Майлс Милър: "Хрониките на Шанара" е много различен, уникален сериал

Вижте какво казват продуцентите на сериала, който се излъчва по bTV в събота от 20 часа

Реклама

Джонатан Либесман – продуцент

Майлс Милър, Ал Го, Джон Фавро – изпълнителен продуцент

Мина Лефевр - MTV

Имате ли усещането, че пост-апокалиптичният фентъзи жанр сякаш намира все по-малко място на телевизионните екрани?

Майлс Милър (изпълнителен продуцент): Никой от нас не споделя това мнение, даже смятам, че има истинско търсене на такъв жанр сериали, както и доста голяма аудитория за тях. "Хрониките на Шанара" е много различен, уникален сериал, в основата на който стои класическа книга. И няма нищо подобно, създавано за телевизионен екран. Смятам, че сериалът е подходящ за всякакви платформи.

Виждате ли някакъв прогрес от "През прокълнати земи" към "Хрониките на Шанара"? Може ли да се каже, че "През прокълнати земи" е предшественик на "Хрониките на Шанара"?

Ал Го (изпълнителен продуцент): Да, това беше като кунг-фу за елфи.

Е, действието се развива 1000 години напред в бъдещето, няма вече куршуми, а само мечове и саби.

Джон Фавро (изпълнителен продуцент): Този момент страшно ми харесва.

Ал Го (изпълнителен продуцент): И на мен.

Знаем, че в книгите на Тери действието се развива 1000 години напред в бъдещето, но това запазено ли е в сериала?

Ал Го (изпълнителен продуцент): Ами книгите за Шанара са много различни от останалите фентъзи книги. Ако не се лъжа, те са 27 на брой. И има преплитане между науката и магията. Ние залагаме на магията, защото именно човешката наука е довела до унищожаването на света такъв, какъвто го познаваме. Тоест не мога да кажа, че стриктно сме се придържали към тези 1000 години напред.

Джон, Джонатан, Алфред, и Майлс, както и Тери – вие всички сте много добри в това, което правите. Как се събрахте за този проект и лесно ли беше да създадете целия свят на Шанара за телевизионен сериал?

Джон Фавро (изпълнителен продуцент): Аз мислех, че има възможност да се създаде такъв сериал дори преди партньорството ни с MTV. Истината е, че разказите, които виждаме пресъздадени на телевизионния екран, са различни версии на едни и същи битки, но в различни декори. Но ако се придържаш стриктно към митовете на Кембъл, се оказва, че има много теми и детайли, които няма как да се обхванат от игрален филм. Но е вълнуващо да ги разкажеш на зрителите от телевизионния екран. И, разбира се, да разчитаме на сценаристи, които създават един свеж сценарий. Много е вълнуващо. Като прибавим и партньорството ни с MTV, всичко сякаш се напасна. Не мислиш за години, мислиш за герои, за романс, за ефекти. Тук се включи и Джонатан Либесман, който помогна на сериала да пасне идеално на малкия екран. Сякаш създадохме нещо ново, което никога не е правено преди по същия начин. Усещането е завладяващо. Но всичко опира до съвместната работа с талантите, с които работим. Лично за мен работата с актьорите беше най-вълнуващото преживяване.

Майлс Милър (изпълнителен продуцент): Аз мога да добавя само, че всички ние много харесахме идеята за тази смесица от фантазия и научна фантастика, което е много уникално. С Джонатан искахме да "създадем" уникалнен свят от гледна точка на костюми, декори, гардероб, реквизит. Създавахме фентъзи, граничещо с научна фантастика.

Въпрос към Мина Лефевр от MTV: Надявахте ли се да преминете отвъд границите на аудиторията на МТV?

Мина Лефевр: Категорично искахме да надхвърлим аудиторията си в демографско отношение. Смятам, че героите интересни не само за нашата аудитория, но и за много по-широка публика. Също така мисля, че с този сериал достигнахме до повече мъже, което определено разшири обхвата ни.

В този смисъл, ще има ли отново музика по МТV някога?

Мина Лефевр: Да, разбира се, че ще има.

Колко близко е сериалът до книгите? И очаквате ли разгневени почитатели на книгите да се появят и да искат да ви линчуват?

Майлс Милър (изпълнителен продуцент): Смятам, че доста близко сме се придържали към структурата на книгата. Все пак книгата е на 30 години, а ние имаме и ограничения в бюджета за телевизионен сериал. И въпреки това шоуто е невероятно качествено. Има и някои промени от книгата. Но дори да сте най-закоравял почитател на книгата, пак ще се влюбите в сериала. Ще откриете, че книгата, която сте обожавали като тийнеджъри и като възрастни, сякаш е оживяла. Аз лично много се гордея с "Хрониките на Шанара". Съвместната ни работа с Тери беше невероятна привилегия.

Ал Го (изпълнителен продуцент): Да, съгласен съм. Освен това всички читатели реагираха положително.