.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3371
  • 17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Бинго милиони
    18:05 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Завръщане
    21:30 MasterChef
    22:30 Шоуто на Слави
  • 17:00 Шоуто на Слави
    18:00 Домашен арест
    19:00 Майк и Моли
    19:30 Да отгледаш Хоуп
    20:30 Нощтна пратка
  • 15:30 Да устоиш на Пикасо
    18:00 Досиетата Х
    20:00 Вътрешна сигурност
    21:00 Да преминеш границата
  • 17:00 Истинско правосъдие
    18:00 Под наблюдение
    19:00 Революция
    20:00 Стрелата
    21:00 bTV Новините - централна емисия
    21:30 Студио Купа на Франция - четвъртфинал
  • 17:00 Cool…T
    18:00 Али Макбийл
    19:00 Али Макбийл
    20:00 Д-р Зоуи Харт
    21:00 Парк авеню 666 сериал, еп. 3
    22:00 Стъклен дом
    22:00 Стъклен дом
  • 17:00 Италия, Серия А: Киево - Милан
    19:00 Италия, Серия А - обзор
    19:30 УЕФА Шампионса лига - магазинно предаване
    20:00 Сезонът
    20:30 Светът на спорта
    21:00 Екстремни спортове
    21:30 Италия, Серия А: Рома - Ювентус
    23:30 Италия, Серия А - обзор
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: