.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3423
  • 09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    14:30 Земя на честта
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Мама готви по-добре
    19:00 bTV Новините
    20:00 Част от мен
    21:30 Столичани в повече
    22:30 Шоуто на Слави
  • 09:00 Столичани в повече
    10:00 Да почувстваш Минесота
    12:00 По средата
    13:00 Семейство Флинтстоун
    13:30 Семейство Флинтстоун
    14:00 Моето семейство
    14:30 Стажанти
    15:30 Новите съседи
    17:00 Българи на три морета
    18:30 Семейство Флинстоун
    19:00 Моето семейство
    19:30 По средата
    20:30 Новите съседи
    22:00 Стажанти
    23:00 Кое е това момиче
  • 09:00 Специални клиенти
    10:15 Семейство Джоунс
    12:15 Дневниците на вампира
    14:15 Специални клиенти
    15:15 Дневникът на един дръндьо
    17:30 Нищо общо
    20:00 Престъпления от класа
    21:00 Здрач
  • 09:00 Мобилна връзка
    11:00 Тежки престъпления
    12:00 Под наблюдение
    13:00 Ледена смърт
    15:00 На крачка от небето
    16:00 Ренегат
    17:00 Под наблюдение
    18:00 Тежки престъпления
    19:00 Стрелата
    20:00 Последният кораб
    21:00 bTV Новините – централна емисия
  • 08:30 Незабравима
    10:30 Кварталът на богатите
    12:30 Светлината на моя живот
    13:00 Изборът на Лара
    14:30 Мама готви по-добре
    15:30 НепознатиТЕ - Мариус Куркински
    16:00 България търси талант
    18:30 Парк авеню 666
    19:30 Д-р Зоуи Харт
    20:30 От обич
    21:30 Север Юг
  • 08:00 Екстремни спортове
    10:00 Европейско първенство по канадска борба, Румъния
    12:00 Европейско първенство по канадска борба, Румъния
    14:00 Европейско първенство по канадска борба, Румъния
    16:30 ПРЯКО: Европейско първенство по канадска борба, Румъния
    18:30 Италия, Серия А - обзор
    19:00 УЕФА Шампионска лига - Атлетико Мадрид, пресконференция
    19:45 ПРЯКО: УЕФА Шампионска лига - Реал М, пресконференция
    20:30 Ринг 24
    21:00 Спортът от първо лице - седмичен обзор
    21:30 Жилет световен спорт
    22:00 Мобил 1
    22:30 Ринг 24
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: