Росен Цветков с разкрития за най-загадъчната самолетна катастрофа у нас

Гледайте филма "Мистерии в небето" тази неделя - 5 април, в bTV Репортерите

Реклама

"Мистерии в небето" е филмът на разследващия репортер на bTV Росен Цветков, който тази неделя в bTV Репортерите ще повдигне завесата над дълго прикривани факти за самолетна катастрофа отпреди 37 години.

На 16 март 1978 година край врачанското село Тлачене се разбива самолет Ту-134 на БГА "Балкан" от София за Варшава. На борда са 73 пътници, сред които част от отбора ни по художествена гимнастика, заедно с треньорката им Жулиета Шишманова, състезатели по лека атлетика от спортното училище в Бургас, националният тим на Полша по колоездене, полският министър на културата.

За първи път, 37 години по-късно, близките на пътниците застават пред камерата на bTV, за да разкажат за паралелното си разследване и битката за истината. Защо вярват, че не е имало катастрофа и че близките им все още са живи? Какви вещи пазят от ужасния инцидент? Зрителите ще разберат на 5 април само в bTV Репортерите.

Разследващи на трагедията ще отворят също за първи път своите архиви, за да огласят критите години наред  резултати от направените експертизи. Кой ги е принудил да мълчат? Отговорите – тази неделя от 19.30 часа по bTV.

"Мистерии в небето"
Автор: Росен Цветков
Оператор: Александр Осиченко
Монтаж: Калояна Славова
Продуцент: Гена Трайкова

Последни

Реклама