.
Вход / Регистрация
Кюфтенца Енергийни бомбички и Кенели от булгур със спанак
Вкусни предложения от Дорина Сопаджиян
358421.jpg
Видяна: 3401
  • 12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Север Юг
    21:30 Survivor
    22:30 Шоуто на Слави
  • 12:00 Семейство Флинстоун
    13:00 Новите съседи
    14:30 Най-лошата седмица
    15:30 Мразя моята тийн дъщеря
    16:00 Кухня
    17:00 Комиците
    18:00 Новите съседи
    19:30 Семейство Флинстоун
    20:30 Плуто Наш
    22:30 Кухня
  • 11:00 Момчето в синьо
    13:00 Незабравимо
    14:00 Текила и Бонети
    15:00 Докосване
    16:00 Седем души
    18:00 Никита
    19:00 Никита
    20:00 Досиетата Х
    21:00 Легендата за Херкулес
  • 12:00 Ренегат
    13:00 Предсказание за края на света
    15:00 Survivor
    16:00 В.И.П.
    17:00 Извън играта - Сезон 3
    18:00 Праведен
    19:00 Ренегат
    20:00 Тежки престъпления
    21:00 bTV Новините - централна емисия
  • 12:30 Диво сърце
    14:00 От обич
    15:00 Свързани съдби
    16:00 Престъпления и страсти
    17:00 Огледален свят
    18:00 Д-р Зоуи Харт
    19:00 От обич
    20:00 Свързани съдби
    21:30 Цветовете на любовта
    22:00 Стъклен дом
    22:50 Огледален свят
  • 11:30 Италия, Серия А: Рома - Киево
    13:15 Италия, Серия А: Интер - Наполи
    15:00 Италия, Серия А: Верона - Милан
    16:40 Франция, Лига 1: Монако - Евиан
    18:30 УЕФА Шампионска Лига - магазинно предаване
    19:00 Екстремни спортове
    20:00 Зона спорт
    22:00 Екстремни спортове
    22:30 Сезонът - спорт и лайфстайл
    23:00 УЕФА Шампионска Лига - магазинно предаване
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Кюфтенца Енергийни бомбички

100 г елда
60 г киноа
60 г амарант
1 ч.ч. сварен нахут
1 зелена чушка
1 глава червен кромид лук
1 морков
1 домат
3 с.л. зехтин
2 щипки джинджифил
2 щипки куркума
2 щипки къри
3 щипки хималайска сол

Стъпки за приготвяне:

1. Сваряваме предварително елдата, киноата и амаранта, след това ги слагаме в дълбока купа. Нарязваме чушката на ситни кубчета и я добавяме в купата заедно с нарязания лук.

2. Изчистваме домата от семките и го нарязваме на кубчета. Настъргваме моркова и го прибавяме в салатената купа. След това сипваме нахута, поръсваме с подправките, разбъркваме и добавяме зехтина.

3. Пасираме сместа, докато стане на кайма. След това оформяме кюфтенца и ги нареждаме в тавичка на дъното, на която сме поставили хартия за печене. Печем на 180 градуса за 30 мин.

 

Кенели от булгур със спанак

1 ч.ч. сварен булгур (200 г)
50 г сурови орехи
100 г маслинена паста
1 щипка хималайска сол
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин (орехово масло)
100 г листа от спанак
1 с.л. скълцан пресен босилек (1 ч.л. сух)
100 г соева майонеза с орехи за гарнитура

Стъпки за приготвяне:

1. Изсипваме сварения и добре охладен булгур в дълбока купа. Счукваме ореховите ядки, добавяме ги към булгура и разбъркваме. След това слагаме маслинената паста и босилека и отново разбъркваме. Прибавяме и солта и счукания чесън.

2. Разбъркваме добре сместа и с помощта на супени лъжици оформяме кенели. Нареждаме ги върху накъсаните листа спанак и заливаме със зехтин. Сервираме със соевата майонеза.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: