.
Вход / Регистрация
Кюфтенца Енергийни бомбички и Кенели от булгур със спанак
Вкусни предложения от Дорина Сопаджиян
358421.jpg
  • 09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Север Юг
    14:30 Сияйна луна
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Страсти в Тоскана
    22:30 Шоуто на Слави
  • 10:00 Кладата на суетата
    12:00 Стъпка по стъпка
    13:00 Добре дошли в Швеция
    14:00 Моето семейство
    14:30 Стажанти
    15:30 Новите съседи
    17:00 Шоуто на Слави
    18:00 Агенцията
    19:00 Моето семейство
    19:30 Напълно непознати
    20:30 Щурите съседи
    22:00 Стажанти
  • 10:15 Земя на престъпници
    12:30 Престъпления от класа
    14:15 90210
    15:30 Пътешествие до центъра на Земята
    17:45 Аз, моя милост и Айрин
    20:00 Никита: Отмъщението
    21:00 Рокенрола
  • 10:00 Ренегат
    11:00 Менталист: Крадецът на мисли
    12:00 Под наблюдение
    13:00 Робокоп: Опустошение
    15:00 Тежки престъпления
    16:00 Ренегат
    17:00 Под наблюдение
    18:00 Менталист: Крадецът на мисли
    19:00 Стрелата
    20:00 Кости
    21:00 bTV Новините – централна емисия
    22:00 Командо
  • 10:30 Една любовна история
    12:00 Светлината на моя живот
    13:00 Изборът на Лара
    14:30 Земя на честта
    15:30 Фермата
    16:30 Мама готви по-добре
    17:30 COOL...T
    18:30 Малки сладки лъжкини
    19:30 Дневниците на Кари
    20:30 От обич
    21:30 Север Юг
  • 10:15 Италия, Серия А: Милан - Рома
    12:15 Италия, Серия А: Ювентус - Сампдория
    14:15 Италия, Серия А: Наполи - Фрозиноне
    16:15 International Champions Cup: Селтик - Лестър
    18:30 УЕФА Лига Европа: Аякс - Фенербахче
    20:30 Мобил 1
    21:00 Спортът от първо лице
    21:30 Екстремни спортове
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Кюфтенца Енергийни бомбички

100 г елда
60 г киноа
60 г амарант
1 ч.ч. сварен нахут
1 зелена чушка
1 глава червен кромид лук
1 морков
1 домат
3 с.л. зехтин
2 щипки джинджифил
2 щипки куркума
2 щипки къри
3 щипки хималайска сол

Стъпки за приготвяне:

1. Сваряваме предварително елдата, киноата и амаранта, след това ги слагаме в дълбока купа. Нарязваме чушката на ситни кубчета и я добавяме в купата заедно с нарязания лук.

2. Изчистваме домата от семките и го нарязваме на кубчета. Настъргваме моркова и го прибавяме в салатената купа. След това сипваме нахута, поръсваме с подправките, разбъркваме и добавяме зехтина.

3. Пасираме сместа, докато стане на кайма. След това оформяме кюфтенца и ги нареждаме в тавичка на дъното, на която сме поставили хартия за печене. Печем на 180 градуса за 30 мин.

 

Кенели от булгур със спанак

1 ч.ч. сварен булгур (200 г)
50 г сурови орехи
100 г маслинена паста
1 щипка хималайска сол
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин (орехово масло)
100 г листа от спанак
1 с.л. скълцан пресен босилек (1 ч.л. сух)
100 г соева майонеза с орехи за гарнитура

Стъпки за приготвяне:

1. Изсипваме сварения и добре охладен булгур в дълбока купа. Счукваме ореховите ядки, добавяме ги към булгура и разбъркваме. След това слагаме маслинената паста и босилека и отново разбъркваме. Прибавяме и солта и счукания чесън.

2. Разбъркваме добре сместа и с помощта на супени лъжици оформяме кенели. Нареждаме ги върху накъсаните листа спанак и заливаме със зехтин. Сервираме със соевата майонеза.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: