Световният научно- технологичен напредък на България

Истината за забранените изобретения

Реклама

Тази неделя, 14 април, от 15 ч. ще разберем истината за забранените изобретения. Този път вниманието ще бъде насочено към тайните на корпорациите и това до колко тези тайни са в полза или вреда на обществото.

Водещият Атанас Сребрев ще ни въведе в темата, като разкрие имат ли интерес компаниите да крият открития, които ще направят живота по-лесен, както и има ли изобретения, които могат да направят живота по-малко затрудняващ джоба и по-природосъобразен. „Големите загадки”ще разкрият още любопитни факти около това какво представлява брауновият газ и кой е създателят на революционното зелено вещество „пегол”.  

Специални гости по темата ще бъдат Георги Караманев, зам.-главен редактор на „Списание 8”, проф. д-р Надка Бояджиева, доктор на медицинските науки, Емилиан Лалев, експерт по компютърно зрение в Институт по металознание към Българска академия на науките, проф. д-р Цвети Цветков, ръководител на Центъра по водородни технологии на Химикотехнологичен и Металургичен Университет в София, доктор Кирил Чуканов, изобретател, преследван от ДС по времето на комунизма и емигрирал в Щатите в началото на 90-те години и инженер Койчо Митев, автор на научното откритие „Цифрова писменост”.