bTV Репортерите с ексклузивни разкрития за войната за наркопазара у нас и конфискацията на престъпно имущество

На 15 и 16 октомври Рада Домусчиева и Росен Цветков дават на зрителите на bTV силата да бъдат информирани за престъпленията и наказанията в българския ъндърграунд

Реклама

Точно в 19.30 ч. тази събота в bTV Репортерите на фокус ще бъде конфискацията на имуществото на престъпници в България. В „Конфискация или виновен до доказване” Рада Домусчиева, операторите Красимир Първанов, Иво Иванов и Дамян Гюров, и монтажист Калояна Славова ще разкажат какво и на кого се отнема, кой е рекордният иск у нас и има ли шансове да бъде осъществен.

Каква е съдбата на именията на легендарните български бандити и какво се случва с дребните престъпници в далечните краища на страната? На каква стойност се оценява отнетото до момента имущество и какво се случва, след като то бъде конфискувано? Какво става с имотите на Ванко 1 и тези на братя Галеви? И защо Европейският съюз хареса българския закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество и иска да го приложи на цялата територия на общността? Отговорите на тези и други въпроси зрителите на bTV ще научат от филма „Конфискация или виновен до доказване” тази събота, веднага след bTV Новините.

bTV Репортерите не спират до тук. Неделното издание на предаването ще покаже ексклузивно закрит ли е наистина наркосезонът в Слънчев бряг, разтърсен това лято от стрелбата срещу Митьо Очите, или войната все още продължава. Разследващият репортер на bTV Росен Цветков, който е единственият журналист, взел интервю от Очите след престрелката, ще срещне зрителите с главните герои в тази история. Какво точно се е случило - те ще разберат за първи път максимално отблизо от показанията пред разследващите на участници и свидетели на сблъсъка. Единствено в предаването ще бъде показана и бронежилетката, с която се е движил Димитър Желязков, както и оръжието, с което е стреляно срещу него.

И още – къде се очертава ново напрежение на наркопазара у нас? Наркодилъри ще разкрият актуалните тенденции в разпространението на дрога в Банско и София. В „Сезонът: (НЕ)закрит” Росен Цветков, операторът Любен Кацаров и монтажист Илияна Чешмеджиева ще хвърлят светлина върху това кои са водещите играчи в наркосредите и какво предлагат. И защо и в най-посещавания български ски курорт се появяват имената на замесени в стрелбата в Слънчев бряг? Отговорите – единствено в bTV Репортерите в 19:30 часа на 16 октомври. 

Последни

Реклама