.
Вход / Регистрация
Кюфтенца Енергийни бомбички и Кенели от булгур със спанак
Вкусни предложения от Дорина Сопаджиян
358421.jpg
Видяна: 3308
  • 09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Цветовете на любовта
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Една любовна история
    21:30 Земя на бунтовници
    22:30 Менталист: Крадецът на мисли
  • 10:00 Войната на семейство Роуз
    12:00 Домашен арест
    13:00 Новите съседи
    14:30 Да, мило
    15:30 Без пукната пара
    16:00 Приятели
    17:00 Комиците
    18:00 Новите съседи
    19:30 Семейство Флинстоун
    20:30 Ергенско парти 2: Последно изкушение
    22:30 Приятели
  • 09:15 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    10:30 Град на ангели
    12:45 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    14:00 Трета смяна
    16:00 Хванете Папи
    18:00 Тайният кръг
    20:00 Революция Z
    21:00 Да отгледаш Аризона
  • 10:00 Щитът
    11:00 Експериментът
    12:00 Платина
    13:00 Американски хроники
    15:00 Кости
    16:00 Щитът
    17:00 Пазителят на Мемфис
    18:00 В.И.П.
    19:00 Платина
    20:00 Експериментът
    21:00 bTV Новнините - централна емисия
    22:00 Ледено земетресение
  • 10:00 Вълнуващи ваканции
    10:30 Шопинг съветник
    11:00 Мода и шик
    11:30 Модерно
    12:30 Женско царство
    14:00 От обич
    15:00 Модна къща
    16:00 Пан Ам
    17:00 Шопинг съветник
    17:30 Мода и шик
    18:00 Самозванка
    19:00 От обич
    20:00 Цветовете на любовта
  • 10:00 Италия, Серия А - обзор
    10:30 Италия, Серия А: Наполи - Лацио
    12:30 Италия, Серия А: Милан - Катания
    14:30 Италия, Серия А: Милан - Ливорно
    16:30 Италия, Серия А: Милан - Киево
    18:30 Франция, Лига 1: Олимпик Л - Монако
    20:30 Екстремни спортове
    21:00 УЕФА Шампионска Лига: Борусиа Д - Зенит 19.03.2014
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Кюфтенца Енергийни бомбички

100 г елда
60 г киноа
60 г амарант
1 ч.ч. сварен нахут
1 зелена чушка
1 глава червен кромид лук
1 морков
1 домат
3 с.л. зехтин
2 щипки джинджифил
2 щипки куркума
2 щипки къри
3 щипки хималайска сол

Стъпки за приготвяне:

1. Сваряваме предварително елдата, киноата и амаранта, след това ги слагаме в дълбока купа. Нарязваме чушката на ситни кубчета и я добавяме в купата заедно с нарязания лук.

2. Изчистваме домата от семките и го нарязваме на кубчета. Настъргваме моркова и го прибавяме в салатената купа. След това сипваме нахута, поръсваме с подправките, разбъркваме и добавяме зехтина.

3. Пасираме сместа, докато стане на кайма. След това оформяме кюфтенца и ги нареждаме в тавичка на дъното, на която сме поставили хартия за печене. Печем на 180 градуса за 30 мин.

 

Кенели от булгур със спанак

1 ч.ч. сварен булгур (200 г)
50 г сурови орехи
100 г маслинена паста
1 щипка хималайска сол
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин (орехово масло)
100 г листа от спанак
1 с.л. скълцан пресен босилек (1 ч.л. сух)
100 г соева майонеза с орехи за гарнитура

Стъпки за приготвяне:

1. Изсипваме сварения и добре охладен булгур в дълбока купа. Счукваме ореховите ядки, добавяме ги към булгура и разбъркваме. След това слагаме маслинената паста и босилека и отново разбъркваме. Прибавяме и солта и счукания чесън.

2. Разбъркваме добре сместа и с помощта на супени лъжици оформяме кенели. Нареждаме ги върху накъсаните листа спанак и заливаме със зехтин. Сервираме със соевата майонеза.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: