.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3393
  • 01:30 Вещиците от Ийстуик
    03:30 Мармалад
    05:00 Комиците
    05:30 Дъг Доджърс
    06:30 Агрофорум
    07:00 Не вярвай на кучката от апартамент 23
    07:30 Мястото BG
    08:00 Тази събота и Тази неделя
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Аламинут
    13:00 Луд по теб
    15:00 Мармалад
    16:30 Предай нататък
    18:30 Бинго милиони
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Невъзможно твой
    22:30 Комиците
  • 00:01 Напълно непознати
    01:00 Първична сила
    02:00 Числено превъзходство
    03:00 Да отгледаш Хоуп
    04:00 Клуб Веселие
    05:00 Шоуто на Слави
    06:00 Числено превъзходство
    07:00 Клуб "Веселие"
    08:00 Барът
    09:00 Да отгледаш Хоуп
    10:00 Нощ в Музея
    12:00 Модерно семейство
    13:00 Барът
    14:00 Старчета разбойници с Бети Уайт
    14:30 Новите съседи
    17:30 Напълно непознати
    19:30 Да отгледаш Хоуп
    20:30 Ако Люси се влюби
    22:30 Модерно семейство
  • 01:30 Животът на Джорджия О'Кийф
    06:00 Престъпления от класа
    08:15 Пътуването на Додсън
    10:15 Убийство в базата
    12:15 Дарбата
    14:30 Добре дошли в джунглата
    16:45 Лудо сърце
    19:00 Август
    21:00 Колекционерът
  • 00:15 Гробницата на дракона
    02:00 Пета предавка
    03:00 Под наблюдение
    06:00 Електрошок
    07:15 Приключенията на Джеки Чан
    08:30 Ренегат
    11:30 Командо
    13:30 Умирай трудно
    16:00 В тила на врага 3: Колумбия
    18:00 Пета предавка
    19:00 Под наблюдение
    21:00 bTV Новините – централна емисия
    21:45 bTV Репортерите
  • 00:01 Цветовете на любовта
    02:00 Тайните на времето
    06:00 Али Макбийл
    07:00 От обич
    09:00 Земя на бунтовници
    10:00 Тайните на времето
    13:00 От обич
    15:00 Модна къща
    17:00 Истински истории
    20:00 Търси се...
    21:00 Земя на бунтовници
  • 00:10 International Champions Cup 2015: ЛА Галакси - Клуб Америка
    02:00 International Champions Cup 2015: Сан Хосе - Клуб Америка
    04:00 International Champions Cup 2015: Клуб Америка - Манчестър Юн
    06:00 International Champions Cup 2015: ЛА Галакси - Клуб Америка
    08:00 International Champions Cup 2015: Сан Хосе - Клуб Америка
    10:00 International Champions Cup 2015: Клуб Америка - Манчестър Юн
    12:00 International Champions Cup 2015: Реал М - Рома
    14:00 International Champions Cup 2015: ПСЖ - Бенфика
    15:50 International Champions Cup 2015: Манчестър Сити - Рома
    18:00 Жилет световен спорт
    18:30 Екстремни спортове
    19:30 Светът на спорта
    20:00 Дивата муха
    22:00 Кикбокс: Enfusion
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: