Ернестина Шинова за ролята си в "Мисия Лондон": Даже не ме викаха на кастинги

Гледайте филма на 22 септември от 14,30 ч. по bTV

Реклама

Как попадна в екипа на "Мисия Лондон"?
Митака (Димитър Митовски, бел. ред.) ме викна един ден и каза: "Я прочети този сценарий". И аз го прочетох. Попитах го за какво става дума и той ми каза, че става въпрос за Президентшата. Аз му казах: "Не се чувствам хич президентша", а той вика: "Ти си, ти си, няма кой друг". Аз му предложих няколко имена, но той беше решил да съм аз. Даже не ме викаха на кастинги. Един-два пъти се събрахме целият екип от актьори, за да видим как стоим всички заедно. Аз се почувствах достатъчно в несвои води, за да приема това предизвикателство. Пък и те ме харесаха.

Промени ли те с нещо участието ти във филма?
Промени ме, защото разбрах, че всеки носи някакви неща в себе си, болни амбиции, и е много важно да се научи да ги владее, за да не става смешен.

Какво си спомняш от снимките на "Мисия Лондон"?
Разхождах се с шапки като лампион. Беше много трудно. Най-сетне се научих да вървя изправена. Андрей казва, че стойката ми се е подобрила страхотно, защото тези "лампиони" трябва да се крепят, не можеш да ходиш как да е. Знаеш ли как се влиза с такава шапка в кола? Човек се справя с доста неща. Аз съм висока и слаба и изглеждам като свещник (смее се). Но през цялото време се чувствах много добре. Освен това се разбирах с всички и най-вече с режисьора.

Имате ли допирни точки с героинята ти?
За щастие никакви! Беше ми много любопитно и много приятно да изиграя роля, която е толкова далече от мене и като характер, и като присъствие, и като амбиции. Аз въобще съм лишена от всякакви амбиции, аз съм най-неамбициозната жена на света!