.
Вход / Регистрация
Кюфтенца Енергийни бомбички и Кенели от булгур със спанак
Вкусни предложения от Дорина Сопаджиян
358421.jpg
Видяна: 3740
  • 15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Опасни улици
    18:50 Бинго милиони
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Оцеляване
    22:30 Черни платна
  • 15:30 Моето семейство
    17:00 Комиците
    18:00 Стажанти
    19:00 Предградие
    19:30 До смърт
    20:30 Моето семейство
    22:00 Не вярвай на кучката от апартамент 23
  • 16:00 Край реката
    18:00 Престъпления от класа
    19:00 90210
    20:00 Дневниците на вампира
    21:00 Превъзходство
  • 16:00 Извън играта
    17:00 Истинско правосъдие
    18:00 Революция
    19:00 Супер коли
    19:30 ИРИС
    21:00 bTV Новините - централна емисия
    22:00 Мрежата 2.0
  • 15:30 Шоуто на доктор Оз
    17:30 Истински истории
    18:30 Али Макбийл
    19:30 Д-р Зоуи Харт
    20:30 Дневниците на Кари
    21:30 Незабравима
    22:30 Сияйна луна
  • 16:00 Зона спорт
    18:00 Светът на спорта
    18:30 Жилет световен спорт
    19:00 Дивата муха
    20:00 Зона спорт
    22:00 Светът на спорта
    22:30 Екстремни спортове
    23:30 Жилет световен спорт
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Кюфтенца Енергийни бомбички

100 г елда
60 г киноа
60 г амарант
1 ч.ч. сварен нахут
1 зелена чушка
1 глава червен кромид лук
1 морков
1 домат
3 с.л. зехтин
2 щипки джинджифил
2 щипки куркума
2 щипки къри
3 щипки хималайска сол

Стъпки за приготвяне:

1. Сваряваме предварително елдата, киноата и амаранта, след това ги слагаме в дълбока купа. Нарязваме чушката на ситни кубчета и я добавяме в купата заедно с нарязания лук.

2. Изчистваме домата от семките и го нарязваме на кубчета. Настъргваме моркова и го прибавяме в салатената купа. След това сипваме нахута, поръсваме с подправките, разбъркваме и добавяме зехтина.

3. Пасираме сместа, докато стане на кайма. След това оформяме кюфтенца и ги нареждаме в тавичка на дъното, на която сме поставили хартия за печене. Печем на 180 градуса за 30 мин.

 

Кенели от булгур със спанак

1 ч.ч. сварен булгур (200 г)
50 г сурови орехи
100 г маслинена паста
1 щипка хималайска сол
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин (орехово масло)
100 г листа от спанак
1 с.л. скълцан пресен босилек (1 ч.л. сух)
100 г соева майонеза с орехи за гарнитура

Стъпки за приготвяне:

1. Изсипваме сварения и добре охладен булгур в дълбока купа. Счукваме ореховите ядки, добавяме ги към булгура и разбъркваме. След това слагаме маслинената паста и босилека и отново разбъркваме. Прибавяме и солта и счукания чесън.

2. Разбъркваме добре сместа и с помощта на супени лъжици оформяме кенели. Нареждаме ги върху накъсаните листа спанак и заливаме със зехтин. Сервираме със соевата майонеза.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: