.
Вход / Регистрация
Кюфтенца Енергийни бомбички и Кенели от булгур със спанак
Вкусни предложения от Дорина Сопаджиян
358421.jpg
Видяна: 3971
  • 08:00 Тази събота и Тази неделя
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Аламинут
    13:00 Камъкът на раздора
    15:00 Истински истории
    16:00 Мармалад
    18:00 Лотария България
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Силна година
    22:00 Комиците
  • 08:00 Скуби Ду: Мистерия ООД
    09:00 Клуб Веселие
    10:00 Деца на килограм 2
    12:00 Новите съседи
    15:00 Семейство Флинстоун
    17:30 Мутра по заместване
    19:30 Столичани в повече
    20:30 Деца на килограм
    22:30 Столичани в повече
  • 08:15 Пробуждане
    10:00 Добрият син
    11:45 Луда нощ
    13:30 Пряко включване
    16:15 Командо
    18:00 Като на кино
    19:00 Среднощно слънце
    21:00 Цар на войната
  • 08:00 Истинско правосъдие
    11:00 Лигата на необикновените
    13:00 Библиотекарят 3: Проклятието на Бокалът на Юда
    15:00 Готъм
    17:00 Дивата муха
    17:30 Мисия Моят Дом
    18:00 Пета предавка
    18:45 Сблъсъкът на титаните
    21:00 bTV Новините – централна емисия
    21:45 bTV Репортерите
  • 08:00 Огледален свят
    10:00 Тайните на времето
    13:00 Изабел Кастилска
    15:00 Д-р Зоуи Харт
    17:00 MasterChef
    20:00 Папараци
    21:00 Истински истории
  • 08:00 Канадска борба - Държавно първенство
    09:00 Екстремни спортове
    10:00 Екстремни спортове
    13:30 УЕФА Шампионска лига: Манчестър Сити - Реал М
    15:30 УЕФА Шампионска лига: Атлетико М - Байерн М
    17:30 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    18:00 Канадска борба - Белоградчик
    19:00 Италия, Серия А TIM - преди кръга
    19:30 Екстремни спортове
    20:00 Италия, Серия А TIM - преди кръга
    20:30 Ринг 24
    21:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    21:30 Жилет световен спорт
    22:00 Бойна вечер: Bellator
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Кюфтенца Енергийни бомбички

100 г елда
60 г киноа
60 г амарант
1 ч.ч. сварен нахут
1 зелена чушка
1 глава червен кромид лук
1 морков
1 домат
3 с.л. зехтин
2 щипки джинджифил
2 щипки куркума
2 щипки къри
3 щипки хималайска сол

Стъпки за приготвяне:

1. Сваряваме предварително елдата, киноата и амаранта, след това ги слагаме в дълбока купа. Нарязваме чушката на ситни кубчета и я добавяме в купата заедно с нарязания лук.

2. Изчистваме домата от семките и го нарязваме на кубчета. Настъргваме моркова и го прибавяме в салатената купа. След това сипваме нахута, поръсваме с подправките, разбъркваме и добавяме зехтина.

3. Пасираме сместа, докато стане на кайма. След това оформяме кюфтенца и ги нареждаме в тавичка на дъното, на която сме поставили хартия за печене. Печем на 180 градуса за 30 мин.

 

Кенели от булгур със спанак

1 ч.ч. сварен булгур (200 г)
50 г сурови орехи
100 г маслинена паста
1 щипка хималайска сол
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин (орехово масло)
100 г листа от спанак
1 с.л. скълцан пресен босилек (1 ч.л. сух)
100 г соева майонеза с орехи за гарнитура

Стъпки за приготвяне:

1. Изсипваме сварения и добре охладен булгур в дълбока купа. Счукваме ореховите ядки, добавяме ги към булгура и разбъркваме. След това слагаме маслинената паста и босилека и отново разбъркваме. Прибавяме и солта и счукания чесън.

2. Разбъркваме добре сместа и с помощта на супени лъжици оформяме кенели. Нареждаме ги върху накъсаните листа спанак и заливаме със зехтин. Сервираме със соевата майонеза.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: