.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3331
  • 06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Цветовете на любовта
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Една любовна история
    21:30 Земя на бунтовници
    22:30 Шоуто на Слави
  • 06:00 Слънчева Филаделфия
    07:00 Да, мило
    08:00 Шантави рисунки
    09:00 Аламинут
    10:00 Доктор Дулитъл 3
    12:00 Домашен арест
    13:00 Новите съседи
    14:30 Да, мило
    15:30 Без пукната пара
    16:00 Приятели
    17:00 Шоуто на Слави
    18:00 Новите съседи
    19:30 Домашен арест
    20:30 Доктор Дулитъл: Опашката на шефа
    22:30 Приятели
  • 06:00 Престъпления от класа
    07:00 Престъпления от класа
    08:00 Досиетата Х
    10:00 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    11:00 Х-Мен: Последният сблъсък
    13:00 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    14:00 Досиетата Х
    16:15 Престолът на русалката
    18:00 Тайният кръг
    19:00 Тайният кръг
    20:00 Революция Z
    21:00 Транспортер
  • 06:00 Батман
    08:00 Дивата муха
    09:00 Извън играта - Сезон 3
    10:00 Добрите момчета
    11:00 Експериментът
    12:00 Платина
    13:00 Гръмотевично сърце
    15:00 Кости
    16:00 Добрите момчета
    17:00 Извън играта - Сезон 3
    18:00 В.И.П.
    19:00 Платина
    20:00 Експериментът
    21:00 Кралете на бягството
  • 06:00 20 начина
    07:00 Кулинарна палитра
    07:30 Градска палитра
    08:00 Шоуто на доктор Оз
    09:00 Кухнята на Звездев
    09:30 Бон Апети
    10:00 Вълнуващи ваканции
    10:30 Шопинг съветник
    11:00 Мода и шик
    11:30 Модерно
    12:30 Женско царство
    14:00 От обич
    15:00 Модна къща
    16:00 Пан Ам
    17:00 Шопинг съветник
    17:30 Мода и шик
    18:00 Самозванка
    19:00 От обич
    20:00 Цветовете на любовта
  • 06:00 Франция, Лига 1: Рен - Монако
    08:00 Франция, Лига 1: Монако - ПСЖ
    10:00 Италия, Серия А - обзор
    10:30 Италия, Серия А: Верона - Интер
    12:30 Италия, Серия А: Торино - Наполи
    14:30 Италия, Серия А: Рома - Удинезе
    16:30 Италия, Серия А: Торино - Ливорно
    18:30 Франция, Лига 1: Монако - ПСЖ
    20:30 Екстремни спортове
    21:00 УЕФА Шампионска Лига: Галатасарай - Челси 26.02.2014
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: