нося в сърцето си, в душата си. Надявам се отново да ги видя скоро! Изпращам ви много благословени целувки и прегръдки!