.
Вход / Регистрация
Кюфтенца Енергийни бомбички и Кенели от булгур със спанак
Вкусни предложения от Дорина Сопаджиян
358421.jpg
  • 12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Север Юг
    14:30 Сияйна луна
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Мама готви по-добре
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:00 Фермата
    22:30 Шоуто на Слави
  • 13:00 По средата
    14:00 Всички обичат Реймънд
    14:30 Столичани в повече
    15:30 Щурите съседи
    17:00 Комиците
    18:00 По средата
    19:00 Всички обичат Реймънд
    20:00 Щурите съседи
    21:30 Столичани в повече
    22:30 Кухня
  • 12:30 Престъпления от класа
    13:30 Докосване
    14:30 Къща от карти
    15:30 Добродетелен крадец
    18:00 Романс за камъка
    20:00 Дневниците на вампира
    21:00 Купихме си зоопарк
  • 13:00 Нинджа 2: Пътят на отмъщението
    15:00 Тежки престъпления
    16:00 Праведен
    17:00 Златното момче
    18:00 Готъм
    19:00 Стоте
    19:45 Студио „Лига Европа”
    20:00 Футбол "Лига Европа": Апоел Беер Шева - Саутхемптън
  • 12:30 Светлината на моя живот
    13:30 Изборът на Лара
    15:00 ТВ пазар
    16:00 Мама готви по-добре
    17:00 Истински истории
    18:00 Север Юг
    20:00 От обич
    21:00 Завръщане
    22:30 Светлината на моя живот
  • 11:30 УЕФА Шампионска Лига: Борусия М - Барселона
    13:30 УЕФА Шампионска Лига: Арсенал - Базел
    15:30 УЕФА Шампионска Лига: Лудогорец - ПСЖ
    17:30 УЕФА Шампионска Лига - обзори
    18:30 УЕФА Лига Европа - магазинно предаване
    19:45 УЕФА Лига Европа
    20:00 ПРЯКО: УЕФА Лига Европа: Шалке - Залцбург
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Кюфтенца Енергийни бомбички

100 г елда
60 г киноа
60 г амарант
1 ч.ч. сварен нахут
1 зелена чушка
1 глава червен кромид лук
1 морков
1 домат
3 с.л. зехтин
2 щипки джинджифил
2 щипки куркума
2 щипки къри
3 щипки хималайска сол

Стъпки за приготвяне:

1. Сваряваме предварително елдата, киноата и амаранта, след това ги слагаме в дълбока купа. Нарязваме чушката на ситни кубчета и я добавяме в купата заедно с нарязания лук.

2. Изчистваме домата от семките и го нарязваме на кубчета. Настъргваме моркова и го прибавяме в салатената купа. След това сипваме нахута, поръсваме с подправките, разбъркваме и добавяме зехтина.

3. Пасираме сместа, докато стане на кайма. След това оформяме кюфтенца и ги нареждаме в тавичка на дъното, на която сме поставили хартия за печене. Печем на 180 градуса за 30 мин.

 

Кенели от булгур със спанак

1 ч.ч. сварен булгур (200 г)
50 г сурови орехи
100 г маслинена паста
1 щипка хималайска сол
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин (орехово масло)
100 г листа от спанак
1 с.л. скълцан пресен босилек (1 ч.л. сух)
100 г соева майонеза с орехи за гарнитура

Стъпки за приготвяне:

1. Изсипваме сварения и добре охладен булгур в дълбока купа. Счукваме ореховите ядки, добавяме ги към булгура и разбъркваме. След това слагаме маслинената паста и босилека и отново разбъркваме. Прибавяме и солта и счукания чесън.

2. Разбъркваме добре сместа и с помощта на супени лъжици оформяме кенели. Нареждаме ги върху накъсаните листа спанак и заливаме със зехтин. Сервираме със соевата майонеза.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: