Тази неделя в bTV Репортерите: Възкресението от ръцете на реаниматори и анестезиолози

Репортерът на bTV Радиана Божикова разказва за професионализма на лекарите и силата на вярата им

Реклама

Като пратеници от Бога лекарите анестезиолози и реаниматори се борят всеки ден и всяка нощ за живота на десетки хора на прага на смъртта. Навръх Великден репортерът Радиана Божикова среща зрителите на bTV  с екипа на д-р Димитър Николаков, който работи заедно със силна вяра вече повече от 20 години.

 

Двама души, върнати от смъртта, застават пред камерата на bTV, за да разкажат какво е усещането да живееш нов живот. Младите мъже са сред хилядите спасени от сърцатите доктори пациенти, но лекарите срещат ежедневно и смъртта. „Много е тежко, когато четеш въпроса в очите на близките не може ли още нещо да се направи и на тебе ти се е искало да е можело още нещо да направиш, но не си могъл,” казва д-р Иван Вълчев, старши лекар на Клиниката по анестезиология.

 

„Категорично вярвам, че има ситуации, в които именно Бог помага. Абсолютно смятам, че ежедневната ни работа тук го доказва, защото много често нещата, които се случват не се подчиняват на физичните закони,” споделя д-р Борислав Павлов – лекар, анестезиолог и реаниматор. За професионализма и границите на човешките възможности, за моментът, в който вярата в Бог e единственото, което ти остава, Радиана Божикова разказва в първия ден от Великден (8 април) веднага след централната емисия на bTV Новините.