.
Вход / Регистрация
Кюфтенца Енергийни бомбички и Кенели от булгур със спанак
Вкусни предложения от Дорина Сопаджиян
358421.jpg
Видяна: 3324
  • 13:00 Един не чул, друг не видял
    15:00 Императорът и розата
    17:00 120 минути
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Идеалният образ
  • 13:00 Напълно непознати
    15:00 Новите съседи
    18:00 Невидими улики
    19:00 Да отглеждаш Хоуп
    20:00 Разбивачи
    20:30 Приключенията на Плуто Наш
    22:30 Да отглеждаш Хоуп
    23:30 Първична сила
  • 13:45 Сфера
    16:15 Умирай трудно 2
    19:00 Параноя
    21:00 Умирай трудно 3
  • 14:00 Пистолет, куфар и три смърдящи варела
    16:00 Извън играта
    18:00 Предсказание за края на света
    19:00 Код „Счупена стрела”
  • 14:00 Дом и градина
    15:00 Предай нататък
    17:00 Изборът на Лара
    20:00 Цветовете на любовта
    21:00 Цветовете на любовта
  • 13:45 УЕФА Шампионска лига: Стяуа - Лудогорец
    14:30 ПРЯКО: DTM Nürburgring - квалификация
    15:30 УЕФА Шампионска лига: обзори
    16:20 УЕФА Шампионска лига: Копенхаген - Байер Л
    18:10 УЕФА Шампионска лига: Наполи - Атлетик Б
    20:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    20:30 Светът на спорта
    21:00 Сезонът - спорт и лайфстайл
    21:30 Екстремни спортове
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Кюфтенца Енергийни бомбички

100 г елда
60 г киноа
60 г амарант
1 ч.ч. сварен нахут
1 зелена чушка
1 глава червен кромид лук
1 морков
1 домат
3 с.л. зехтин
2 щипки джинджифил
2 щипки куркума
2 щипки къри
3 щипки хималайска сол

Стъпки за приготвяне:

1. Сваряваме предварително елдата, киноата и амаранта, след това ги слагаме в дълбока купа. Нарязваме чушката на ситни кубчета и я добавяме в купата заедно с нарязания лук.

2. Изчистваме домата от семките и го нарязваме на кубчета. Настъргваме моркова и го прибавяме в салатената купа. След това сипваме нахута, поръсваме с подправките, разбъркваме и добавяме зехтина.

3. Пасираме сместа, докато стане на кайма. След това оформяме кюфтенца и ги нареждаме в тавичка на дъното, на която сме поставили хартия за печене. Печем на 180 градуса за 30 мин.

 

Кенели от булгур със спанак

1 ч.ч. сварен булгур (200 г)
50 г сурови орехи
100 г маслинена паста
1 щипка хималайска сол
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин (орехово масло)
100 г листа от спанак
1 с.л. скълцан пресен босилек (1 ч.л. сух)
100 г соева майонеза с орехи за гарнитура

Стъпки за приготвяне:

1. Изсипваме сварения и добре охладен булгур в дълбока купа. Счукваме ореховите ядки, добавяме ги към булгура и разбъркваме. След това слагаме маслинената паста и босилека и отново разбъркваме. Прибавяме и солта и счукания чесън.

2. Разбъркваме добре сместа и с помощта на супени лъжици оформяме кенели. Нареждаме ги върху накъсаните листа спанак и заливаме със зехтин. Сервираме със соевата майонеза.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: