Дамите се завръщат в авиацията - тази събота в bTV Репортерите

В неделя пък Рада Домусчиева разказва за малките цигански булки и табутата на ромската любов

Реклама

Тази събота - 19 октомври, от 19:30 часа в bTV Репортерите Габриела Наплатанова и операторът Иван Филчев ще разкажат драматичната история на жените летци, изхвърлени от бойната авиация. 50 години по-късно табуто пада и дамите авиатори се завръщат. Готови ли са обаче да посрещнат физическите и семейни предизвикателства на професията, която налага изключителни лишения в личния живот?

Материалът "Крилати момичета" е уникален експеримент, който цели да събере разкъсаната връзка между поколенията жени авиатори. Екипът на bTV Репортерите ще срещне бъдещите пилоти на изтребители от нежния пол с първата и засега единствена дама пилот и иниструктор на реактивен самолет – о.з. подп. Емилия Гърбова. Зрителите ще могат да видят ексклузивни кадри от първите полети на жените летци и да се насладят на уникално видео от пилотската кабина на МиГ 29 и Л 39.

В неделя, веднага след централните новини, Рада Домусчиева и операторите Даниел Драганов, Александр Осиченко и Павел Баев ще разкажат за малките цигански булки и табутата на ромската любов. Отмира ли тенденцията ромските момичета да се женят на 13 години, живее ли "законът на белия чаршаф" и как се сблъскват традициите с правилата на наказателния и семейния кодекс в началото на ХХІ век? Защо лидерите на ромската общност се противопоставиха на тази практика, какво предлагат на децата преди брака и как изглежда тази традиция от гледна точка на родилните отделения и социални грижи? Всички тези въпроси ще намерят своя отговор в  bTV Репортерите в неделя от 19:30 часа.

Зрителите на bTV ще видят автентична ромска сватба с ритуалите и щастливите младоженци, както и един от малкото български граждани, осъдени за съжителство на семейни начала с малолетна. Предаването е разработено в четири ромски махали в България и гарнирано с невероятната атмосфера на жива циганска музика.

Последни

Реклама