.
Вход / Регистрация
Кюфтенца Енергийни бомбички и Кенели от булгур със спанак
Вкусни предложения от Дорина Сопаджиян
358421.jpg
Видяна: 3582
  • 01:10 Али Макбийл
    02:10 Преди обед
    04:10 Светлина от миналото
    06:00 COOL...T
    07:00 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Малкият голям отбор
    13:30 Тайните на времето
    15:00 Траките
    16:00 Истински истории
    17:00 Светлина от миналото
    17:30 Лице в лице
    18:50 Бинго милиони
    19:00 bTV Новините
    20:00 Господин за един ден
    21:40 Истински истории
    22:40 Шоуто на Слави
  • 01:00 Да отгледаш Хоуп
    02:00 Домашен арест
    03:00 Дък Доджърс
    04:30 Да, мило
    05:00 Домашен арест
    06:00 Да, мило
    07:00 Числено превъзходство
    07:30 Да, мило
    08:00 Дък Доджърс
    09:00 Шоуто на Слави
    10:00 Полицейска академия 1
    12:00 Да отгледаш Хоуп
    13:00 Столичани в повече
    14:00 Майк и Моли
    14:30 Числено превъзходство
    15:30 Без пукната пара
    16:00 Пенсионер на 35
    17:00 Комиците
    18:00 Домашен арест
    19:00 Майк и Моли
    19:30 Да отгледаш Хоуп
    20:30 Престъпник за един ден
    22:30 Новите съседи
  • 01:00 Ангели и пазители
    02:30 Мода и шик
    03:00 Географски ширини
    06:00 Цветовете на любовта сериал, еп. 1, 2, 3
    07:00 Незабравима
    08:30 Ангели пазители
    10:00 Огледален свят
    11:00 Нeзабравима сериал
    12:00 Стъклен дом
    13:00 Д-р Зоуи Харт
    14:00 Далас
    15:00 Шоуто на д-р Оз
    17:00 Папараци
    18:00 Али Макбийл
    19:00 Али Макбийл
    20:00 Д-р Зоуи Харт
    21:00 Парк авеню 666
    22:00 Стъклен дом
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Кюфтенца Енергийни бомбички

100 г елда
60 г киноа
60 г амарант
1 ч.ч. сварен нахут
1 зелена чушка
1 глава червен кромид лук
1 морков
1 домат
3 с.л. зехтин
2 щипки джинджифил
2 щипки куркума
2 щипки къри
3 щипки хималайска сол

Стъпки за приготвяне:

1. Сваряваме предварително елдата, киноата и амаранта, след това ги слагаме в дълбока купа. Нарязваме чушката на ситни кубчета и я добавяме в купата заедно с нарязания лук.

2. Изчистваме домата от семките и го нарязваме на кубчета. Настъргваме моркова и го прибавяме в салатената купа. След това сипваме нахута, поръсваме с подправките, разбъркваме и добавяме зехтина.

3. Пасираме сместа, докато стане на кайма. След това оформяме кюфтенца и ги нареждаме в тавичка на дъното, на която сме поставили хартия за печене. Печем на 180 градуса за 30 мин.

 

Кенели от булгур със спанак

1 ч.ч. сварен булгур (200 г)
50 г сурови орехи
100 г маслинена паста
1 щипка хималайска сол
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин (орехово масло)
100 г листа от спанак
1 с.л. скълцан пресен босилек (1 ч.л. сух)
100 г соева майонеза с орехи за гарнитура

Стъпки за приготвяне:

1. Изсипваме сварения и добре охладен булгур в дълбока купа. Счукваме ореховите ядки, добавяме ги към булгура и разбъркваме. След това слагаме маслинената паста и босилека и отново разбъркваме. Прибавяме и солта и счукания чесън.

2. Разбъркваме добре сместа и с помощта на супени лъжици оформяме кенели. Нареждаме ги върху накъсаните листа спанак и заливаме със зехтин. Сервираме със соевата майонеза.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: