.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3387
  • 04:30 Търси се...
    05:30 Времето лети
    06:30 Лице в лице
    07:00 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Бинго милиони
    18:10 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Бог да ни е на помощ
    22:30 Шоуто на Слави
  • 05:00 Стажанти
    06:00 Да, мило
    07:00 Кое е това момиче
    08:00 Шоуто на шантавите рисунки
    09:00 Комиците
    10:00 Луд по теб
    12:00 До смърт
    13:00 Стажанти
    14:00 Какво ще кажат хората
    14:30 Двама мъже и половина
    15:30 Новите съседи
    17:00 Аламинут
    18:00 Стажанти
    19:00 Какво ще кажат хората
    19:30 До смърт
    20:30 Новите съседи
    22:00 Двама мъже и половина
  • 02:15 90210
    06:00 Досиетата Х
    08:00 Доктор на мафията
    09:15 90210
    10:30 Черната вдовица
    12:45 Досиетата Х
    14:45 Доктор на мафията
    16:00 Къща на сенките
    18:00 Вътрешна сигурност
    19:00 90210
    20:00 Дневниците на вампира
    21:00 Вулкан
  • 01:15 Ренегат
    06:00 Младежка лига
    06:45 Младежка лига
    08:00 Менталист: Крадецът на мисли
    09:00 Кралете на бягството
    10:00 Снайперисти
    11:00 Експериментът
    12:00 Кости
    13:00 Най-търсеният
    15:00 Ренегат
    16:00 Снайперисти
    17:00 Кралете на бягството
    18:00 Менталист: Крадецът на мисли
    19:00 Експериментът
    20:00 Кости
    21:00 bTV Новините - централна емисия
  • 01:30 Блясък
    06:00 Цветовете на любовта
    07:00 Цветовете на любовта
    08:00 Незабравима
    09:00 Тиха буря
    10:00 Ангели пазители
    11:30 Незабравима
    12:30 Сияйна луна
    13:30 Д-р Зоуи Харт
    14:30 Дневниците на Кари
    15:30 Шоуто на доктор Оз
    17:30 Търси се...
    18:30 Али Макбийл
    19:30 Д-р Зоуи Харт
    20:30 Дневниците на Кари
    21:30 Незабравима
    22:30 Сияйна луна
  • 04:00 УЕФА Лига Европа: Борусия М – Севиля
    06:00 УЕФА Лига Европа: Борусия М - Севиля
    08:00 УЕФА Шампионска лига: Рома - ЦСКА М
    10:00 Зона спорт
    12:00 УЕФА Шампионска лига: Реал М - Базел
    13:40 УЕФА Шампионска лига: Арсенал - Галатасарай
    15:30 Дивата муха
    17:00 Зона спорт
    19:00 Светът на спорта
    19:30 Дивата муха
    22:00 УЕФА Шампионска лига: Зенит - Монако
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: