.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3412
  • 03:50 bTV Новините
    04:30 Светлината на моя живот
    06:00 Лице в лице
    06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    14:30 Земя на честта
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:10 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Твоят мой живот
    21:30 Истински истории
    22:30 Шоуто на Слави
  • 03:00 Семейство Флинтстоун
    04:00 Двама бащи, двама синове
    05:00 Барът
    06:00 Барът
    07:00 Стъпка по стъпка
    08:00 Семейство Флинтстоун
    09:00 Домашен арест
    10:00 Голямото завръщане
    12:00 Двама бащи, двама синове
    13:00 Стъпка по стъпка
    14:00 НеСемеен
    14:30 Двама мъже и половина
    15:30 Новите съседи
    17:00 Комиците
    18:00 Стъпка по стъпка
    19:00 НеСемеен
    19:30 Двама бащи, двама синове
    20:30 Новите съседи
    22:00 Двама мъже и половина
    23:00 Шегаджии
  • 02:45 Фамилията
    06:00 Незабравимо
    07:00 Градска полиция
    09:15 Контакт
    12:30 Незабравимо
    13:30 Фамилията
    15:30 Аз съм Сам
    18:15 Невероятно приключение с панда
    20:00 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
  • 03:00 Под наблюдение
    04:00 Извън играта
    06:00 Новите приключения на Капитан Планета
    06:30 Електрошок
    08:00 Стрелата
    09:00 Кости
    10:00 Последен изход
    11:00 Под наблюдение
    12:00 Тринайсет
    13:00 Специалистът
    15:00 Извън играта
    16:00 Последен изход
    17:00 Тринайсет
    18:00 Под наблюдение
    19:00 Кости
    20:00 Стрелата
    21:00 bTV Новините - централна емисия
  • 01:00 Шоуто на доктор Оз
    06:00 Цветовете на любовта
    06:30 Цветовете на любовта
    07:00 Завръщане
    08:30 Времето лети
    09:30 Милост
    11:30 Завръщане
    12:30 Сияйна луна
    13:30 Паднала от небето
    14:30 MasterChef
    15:30 Шоуто на доктор Оз
    17:30 Папараци
    18:30 Необходима грубост
    19:30 Малки сладки лъжкини
    20:30 MasterChef
    21:30 Милост
  • 03:30 Италия, Серия А TIM: Фрозиноне - Ювентус
    06:00 Дивата муха
    07:00 Италия, Серия А TIM: Болоня - Фиорентина
    08:40 Италия, Серия А TIM: Дженоа - Лацио
    10:30 Италия, Серия А TIM: Верона - Интер
    12:20 Италия, Серия А TIM: Фрозиноне - Ювентус
    14:10 Италия, Серия А TIM: Рома - Сампдория
    16:00 Зона спорт
    17:00 Жилет световен спорт
    17:30 Екстремни спортове
    20:30 Ринг 24
    21:00 Зона спорт
    22:00 Жилет световен спорт
    22:30 Ринг 24
    23:00 Мобил 1
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: