Сашо Роман: Когато пея балади, се разплаквам

Талантливият певец с радост разказа за традициите и обичаите на ромската Нова година

Реклама

Днес на гости на Ива и Васко беше певецът Сашо Роман. Още в самото начало той отправи поздрав към всички роми, които днес празнуват Банго Васил. За всички тях и за зрителите на "Денят е прекрасен” той изпя една от любимите си балади.

Талантливият певец с радост разказа на Ива и Васко за традициите и обичаите на ромската Нова година.

"Обичайте ни не се различават много. Всички се събират при най-възрастния член от фамилията, приготвят се много ястия и задължително има баница с късмети. Разликата е в това, че един ден не ни е достатъчен - затова празнуваме три дни”, каза той.

Сашо сподели, че е горд дядо на 6 внука и че цялото семейство е много музикално. За да затвърди думите си,  заедно с него в студиото на беше един от внуците му Дейвид, който вече е част от екипа му.

"Аз съм закърмен с музика. Когато бях на 8 години, баща ми ми връчи тромпета и започнах да свиря. Сега Дейвид ще ме наследи. Той ще бъде трето поколение тромпетист в нашата фамилия. Макар и малък, той е много талантлив, а наскоро дори започна уроци по солфеж”, сподели Сашо.

Впечатлен от певеца, Васко побърза да го попита има ли любим стил в музиката и дали му предстои да издаде нови песни.

"Обичам баладите. Не случайно най-големите ми хитове са балади. Изпявам ги с много чувство, а често дори се разплаквам. Оставил съм материали за няколко нови парчета. Искам ми се да направя нещо ново, да зарадвам почитателите си”, отговори Сашо.

За да разкаже какво им предстои през следващата седмица и какви са мъжете според зодиите, при Ива и Мавриков дойде Алена. Тя каза, че въпреки различните зодиакални знаци на мъжете, жените имат едно голямо преимущество: "Всяка жена може да промени мъжа си до неузнаваемост, независимо от неговата зодия”.

Астрологът на bTV отбеляза, че това е хороскоп за влюбени жени и посъветва зрителките, като им разкри  едни от най-характерните черти на мъжете.

"Ако държите да бъдете глезени, да се чувствате като истински жени, да бъдете като принцеси, то неизменно трябва да се огледате за мъж Овен, Телец или Лъв. Ако пък обичате да сте властни, да сте водещата сила – то за вас е мъжът Везни и Водолей”, каза тя.

Понеделник в "Денят е прекрасен” доктор Михайлов ще даде полезни съвети за това какви диети са подходящи след празниците. Специални гости на Ива и Васко пък ще бъдат поп фолк изпълнителките Мария и Цветелина Янева.