.
Вход / Регистрация
bTV Репортерите за сбъдването на „американската мечта“ у нас и заплахата пред един български световен рекорд
Как човек може да започне от нулата и да стане успешен? Този въпрос ще бъде на фокус в bTV Репортерите тази събота от 19.30 ч.
Стефка Костадинова
 • 19:00 bTV Новините
  20:00 Великолепният век: Кьосем
  21:30 Веществени доказателства
  22:30 Кухня
 • 19:00 По средата
  20:00 Щурите съседи
  21:30 Без пукната пара
 • 18:45 Играта на Ендър
  21:00 Сърдити старчета
 • 19:00 Легендите на утрешния ден
  20:00 Стрелата
  21:00 bTV Новините – централна емисия
 • 19:00 Земя на честта
  19:50 Земя на бунтовници
  21:00 Кварталът на богатите
  22:30 Светлината на моя живот
 • 18:00 УЕФА Шампионска Лига: Реал М - Наполи
  20:00 Стронгмен Шампионска лига - състезание по силов многобой
  21:00 Стронгмен Шампионска лига - състезание по силов многобой
  22:00 Бойни вечери
 • 19:00 bTV Новините
  20:00 Столичани в повече
  20:50 Революция Z
  21:40 Истински истории
  22:30 Шоуто на Слави
0
Гласувай
 • :(
 • :|
 • :)

Мария Савкова ще надникне във фабриката за мечти на Съединените американски щати и ще отведе зрителите на bTV в Северна Каролина – един от най-изоставащите щати през 50-те години на миналия век, превърнал се в пример за подражание днес. Ще ги разходи и в парка „Изследователски триъгълник” там и ще разкаже как американският еквивалент на „София Тех Парк“ е преобърнал местната икономика. Зрителите ще научат и защо единствената писта на Формула 1 в САЩ е построена в столицата на Тексас - Остин, както и каква е причината работодателите в Сан Диего, Калифорния, да позволяват на служителите си да карат сърф по средата на работния ден. Как могат добрите примери да се приложат в България – отговорът на 20 май, след централната емисия новини, във филма „Американската мечта”.


В неделната вечер спортният репортер на bTV Димитър Тасев и операторът Петър Стоев ще разкажат как преди няколко месеца група чиновници от Европейската централа по лека атлетика предложиха всички световни рекорди в леката атлетика преди 2005 г. да бъдат анулирани на хартия, без на практика да са се появили хора, които да ги подобрят по единствения достоен и честен начин – с битка на пистата. Сякаш по стар обичай, сред хората, дали това предложение, има и българин - Добромир Карамаринов, президент на Българската федерация по лека атлетика и вицепрезидент на Европейската федерация. Освен неговата позиция, зрителите на bTV Репортерите ще видят и тази на Иван Чешанков – един от най-изявените спортни статистици и коментатори в леката атлетика у нас през последните 20 години. Той ще обясни защо значимостта на световните рекорди е толкова голяма в исторически и социален план.


Пред камерата на bTV ще застане още Николай Петров – треньорът на Стефка Костадинова, с когото тя става олимпийска, световна и европейска шампионка и под ръководството на когото поставя световен рекорд от 209 см. Един от най-известните спортни лекари в България през последните няколко десетилетия – д-р Лозанов, ще коментира какво коства на човешкото тяло и организъм достигането до върхови постижения като световен рекорд в трудна дисциплина като скока на височина.


И за финал – зрителите ще научат какво е мнението на самата Стефка Костадинова спрямо посегателствата върху световния й рекорд, превърнал се в повод за национална гордост и символ на класата на българския спорт през последните 30 години. Всичко това – в bTV Репортерите тази неделя от 19.30 ч.

Коментари
 • Най-старите отгоре
 • Най-новите отгоре
Вашият коментар: