Тази неделя в bTV Репортерите: Русия в четвъртвековно управление на Путин

Десислава Ризова и операторът Иван Филчев разказват за изоставения от правителството  град Наро- Фоминск 11

Реклама

Десислава Ризова представя тази неделя в bTV Репортерите филм за руската действителност след преизбирането на Владимир Путин за четвърти мандат. Репортерът на bTV Новините и операторът Иван Филчев срещат зрителите с жителите на бившия военен затворен град Наро-Фоминск 11, които се борят с липсата на всякаква заинтересованост от страна на държавата към техния живот.

„Нищо не работи, много отдавна. Вкъщи е много студено - 13 градуса. Много е студено и като се мием. Няма топла вода.“ Това споделя Александра – жена на бивш военен, която живее в Наро-Фоминск 11 вече 48 години с цялото си семейство в двустаен апартамент от 40 квадрата.

Градът е бил със специален военен статут и в него е било разположено секретно ракетно поделение, докато през 2009 военните се отказали от него. В момента Наро-Фоминск 11 е ничий. Никой не го иска и не дава пари за администрирането му и за… избирателна секция. Как са гласували изоставените от държавата граждани и какви мечти имат за бъдещето на своя град и Русия, Десислава Ризова показва на зрителите тази неделя веднага след централната емисия на bTV Новините.

Десислава Ризова е един от най-ярките репортери на bTV Новините с дългогодишен експертен опит и познания на обществените процесите в страните от бившия СССР. Именно тя предава на живо от Майдана в Киев по време на кървавите протести през зимата на 2013 и 2014. Журналистическата ѝ кариера започва в печатните медии, а 10 години по-късно открива любовта към телевизията. През 2010 се присъединява към bTV Новините и до днес е в екипа на редакцията с най-високо доверие в България. Предавала е от Афганистан, Ирак, Иpан, Палестина. Нейно е и първото интервю за българска медия с чеченския лидер Рамзан Кадиров.