Ще се стигне ли до фалит на български болници - репортаж на Мария Савкова

Както и и историята на о. Лампедуза - спасителната сламка за хиляди емигранти - ще научите в bTV Репортерите тази събота и неделя

Реклама

В bTV Репортерите тази събота: До края на годината болниците в България ще получават от Здравната каса само 80% от заработеното. Лекарите предупреждават, че мярката ще доведе до 20% по-малко здраве за пациентите и обещават протести до броени дни. За да не затворят врати лечебните заведения, пациентите ще трябва да доплащат. Кризата се очаква да продължи и догодина, когато в бюджета на болниците ще постъпят със 100 милиона лева по-малко.

Ще се стигне ли до фалити, листи на чакащи и връщане на пациенти, репортерът Мария Савкова и операторът Иво Иванов ще търсят отговорите на тези въпроси в bTV Репортерите тази събота от 19:30 часа веднага след  централната емисия на bTV Новините.

Тази неделя в bTV Репортерите от 19:30 часа международният редактор Николай Колев и операторът Павел Баев ще  отведат зрителите до остров Лампедуза - спасителната сламка насред Средиземно море за десетки хиляди емигранти от бреговете на Северна Африка.

Малкият италиански остров все още се съвзема от трагичния инцидент на 3 октомври, когато лодка с 500 емигранти потъна на километър от брега. Тогава загинаха над 360 души, а в спасителните операции участваха рибари и обикновени граждани, редом с местните власти. Спомените от бедствието продължават да преследват Лампедуза - островът обречен да не бъде безразличен. Камерата на bTV запечата разкази за трагедията на оцелели и очевидци от първо лице. В търсене на по-добър живот, с бедност и войни зад гърба си, емигрантите се озовават на малкия остров, където проблемите им изглеждат още по-големи.

Последни

Реклама