Мълния в "120 минути": За първи път ислямските джихадисти осветляват българин от своите редици

Защо, кога и къде американците ликвидират български муджахидин с дрон?

Реклама

Ранната пролет на 1993 година. Един невзрачен мъж преминава българската граница с паспорт от Южен Йемен. По документи това е Мохамед Хасан Али, но в действителност неговото име е Айман ал Зауахири. България за него си остава транзитна страна, през която бъдещият силен човек от вече слабата "Ал Кайда" преминава. Почти 20 години по-късно един друг мъж, българин, поема по пътя на джихада, за да намери смъртта си след удар на американски безпилотен самолет преди няколко месеца. Кой е този човек? Как е изглеждал и какво го води в "ничията земя" между Афганистан и Пакистан, ще разберете в "120 минути" тази неделя от 17ч.

Светослав Иванов ще разговаря и с Георги Вуков, един от най-успелите наши сънародници на световните финансови пазари. Един разговор за парите на света и българите, които управляват финансите на някои от най-успелите бизнесмени на планетата.

Очаквайте и ексклузивната история на Венелина Григорова за двамата ученици, родители на бебето, захвърлено в Казанлък. Какво се случва когато деца раждат деца?

Петър Бакърджиев ще ви срещне със златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика. Как се тренира в снега, на 2 500 метра надморска височина? Реалити сървайвър за истински жени и... мъже.  

И още: Вежди Рашидов за неочакваните обрати по драмата с КТБ и Петко Георгиев със специален коментар в рубриката "Старата школа" от Брюксел.