Мексико скърби за Йоан Себастиан

Певецът издъхна на 13 юли след 18-годишна битка с рака

Реклама

Мексико се раздели с един от най-обичаните певци – Йоан Себастиан. Той загуби дългогодишната си битка с рака на костите. Йоан Себастиан беше много колоритна фигура в артистичните среди. Темите му са озвучавали сериали като "Любовна тайна" (излъчена и в България, със Скарлет Ортис и Хорхе Аравена в главните роли), "Любов без грим", "Желязната дама" (излъчена по bTV Lady, с Фернандо Колунга и Лусеро в главните роли) и "Капаните на любовта".

През 1996 година Йоан Себастиан изпълнява главната роля в теленовелата "Ти и аз", където му партнира Марибел Гуардия – по това време негова съпруга и в живота. Марибел и Йоан имат един син от брака си. През 1997 година певецът споделя, че има рак на костите. След няколко химиотерапии той се възстановява и продължава кариерата си. През 2007 година отново получава роля в сериал, този път участва в "Любов без грим", а песента му "No es de madera" е избрана за основна тема на теленовелата. През 2010 записва дуета "Golondrinas viajeras" с Лусеро, който озвучава сериала "Желязната дама". През 2012 година Йоан Себастиан обявява, че ракът отново се е върнал. През 2015 година продуцентът Емилио Лароса избира песента "La trampa" за основна тема на теленовелата "Капаните на любовта".

Йоан Себастиан (пълното му име е Хосе Мануел Фигероа) е роден на 8 април 1951 година в щата Гереро, Мексико. Като солист издава 37 албума, като композитор е писал песни за Анхелика Мария, Марибел Гуардия, Лусеро, Алехандро Фернандес, Висенте Фернандес и други. През 2013 година печели наградите Билборд за латиноамериканска музика в три категории. Йоан Себастиан е носител на пет награди Грами (той е с най-много отличия от мексиканските изпълнители) и седем награди Латино Грами. Певецът се сбогува с публиката си през март тази година, когато за последен път излезе на сцената.

Снимка: Televisa

На рождения си ден през април Йоан Себастиан публикува снимка в Туитър. "Жив! Празнувам 8 април и цялата нежност, с която ме дарявате през толкова години. Една вечна целувка."