.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3332
  • 01:10 Хванете Папи
    02:40 COOL...T
    03:40 120 минути
    05:30 Таз-мания
    06:00 Младежка лига
    06:30 Агрофорум
    07:00 Духът на здравето
    08:00 100 години под морското дъно. Корабите потопени от вулкан
    09:00 Ритникът на трите нинджи
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Домашен арест
    13:00 Живо доказателство
    14:50 Обект на желание
    17:00 120 минути
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Лоши момчета
  • 01:00 Невидими улики
    02:00 Клуб Веселие
    03:00 Стюарт Литъл
    04:00 Да отглеждаш Хоуп
    05:00 Шоуто на Слави
    06:00 Да отглеждаш Хоуп
    07:00 Стюарт Литъл
    08:00 Напълно непознати
    10:00 27 сватби
    12:00 Клуб Веселие
    13:00 Напълно непознати
    15:00 Новите съседи
    18:00 Невидими улики
    19:00 Да отглеждаш Хоуп
    20:00 Разбивачи
    20:30 Мъж за милиони
    22:30 Да отглеждаш Хоуп
  • 02:00 8 милиметра
    02:45 Убийството
    06:00 Престъпления от класа
    08:00 Когато мъртвите се разлудуват
    10:15 Хванете Папи
    12:00 Надежда за обич
    14:15 Макс Пейн
    16:15 Кибритлии
    18:45 3096 дни
    21:00 8 милиметра
  • 00:01 Точен изстрел
    06:00 Батман
    07:00 Железният човек
    08:30 bTV Документите
    09:30 В тила на врага
    11:30 Мисионер
    13:30 Армейски готвачи
    15:30 Емирейтс Къп - студио
    16:00 Емирейтс Къп - Валенсия - Монако
    18:00 Емирейтс Къп - студио
    18:15 Емирейтс Къп - Арсенал- Бенфика
    20:15 Емирейтс Къп - студио
    20:30 Екстремни мечти
    21:00 Кости
  • 06:00 Любов извън закона
    09:00 Жената в огледалото
    13:00 Духът на здравето
    14:00 Дом и градина
    15:00 Предай нататък
    17:00 Изборът на Лара
    20:00 Цветовете на любовта
  • 01:00 Италия, Серия А
    03:00 Италия, Серия А
    06:00 Франция, Лига 1: ПСЖ - Бордо
    08:00 Франция, Лига 1: Монако - Олимпик М
    10:00 Италия, Серия А - обзор
    10:30 Италия, Серия А: Дженоа - Милан
    12:20 Италия, Серия А: Удинезе - Ювентус
    14:20 Италия, Серия А: Лацио - Милан
    16:10 Италия, Серия А: Ювентус - Парма
    18:00 DTM - обзор
    19:00 ПРЯКО: DTM Red Bull Ring Spielberg - квалификации
    20:00 Екстремни спортове
    20:30 Светът на спорта
    21:00 Emirates Cup: Валенсия - Монако
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: