Бобо

рапър, певец, DJ, композитор и текстописец

Реклама

Борислав Борисов Димитров, известен на всички като Бобо е български рапър, певец, DJ, композитор и текстописец. Колоритният хип-хоп изпълнител е роден в София на 22 декември 1983 г., но има гвинейски корени.

Бобо започва да се занимава с музика още в ранна детска възраст, когато взима уроци по джаз пеене от певицата и музикален педагог Стефка Оникян. През 2001 г. той става част от първия български хип-хоп лейбъл „Снайпер Рекърдс”, с което стартира кариерата му, а успехът не закъснява след като Бобо записва парчето си „Първичен инстинкт” с Димна Завеса, което получава номинация в наградите на телевизия ММ за 2006 г. В „Снайпер Рекърдс” Бобо си сътрудничи още от големите имена на българската хип-хоп сцена, сред които Спенс, Слим, DRS  и DJ Станчо. През 2009 г. пък той записва парчето „На купоните” с македонската група Skopije via Sofia, което също получава номинация от ММ и се радва на голям успех и сред българската публика. Като композитор Бобо работи с редица популярни БГ изпълнителни, а някои от тях са Сантра, Кристо, Криско, Лора Караджова, Маги Джанаварова, Рут Колева , Вяра Атова и Орлин Павлов. В допълнение на това Бобо е и един от вокалистите на инструменталната група Freestyle. През 2012 г. той се изявява на Spirit of Burgas със своя собствена инструментална група под  името Bobo & The Gang, с която свири на основната сцена на фестивала. От същата година Бобо е и официален член на продуцентския екип Symphonics.

Сред песните написани от Бобо са „Аз и ти” на Сантра и Кристо, „Първа стъпка” на Маги Джанаварова, „Оставам тук” на Кристо и Лора Караджова и „Цяла нощ” на 100 кила и Лора Караджова. Напоследък рапърът е популярен  с хитове като „Дим да ме няма” с Графа и „Министър на веселието” с Криско.