Тази събота в bTV Репортерите: Хиляди измамени от фалшива кастинг агенция

За първи път в ефира Росен Цветков разговаря със създателя на схемата

Реклама

Как в сянка, без офиси и срещи на живо, се печелят пари от кандидати за слава, разказва Росен Цветков тази събота в bTV Репортерите.  Разследващият журналист на bTV и операторът Любен Кацаров тръгват по следите на сигнал за измама с фалшив кастинг.

Росен Цветков провежда за първи път в ефир разговор със създателя на схемата, в която се оказват привлечени и измамени над 230 000 души. Разследването показва как мечтите десетки хора биват излъгани от множество кастинг агенции с различни имена, но сходен почерк. Ухажвани са по телефона с еднотипни обещания. Плащат, но не получават нищо.

Зрителите ще получат отговорите на сложни въпроси за коварно измислената схема тази събота веднага след централната емисия на bTV Новините - кой ползва мечтите на хората за лъжа, как се оказва замесено името на bTV и на хитовото риалити „Фермата“ и защо тази история отведе Росен Цветков до разследване на bTV отпреди 8 години.

bTV Репортерите е специална рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на bTV, която от септември 2008 г. е част от централната емисия на bTV Новините в събота и неделя. Филмите на bTV Репортерите всяка година печелят множество журналистически награди не само от български фестивали, но и от най-престижните международни конкурси. Продуцент на рубриката е Главният редактор на bTV Новините Гена Трайкова.