Непознатите Косово и Македония в епицентъра на конфликта и омразата - на 15 юни в bTV Репортерите

Гледайте филма на Иван Георгиев в неделя от 19:30ч.

Реклама

Тази неделя репортерът и водещ на bTV Новините Иван Георгиев ще отведе зрителите на пътуване в непознатите Косово и Македония. Екипът на bTV Репортерите влезе в домовете на арестуваните и загиналите бойци от Армията за национално освобождение, които убиха осем македонски полицаи по време на въоръжените сблъсъци в Куманово.

Кои са хората, които подпалиха най-новия въоръжен конфликт на Балканите, само на 100 километра от границата с България? Ще продължи ли да съществува Македония във вида, в който я познаваме? За омразата и политиката,като най-смъртоносните оръжия на Балканите - отговорите от първо лице в bTV Репортерите в неделя - 14 юни, от 19.30 часа.

Зрителите ще видят още ексклузивно интервю на Иван Георгиев с албанския принц Лека Зогу II сред руините на опустошените от македонската армия албански къщи в Куманово. Екипът на bTV ще разкаже и уникалната история на единствения политически затворник в съвременна Македония, осъден на четири и половина години затвор единствено заради своя стремеж към истината.

Автор: Иван Георгиев
Оператори: Борис Пинтев, Красимир Първанов, Евгени Генов
Монтаж: Станислав Стоев
Продуцент: Гена Трайкова

Последни

Реклама