bTV Репортерите за необикновените български имена и думата на 2016 – „постистина”

Реклама

В навечерието на Коледните и новогодишни празници и множеството предстоящи именни дни, bTV Репортерите ще разкажат за хората с необикновени имена от едно българско село. Необикновени не с това, че са взети от някой латино сериал, а с това, че са наши, български имена, които са рядко срещани или напротив – познати са, но по-скоро като наименования на различни предмети, за които почти никой не допуска, че могат да бъдат и имена на хора.

Точно в 19:30 ч. тази събота в предаването „Океан от имена” Радослав Чолаков ще срещне зрителите на bTV с кмета на селото, който носи ангелско име, и ще разкаже как на рождения си ден той черпи другите свои съселяни с необикновени имена.

bTV Репортерите ще влязат в домовете на зрителите и в неделната вечер на 4 декември, в търсене на отговорите на въпросите в какво вярва обществото - на обективната истина или субективните емоции, и как беше създадена думата на 2016-та – „постистина”, чиято употреба според издателите на Оксфордския речник през последната година се е увеличила с 2000%. Репортерът на bTV Теодора Енчева и операторът Борис Пинтев ще разкажат за кризата с мигрантите, Брекзит, изборът на Тръмп и други световни процеси в годината на промяната. Всичко това - във филма „Истински лъжи” тази неделя, веднага след bTV Новините.

 

Последни

Реклама