Реклама
Бисквитено руло
1 пак. кръгли бели бисквити (150 г)
1 пак. кръгли кафяви бисквити (150 г)
6 с.л. сладко от горски плодове
400 мл компот от малини
50 г маргарин (меко масло)
Стъпки за приготвяне:
1. Намазваме всяка бяла бисквитка с маргарин, а кафява – със сладко.
2. Редим ги една върху друга като редуваме цветовете.
3. Потапяме ги на части в компота, смесваме с другите бисквити като притискаме добре.
4. Полученото руло от слепени бисквити увиваме във фолио.
5. Оставяме го за 4-6 часа в хладилник. Режем по диагонал и поднасяме.
Нищото
2 яйца
100 г кашкавал
100 г сирене
100 г пресни печурки
100 г шпеков салам
100 г свинско пушено филе
1 ч.л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
олио (краве масло)
Стъпки за приготвяне:
1. Нарязваме гъбите на филийки, посоляваме и запържваме. Саламът нарязваме на ивици, а филето - на кубчета.
2. Прибавяме към гъбите, разбъркваме. Посоляваме, поръсваме с чубрица, запържваме добре.
3. Прибавяме разбитите яйца, разбъркваме за кратко. Накрая добавяме натрошените кашкавал и сирене. Ястието се консумира горещо.
Пилешки дробчета с гъби на фурна
1 кг пилешки дробчета
400 г пресни печурки
200 г топено сирене
1/2 л прясно мляко
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
4 ч.л. чубрица
1 скилидка чесън
7-8 стръка магданоз
струйка олио (зехтин)
Стъпки за приготвяне:
1. Нарязваме печурките на едро, запържваме ги на силен огън в 30-35 г масло и малко олио или зехтин. В началато не разбъркваме. След като омекнат, ги сваляме от огъня.
2. Поръсваме дробчетата със сол, черен пипер и чубрица.
3. Покриваме дъното на тава или съд от йенско стъкло с парченца краве масло. Отгоре нареждаме половината от дробчетата, печурките и топеното сирене, нарязано на филийки.
4. Поръсваме с подправките и редим останалите количества от продуктите.
5. Отново посоляваме, добавяме наситнения чесън и магданоза, заливаме с прясното мляко.
Печем под капак около 35-40 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна.