„Карбовски: Втори план” среща зрителите с надеждата и отрицанието в лицето на две майки

Реклама

Тази събота в един изключително емоционален „Втори план” зрителите на bTV ще се срещнат с две българки - самотни майки. И двете се борят с живота и двете отправят послание към своите дъщери.

Две жени – едната е проект на надеждата, другата - на отрицанието и новите либерални философии, като това да не ползваш доктор, докато раждаш. Едната от тях отправя чрез камерата на Карбовски послание към дъщеря си, защото не знае колко ще живее. Тя има тежка диагноза и докторите са й дали срок. Въпреки това, намира сили и смисъл да остави на детето си нещо повече от наследство. „Това е философията на живота – искам да ти оставя нещо, ако ще това нещо да са само думите - колко те обичам”, казва тя.

Другата жена във „Втори план” има по-различна история – тя отказва лекарска помощ при раждане и губи детето си. Едната не може да прегърне рожбата си, защото е оставила всичко в ръцете на Господ, а другата си отива, оставяйки детето си единствено на Господ.

„Децата обаче не се гледат нито от Господ, нито от майките. Децата са на всички - всички ги гледаме, и ако загубим дори едно – тогава  всички сме виновни. Убеден съм в това,” обобщава Мартин Карбовски.

Обикновено журналистът не спори с хората, които снима. Но на втори план в проекта „Майките” се проявява гневът му към жената, която сама е избрала да не даде шанс на детето си да живее, защото сред общи фрази и объркани представи за природата и космоса, тя е осуетила раждането и бъдещето му. Тя не изпитва вина от стореното. Напротив – готова е да роди отново и по същия начин.

И тук идва въпросът на Карбовски: „Трябва ли да й бъде простено?” Защото прошката предполага каене. А тази майка не се кае.

Отговорът зрителите ще дадат сами на себе си – тази събота в предаването „Карбовски: Втори план” от 17:00 часа по bTV.

Последни

Реклама