Как Румъния успя да вкара цяло правителство в затвора – тази неделя в bTV Репортерите

Гледайте филма "(Без) Наказаните" на Петър Нанев на 22 март от 19:30ч. по bTV

Реклама

Истинска съдебна революция се развихри в съседна Румъния след десетгодишна борба с корупцията в държавата. Репортерът Петър Нанев и операторът Добромир Иванов от bTV станаха единствените чуждестранни журналисти, очевидци на събитията в Букурещ, довели до ареста на висши държавни чиновници. Филмът "(Без) Наказаните", който показва как Румъния успява да вкара цяло правителство в затвора, зрителите могат да проследят в неделя - 22 март, в bTV Репортерите.

Екипът на bTV замина за Букурещ преди броени дни, за да заснеме материал за bTV Новините на тема как Румъния се бори с корупцията. Журналистите от bTV не подозират, че директорът на Националната агенция по интегритет (ANI) на Румъния, която следи за имотното и финансово състояние на политици и висши държавни служители с достъп до голeми публични средства, ще бъде арестуван непосредствено преди насроченото интервю. Така Петър Нанев и Добромир Иванов, освен че заснемат ексклузивен материал за bTV Репортерите, попадат в епицентъра на отразяването на случая във всички медии в Румъния.

Тази неделя bTV Репортерите търсят и отговор на въпроса защо у нас все още няма задържан висш държавен служител, политик или олигарх за корупция, злоупотреба с влияние или присвояване на държавни пари. Защо Румъния, попаднала в семейството на ЕС по едно и също време с България, постига по-добри резултати от нас в борбата с корупцията? Отговорите – на 22 март, неделя, от 19.30 часа по bTV.

"(БЕЗ) НАКАЗАНИТЕ"
Репортер: Петър Нанев
Оператор: Добромир Иванов
Продуцент: Гена Трайкова
Монтаж: Цветан Ценков

Последни

Реклама