Коцето Калки за ролята си в "Мисия Лондон": В този герой съм отразил и част от моя характер

Гледайте филма на 22 септември от 14,30 ч. по bTV

Реклама

Как попадна в екипа на "Мисия Лондон"?
Това беше преди две години и половина някъде. Два месеца преди началото на снимките ми се обади продуцентът и ми каза, че има роля, която е подходяща за мен в нов български филм. Попита ме дали искам да участвам. Отговорих му, че за мен е интересно. Видяхме се в офиса. Оказа се, че с автора на романа Алек Попов съм се запознавал в посолството в Лондон, тъй като няколко пъти съм изнасял концерти в там. Два или три месеца след разговорите заминахме за Лондон, там имаше снимки с мен няколко дни. Останалите снимки след това бяха в България.

Промени ли те с нещо участието ти във филма?
Със сигурност ме промени, защото всяка роля, която човек играе, го променя и обогатява по някакъв начин. Освен това сериозно се замислих дали да не изкарам пиротехнически курс. Тази работа ми се стори много интересна. Пиротехниците бяха много добри. Те бяха участвали в няколко световни продукции. Това беше международен екип от пиротехници. Самата подготовка изглеждаше много интересна. Това ме възпламени за този вид професия.

Ще ни разкажеш ли нещо забавно от снимките на "Мисия Лондон"?
Най-забавно беше тук, в българското студио, където се снимаше пожарът в посолството. Имаше тогава няколко дубъла и неща, които аз реших да импровизирам. Реших по време на снимките, че ми трябва един голям червен бутон, който да натисна и който да свърши цялата пакост. И затова взех една кола и обиколих почти всички железарии в София, за да намеря такъв. По време на снимките и по време на пожара помолих режисьора да ми направи няколко дубъла на това как тичам из помещението, подхлъзвам се и падам. Получи се доста смешно, но това не влезе във филма. Опитах се да направя няколко падания с високо вдигнати крака, както от времето на Чарли Чаплин. В резултат на това получих доста синини. Тези снимки продължиха чак до шест часа сутринта.

Имате ли допирни точки с героя ти?
Може би като характер донякъде. В този герой съм отразил и част от моя характер. Той иска да направи нещо голямо, с което хората да го забележат. Много е артистичен и има много артистични идеи. Решил е да ги пресъздава с огъня. Това е доста сходно с нещата, които ми се случват и на мен в живота.