.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
  • 00:01 Втората Земя
    01:45 Историята на Пепеляшка
    03:15 Мармалад
    05:00 COOL...T
    05:30 Кунг-фу панда – легенди за страхотния боец
    07:00 Стъпка по стъпка
    08:00 Тази събота и Тази неделя
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Аламинут
    13:00 Историята на Пепеляшка
    15:00 Мармалад
    17:00 Карбовски: Втори план
    18:00 Лотария България
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Мордекай
  • 01:00 Световна федерация по кеч: Първична сила
    02:00 Клуб Веселие
    03:00 Загадките на Лора
    04:00 Майк и Моли
    05:00 Модерно семейство
    06:00 Клуб Веселие
    07:00 Майк и Моли
    08:00 Офисът
    09:00 Загадката на Лора
    10:00 Такъв е животът
    12:00 Щурите съседи
    15:00 Двама мъже и половинa
    17:30 Стажанти
    19:30 Загадката на Лора
    20:30 Стажанти
    22:30 Домашен арест
  • 01:45 Любовта се случва
    06:00 Престъпления от класа
    07:00 Коледа в страната на чудесата
    09:00 Дъщерята на проповедника
    11:15 Дупката
    13:15 Добродетелен крадец
    15:45 Умирай умно
    18:00 Като на кино
    19:00 Невидим знак
    21:00 Хрониките на Нарния: Плаването на разсъмване
  • 00:30 Тринадесет
    02:30 Кости
    06:00 Електрошок
    08:00 Кости
    11:00 Гробницата на дракона
    13:00 Нинджа 2: Пътят на отмъщението
    15:00 Стрелата
    17:00 Дивата муха
    17:30 Мисия Моят Дом
    18:00 4х4
    19:00 Целувки и куршуми
    21:00 bTV Новините – централна емисия
    21:45 bTV Репортерите
  • 01:00 Цветовете на любовта
    02:00 Тайните на времето
    06:00 Светлината на моя живот
    06:30 Дамата с воала
    07:30 Светлината на моя живот
    10:00 Тайните на времето
    13:00 Къде е Маги?
    14:00 Дамата с воала
    15:00 Фермата
    18:00 Екатерина Велика
    20:00 Папараци
    21:00 Дамата с воала
  • 00:40 Италия, Серия А: Удинезе - Лацио
    02:30 Екстремни спортове
    04:20 Дивата муха
    06:00 Дивата муха
    08:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    08:30 УЕФА Шампионска лига: ЦСКА - Тотнъм
    10:30 УЕФА Шампионска лига: Атлетико М - Баейерн М
    12:30 УЕФА Шампионска лига: Борусия Д - Реал М
    14:30 УЕФА Шампионска лига: Борусия М - Барселона
    16:30 УЕФА Шампионска лига: Арсенал - Базел
    18:30 УЕФА Шампионска лига: Лудогорец - ПСЖ
    20:30 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    21:00 Спортът от първо лице
    21:30 Италия, Серия А
    21:45 ПРЯКО: Италия, Серия А: Удинезе - Лацио
  • 00:10 Тази събота и Тази неделя
    02:40 COOL...T
    03:30 Търси се...
    04:20 Истински истории
    05:10 Папараци
    06:00 Кухнята на Звездев
    06:30 Мармалад
    08:00 Тази събота и Тази неделя
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Седем часа разлика
    14:20 Столичани в повече
    15:10 Мармалад
    17:00 Карбовски: Втори план
    18:00 Като на кино
    19:00 bTV Новините
    19:40 bTV Репортерите
    20:00 Седем часа разлика
    21:40 Истински истории
    22:30 Комиците
    23:20 bTV Новините
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: