.
Вход / Регистрация
Кюфтенца Енергийни бомбички и Кенели от булгур със спанак
Вкусни предложения от Дорина Сопаджиян
358421.jpg
  • 19:00 bTV Новините
    20:00 Твоят мой живот
    21:00 Смени жената
    22:00 Комиците и приятели
    22:30 Шоуто на Слави
  • 19:00 Да отгледаш Хоуп
    20:00 Новите съседи
    21:30 Домашен арест
  • 16:15 Титаник
    20:00 Революция Z
    21:00 Хари Потър и Даровете на Смъртта: Част 1
  • 19:00 Кости
    20:00 Мъртва точка
    21:00 bTV Новините – централна емисия
  • 19:00 Земя на честта
    20:00 Не ме оставяй
    21:00 Кварталът на богатите
    22:30 Светлината на моя живот
  • 18:00 Купа на Италия: Ювентус - Наполи
    20:00 Италия, Серия А - обзор
    20:30 Спортът от първо лице
    21:00 Студио Купа на Италия
  • 19:00 bTV Новините
    20:00 Столичани в повече
    20:50 Домашен арест
    21:40 Истински истории
    22:30 Шоуто на Слави
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Кюфтенца Енергийни бомбички

100 г елда
60 г киноа
60 г амарант
1 ч.ч. сварен нахут
1 зелена чушка
1 глава червен кромид лук
1 морков
1 домат
3 с.л. зехтин
2 щипки джинджифил
2 щипки куркума
2 щипки къри
3 щипки хималайска сол

Стъпки за приготвяне:

1. Сваряваме предварително елдата, киноата и амаранта, след това ги слагаме в дълбока купа. Нарязваме чушката на ситни кубчета и я добавяме в купата заедно с нарязания лук.

2. Изчистваме домата от семките и го нарязваме на кубчета. Настъргваме моркова и го прибавяме в салатената купа. След това сипваме нахута, поръсваме с подправките, разбъркваме и добавяме зехтина.

3. Пасираме сместа, докато стане на кайма. След това оформяме кюфтенца и ги нареждаме в тавичка на дъното, на която сме поставили хартия за печене. Печем на 180 градуса за 30 мин.

 

Кенели от булгур със спанак

1 ч.ч. сварен булгур (200 г)
50 г сурови орехи
100 г маслинена паста
1 щипка хималайска сол
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин (орехово масло)
100 г листа от спанак
1 с.л. скълцан пресен босилек (1 ч.л. сух)
100 г соева майонеза с орехи за гарнитура

Стъпки за приготвяне:

1. Изсипваме сварения и добре охладен булгур в дълбока купа. Счукваме ореховите ядки, добавяме ги към булгура и разбъркваме. След това слагаме маслинената паста и босилека и отново разбъркваме. Прибавяме и солта и счукания чесън.

2. Разбъркваме добре сместа и с помощта на супени лъжици оформяме кенели. Нареждаме ги върху накъсаните листа спанак и заливаме със зехтин. Сервираме със соевата майонеза.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: