Тодор Асенов Георгиев

музикант

Реклама

Тодор Асенов Георгиев е на 21 години от София. Роден е на 22 май 1992 година. Завършил е основното си образование в 20-то ОУ "Тодор Минков" със засилено изучаване на немски език. Започва да учи в Първа английска езикова гимназия в гр. София, където свири в духовия оркестър. Една година по-късно решава да напусне гимназията, за да кандидатства в музикалното училище "Любомир Пипков". След няколко месеца усилена подготовка се явява на приравнителни изпити и е приет директно в 9 клас със специалност Тромпет. Скоро след като стартира музикалното си образование започва да свиря и на китара и активно на пиано, а когато става 11 клас се захваща с пеенето.

Събира група, която кръщава ‘High Definition’, а която изнасят няколко концерта. Явяват се на конкурса на D2 "Голямото междучасие 2", където завършват на второ място. Взимат участие и на поп-рок фест в Несебър.  Не след дълго Тодор сформира нова група в стил alternative на име ‘Synergy’, която отново се разпада, защото момчетата от бандата заминават за чужбина. Това кара Тодор  да се замисли сериозно за бъдещето си на изпълнител и да се захване сериозно с пеенето.
Записва се да участва във втория сезон на „Гласът на България” и бива избран от Преслава.  Стига до финала и се класира на 4 място и подписва договор с Universal Music. Месец и половина след предаването издава първия си сингъл „1 на 0 за Moi” и видеото към него.