.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
  • 04:40 Опасни улици
    05:30 Аватар: Легендата за Анк
    06:00 Аватар: Легендата за Анк
    06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Незабравима
    15:00 Италианската булка
    16:00 Клиника край езерото
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    17:55 Спорт ТОТО
    18:00 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Твоят мой живот
    21:00 Столичани в повече
    22:00 Комиците и приятели
    22:30 Шоуто на Слави
  • 04:00 Барът
    05:00 Кое е това момиче
    06:00 Приятели
    07:00 Да отгледаш Хоуп
    08:00 Кое е това момиче
    09:00 Комиците
    10:00 Започни отново
    12:00 Двама мъже и половина
    13:30 Барът
    14:30 Хотел Елеон
    15:30 Щурите съседи
    17:00 Столичани в повече
    18:00 Барът
    19:00 Смърфовете
    20:00 Щурите съседи
    21:30 Хотел Елеон
  • 01:15 Прераждане
    06:00 Дневниците на вампира
    08:00 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    09:15 Без изход
    11:30 Дневниците на вампира
    13:30 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    14:30 Без изход
    16:45 Достигни ме
    19:00 Анализирай онова
    21:00 Прецаканите
  • 04:00 Синовете на Анархията
    05:15 Извън играта
    06:00 Робо и Страшко
    08:00 По следите на: Азорските острови
    09:00 Менталист: Крадецът на мисли
    10:00 Снайперисти
    11:00 Стрелата
    12:00 Ренегат
    13:00 Импулс
    15:00 Революция
    16:00 Менталист: Крадецът на мисли
    17:00 Ренегат
    18:00 Кости
    19:00 Снайперисти
    20:00 Супергърл
    21:00 bTV Новините – централна емисия
  • 04:00 Сияйна луна
    05:00 Истински истории
    06:00 Мама готви по-добре
    07:00 Тайните на времето
    08:00 От обич
    09:00 Земя на честта
    10:00 Кварталът на богатите
    11:30 Не ме оставяй
    12:30 Светлината на моя живот
    13:30 Сияйна луна
    14:30 ТВ Пазар
    16:00 Гласът на България
    17:30 Какво ядем
    18:00 От обич
    19:00 Земя на честта
    20:00 Не ме оставяй
    21:00 Кварталът на богатите
    22:30 Светлината на моя живот
  • 03:20 Италия, Серия А: Наполи - Фиорентина
    06:00 Дивата муха
    08:00 Екстремни спортове
    10:00 Италия, Серия А: Киево - Рома
    12:00 Италия, Серия А: Наполи - Фиорентина
    14:00 Италия, Серия А: Милан - Болоня
    16:00 Италия, Серия А: Лацио - Интер
    18:00 Италия, Серия А: Ювентус - Кротоне
    20:00 Италия, Серия А - преди кръга
    20:30 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    21:00 Екстремни спортове
    21:30 Жилет световен спорт
    22:00 Бойни вечери
  • 04:40 Шоуто на Слави
    05:00 Кухнята на Звездев
    05:30 Лице в лице
    06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:20 Бригада нов дом
    14:10 Търси се...
    15:00 Истински истории
    15:50 Дивата муха
    16:10 Столичани в повече
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Фамилията
    19:00 bTV Новините
    20:00 Столичани в повече
    20:50 Фамилията
    21:40 Истински истории
    22:30 Шоуто на Слави
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: