.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3378
  • 15:00 Мармалад
    16:30 Предай нататък
    18:30 Бинго милиони
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Гости от миналото
    22:00 Комиците
  • 14:30 Новите съседи
    17:00 До смърт
    19:30 Всички обичат Реймънд
    20:30 Баща мечта
    22:30 Кое е това момиче
  • 11:00 Нощна пратка
    15:30 Властелинът на пръстените : Задругата на пръстена
    19:00 Майкъл
  • 15:15 Изгубеният батальон
    17:00 Италианска Серия А – обзорно предаване
    17:30 Мисия Моят Дом
    18:00 Пета предавка
    19:00 Опасни улици
    20:00 Последен изход
    21:00 Пета предавка
    21:30 Италианска Серия А –студио
    21:45 Италианска Серия А: Интер - Рома
  • 15:00 Шоуто на доктор Оз
    16:00 MasterChef
    19:00 Топ модели
    20:00 Папараци
    21:00 Хоуп Спрингс
    22:00 Черни планини
  • 14:00 УЕФА Шампионска лига: Ювентус - Монако
    16:00 УЕФА Шампионска лига: Монако - Ювентус
    18:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    18:30 Италия, Серия А - преди кръга
    19:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Удинезе - Милан
    21:00 Волейбол: Италия, Серия А: плейофна серия - 1/4финал
    23:00 Екстремни спортове
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: