Историите на истинските герои продължават

Какво следва в "Такъв е животът"?

Реклама

В следващия епизод на “Такъв е животът - истинските герои” ще проследим историята на Лъчо - успешен бизнесмен от Варна, който трябва да намери нов дом за семейството си в София. Дъщеря му се готви да продължи обучението си по балет в държавното хореографско училище в столицата и заедно с майка си ще трябва да се преместят в София. Лъчо пътува ежеседмично из цялата страна в командировки, но сега семейството му се нуждае от него и той трябва да балансира между служебните и личните си ангажименти. Той отива на вечерна проверка в един от големите обекти на фирмата в столицата и ни запознава с  екипа си, съставен предимно от хора от ромски произход. Оказва се, че с добро управление и правилен подход към всеки човек, произходът на работниците е без значение, стига да си коректен и умел ръководител.

Вили също пристига в София, където цяла зима дава частни уроци по английски. Само така тя успява да осигури средства за възникналите спешни ремонти в училището в Мийковци и да погасява кредита си. В София я очаква изненада - по време на гостуването си в предаването “Часът на мама” деца от цялата страна идват да я поздравят.

 

В “Такъв е животът - истинските герои” ще ви запознаем и с Радостина, директор на Историческия музей в Балчик.  Тя е e археолог и един от откривателите на разкопките на “Храма на Кибела” в града.  Радостина е може би най-големия радетел за съхранението на културното ни наследство в региона. Емоционална и силна жена с обществено значима професия, уважавана от хората в града. В личен план Радостина отглежда двете си момчета сама и се справя с всяка житейска трудност. Тя е един от примерите за неуморни, честни и почтени българи, които застават зад големи и значими каузи и ги отстояват докрай.