.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3365
  • 08:00 Тази събота и Тази неделя
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Домашен арест
    13:00 Г-н майката на отбора
    15:00 Папатаци
    16:00 Споделен живот
    18:30 Бинго милиони
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Кой е баща ни?
    22:20 Комиците
  • 08:00 Семейство Флинстоун
    10:00 Да отгледаш Аризона
    12:00 Такеши касъл
    13:00 Семейство Флинстоун
    15:00 Столичани в повече
    18:00 Челси, там ли си?
    19:00 Двама мъже и половина
    20:30 Дейв
    22:30 Такеши касъл
  • 08:00 Забранена зона
    10:15 Гроздето на раздора
    12:15 Секс и лъжи в Син Сити
    14:00 Директен полет
    16:30 Откуп
    19:00 Кръв
    21:00 Ченгето в мен
  • 08:30 Експериментът
    11:30 Светкавичен огън
    13:30 Извънредно решение
    16:00 Код „Счупена стрела”
    18:00 Тежки престъпления
    19:00 Лонгмайър
    20:00 Дивата муха
    21:00 Кости
  • 09:00 Изпитание на любовта
    12:00 Али Макбийл
    15:00 Стъклен дом
    17:00 Изборът на Лара
    20:00 Папараци
    21:00 Паднала от небето
  • 08:00 УЕФА Шампионска Лига: Челси - Спортинг
    10:00 The Race Of Champions Nations Cup
    11:50 УЕФА Шампионска Лига: Байерн М - ЦСКА Москва
    13:40 УЕФА Шампионска Лига: Рома - Манчестър Сити
    15:30 УЕФА Шампионска Лига: Ювентус - Атлетико М
    17:20 Екстремни спортове
    18:30 Италия, Серия А - преди кръга
    19:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Дженоа - Фиорентина
    21:00 Екстремни спортове
    21:30 Студио Италия, Серия А
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: