Генка Шикерова и Борис Пинтев с шокиращи разкрития за детския труд в Индия

За да заснемат уникалните кадри в Индия, Генка Шикерова и операторът Борис Пинтев влизат в ролята на търговци от Европа

Реклама

Тази неделя, 2 ноември bTV ще излъчи първата част от двусерийната поредица на Генка Шикерова – "Работници". Филмът е разказ за експлоатацията на детски труд в Индия. Екипът на bTV прекара повече от месец на снимки в тази държава, за да направи шокиращи разкрития за произхода на марковите облекла, които купуваме в България и Европа.

Зрителите ще видят как срещу купичка храна малолетни в продължение на 12-15 часа дневно шият в мрачни работилници дрехи, които на Запад се продават за десетки и стотици евро. Екипът на bTV се срещна и разговаря и с родителите на малките работници, които разкриват защо се съгласяват да продават децата си като стока.

За да заснемат тези уникални кадри, авторът Генка Шикерова и операторът Борис Пинтев влизат в ролята на търговци от Европа, които искат да договорят изгодна поръчка за облекла. Какво научават за този бизнес и кое принуждава децата работници да лъжат за възрастта си, като се представят за пълнолетни, зрителите ще научат само в bTV Документите тази неделя от 15 ч.