Ще имат ли нови самолети българските ВВС?

Ще разкаже Габриела Наплатанова в „Отложен избор” тази събота в bTV Репортерите

Реклама

Тази събота - 27 септември, bTV Репортерите ще покажат разтърсващата истина за българската изтребителна авиация, която е изправена пред драматична перспектива. Самолетите, с които се пази небето на България, нямат изискваните от НАТО способности, а бойните пилоти летят опасно малко. След 15 години отлагане изборът на нов изтребител за България отново е на дневен ред.

Какви са възможните решения на този казус за зрителите на bTV, ще разкажат Габриела Наплатанова и операторът Евгени Генов. Те ще представят трите многоцелеви изтребители, които българските ВВС са посочили след пресяване на 15 оферти. Екслузивно видео и задълбочено представяне на вариантите за нов изтребител, както и любопитни кадри от Граф Игнатиево, Линчопинг и Гросето ще зарадват тези, които носят авиацията в сърцето си.

В разгорещената полемика срещу бежанците тази неделя - 28 септември, bTV Репортерите дава думата на хората, които посрещат търсещите убежище у нас.

Марина Евгениева и операторът Иван Филчев обиколиха няколко погранични села, за да разберат как местните хора гледат на бежанската криза и страха от сирийците, пакистанците, иракчаните и афганистанците. Във филма "Еднакво различни" ще се запознаете и с едно момче от Кабул, което е първокласник в харманлийско училище.

Зрителите ще чуят историите на бежанци от Сирия, които са загубили своите близки, но са намерили приятели в България. За оградата, която спира бегълците по граничата и отворените врати, които ги посрещат в България – тази неделя в bTV Репортерите в 19:30ч.

Последни

Реклама