.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
  • 06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Градско момиче
    15:00 Италианската булка
    16:00 Клиника край езерото
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Сега и завинаги
    21:00 Фермата
    22:30 Шоуто на Слави
  • 08:00 По средата
    09:00 Комиците и приятели
    10:00 Марли и аз: Началото
    12:00 Двама бащи, двама синове
    13:00 Старчета разбойници с Бети Уайт
    13:30 Онези от партера
    14:30 Проби и грешки
    15:00 Изгубеняци
    15:30 Новите съседи
    17:00 Аламинут
    18:00 Онези от партера
    19:00 Стажанти
    20:00 Новите съседи
    21:30 Проби и грешки
    22:00 Изгубеняци
    22:30 Двама бащи, двама синове
  • 08:00 Оцеляване
    09:15 Снежанка и ловецът
    12:00 Дневниците на вампира
    14:00 Оцеляване
    15:00 Опасен копнеж
    17:00 Ласи
    19:15 Всичко ке обърка
    21:00 Американски пай: Отново заедно
  • 08:00 От обич
    09:00 Лекар в планината
    10:00 Дамата с воала
    11:30 Част от мен
    13:00 Светлината на моя живот
    14:00 Сияйна луна
    14:30 ТВ Пазар
    16:00 Шоуто на доктор Оз
    17:00 Търси се...
    18:00 От обич
    19:00 Лекар в планината
    19:55 Дамата с воала
    21:00 Част от мен
    22:30 Сега и завинаги
  • 08:30 УЕФА Лига Европа - магазинно предаване
    09:30 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    10:00 Италия, Серия А: Интер - Дженоа
    12:00 Италия, Серия А: Интер - Дженоа
    14:00 Италия, Серия А: Спал - Наполи
    16:00 Италия, Серия А: Рома - Удинезе
    18:00 Италия, Серия А: Ювентус - Торино
    20:00 Италия, Серия А - обзор
    20:30 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    21:00 Студио УЕФА Шампионска Лига
    21:45 ПРЯКО: УЕФА Шампионска Лига: Манчестър Сити - Шахтьор
  • 06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:20 COOL...T
    14:10 Търси се...
    15:50 Дивата муха
    16:10 Революция Z
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Фамилията
    19:00 bTV Новините
    20:00 Революция Z
    20:50 Фамилията
    21:40 Истински истории
    22:30 Шоуто на Слави
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: