.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3339
  • 12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Цветовете на любовта
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Север Юг
    21:30 Survivor
    22:30 Шоуто на Слави
  • 12:00 Семейство Флинстоун
    13:00 Новите съседи
    14:30 Числено превъзходство
    15:30 Кое е това момиче?
    16:00 Алф
    17:00 Шоуто на Слави
    18:00 Новите съседи
    19:30 Семейство Флинстоун
    20:30 Полицейска академия 3
    22:30 Алф
  • 11:00 Момчето в синьо
    13:00 Империум
    15:00 Незабравимо
    16:00 Марсиански атаки!
    18:00 Никита
    19:00 Никита
    20:00 Досиетата Х
    21:00 Звездни каубои
  • 12:00 Ренегат
    13:00 Рицари
    15:00 Survivor
    16:00 Щитът
    17:00 Кости
    18:00 Експериментът
    19:00 Ренегат
    20:00 Лонгмайър
    21:00 bTV Новнините централна емисия
  • 12:30 Диво сърце
    14:00 От обич
    15:00 Паднал от небето
    16:00 Престъпления и страсти
    17:00 Блясък
    17:30 Мода и шик
    18:00 Самозванка
    19:00 От обич
    20:00 Цветовете на любовта
  • 12:10 УЕФА Лига Европа: Залцбург - Селтик
    14:00 УЕФА Лига Европа: Партизан - Тотнъм
    15:50 УЕФА Шампионска Лига: Барселона - Апоел
    17:40 УЕФА Шампионска Лига: Реал М - Базел
    19:30 Италия, Серия А - преди кръга
    20:00 УЕФА Шампионска Лига: Ливърпул - Лудогорец
    20:30 Сезонът
    21:00 УЕФА Шапионска лига - магазинно предаване
    21:30 Италия, Серия А - преди кръга
    22:00 УЕФА Шампионска Лига: Монако - Байер Леверкузен
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: