.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3395
  • 12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Самозванка
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Опасни улици
    18:50 Бинго милиони
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Истински истории
    22:30 Кухня
  • 13:00 Клуб Веселие
    14:00 Предградие
    14:30 НеСемеен
    15:30 Моето семейство
    17:00 Домашен арест
    18:00 Семейство Флинстоун
    19:00 Предградие
    19:30 До смърт
    20:00 Приятели
    20:30 Моето семейство
    22:00 НеСемеен
  • 13:00 Градска полиция
    15:45 Доктор Т. и жените
    18:15 Командо
    20:00 Дневниците на вампира
    21:00 Последният екшън герой
  • 13:00 Единственият
    15:00 Лонгмайър
    16:00 Извън играта
    17:00 Кости
    18:00 Тринайсет
    19:00 Супер коли
    19:30 ИРИС 2: Ново поколение
    21:00 bTV Новините - централна емисия
  • 12:30 Сияйна луна
    13:30 Парк авеню 666
    14:30 Необходима грубост
    15:30 Шоуто на д-р Оз
    17:30 Топ модели
    18:30 Малки сладки лъжкини
    19:30 Парк Авеню 666
    20:30 Необходима грубост
    21:30 Незабравима
    22:30 Сияйна луна
  • 12:30 Италия, Серия А: Удинезе - Палермо
    14:30 Италия, Серия А: Рома - Ювентус
    16:30 Италия, Серия А: Милан - Емполи
    18:00 Италия, Серия А: Наполи - Сампдория
    20:00 Италия, Серия А - обзор на кръга
    20:30 Ринг 24
    21:00 УЕФА Шампионска Лига - магазинно предаване
    21:30 Светът на спорта
    22:00 Жилет световен спорт
    22:30 Ринг 24
    23:00 WWE: Първична сила
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: