.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3342
  • 02:00 Преди обед
    04:00 bTV Новините
    04:30 Светлината на моя живот
    06:00 Лице в лице
    06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Север Юг
    21:30 Survivor
    22:30 Шоуто на Слави
  • 03:00 Скуби Ду: Мистерия ООД
    04:00 Да, мило
    05:00 Шоуто на Слави
    06:00 Да, мило
    07:00 Най-лошата седмица
    08:00 Скуби Ду: Мистерия ООД
    09:00 Аламинут
    10:00 Доктор Дулитъл: Опашката на шефа
    12:00 Семейство Флинстоун
    13:00 Новите съседи
    14:30 Най-лошата седмица
    15:30 Мразя моята тийн дъщеря
    16:00 Кухня
    17:00 Шоуто на Слави
    18:00 Новите съседи
    19:30 Семейство Флинстоун
    20:30 Безсъници в Сиатъл
    22:30 Кухня
  • 01:15 Досиетата Х
    06:00 Легендата за Испания
    07:00 Легендата за Испания
    08:00 Текила и Бонети
    09:30 Докосване
    10:30 Острието
    13:00 Незабравимо
    14:00 Текила и Бонети
    15:00 Докосване
    16:00 Когато мъртвите се разлудуват
    18:00 Никита
    19:00 Никита
    20:00 Досиетата Х
    21:00 Първият рицар
  • 03:00 Праведен
    06:00 Батман
    06:45 Батман
    08:00 Най-добрият нинджа
    09:00 Извън играта - Сезон 3
    10:00 В.И.П.
    11:00 Извън играта - Сезон 3
    12:00 Ренегат
    13:00 Краят на света
    15:00 Survivor
    16:00 В.И.П.
    17:00 Извън играта - Сезон 3
    18:00 Праведен
    19:00 Ренегат
    20:00 УЕФА Шампионска лига – обзорно предаване
    20:30 УЕФА Шампионска лига - студио
    21:45 УЕФА Шампионска лига: Лудогорец - Базел
  • 01:45 Светът на бебето
    06:00 Нейт Бъркас
    07:00 Освежи дома си с Деби Травис
    07:30 Градска природа
    08:00 Шоуто на доктор Оз
    09:00 Парите или жената
    10:00 Екзотични кътчета
    10:30 Мода и шик
    11:00 Модни хроники
    11:30 Такъв е животът - Футболни съпруги
    12:30 Диво сърце
    14:00 От обич
    15:00 Свързани съдби
    16:00 Престъпления и страсти
    17:00 Огледален свят
    18:00 Д-р Зоуи Харт
    19:00 От обич
    20:00 Свързани съдби
    21:00 Цветовете на любовта
    22:00 Стъклен дом
    22:50 Огледален свят
  • 01:30 УЕФА Шампионска Лига: Монако - Бенфика
    03:20 УЕФА Шампионска Лига: Андерлехт - Арсенал
    06:00 УЕФА Шампионска Лига: обзори
    07:10 УЕФА Шампионска Лига
    09:00 УЕФА Шампионска Лига: Челси - Марибор
    10:50 УЕФА Шампионска Лига: Порто - Атлетик Билбао
    12:40 УЕФА Шампионска Лига: ЦСКА Москва - Манчестър Сити
    14:30 УЕФА Шампионска Лига: обзори
    15:40 УЕФА Шампионска Лига: Рома - Байерн М
    17:30 УЕФА Шампионска Лига: Барселона - Аякс
    19:20 УЕФА Шампионска Лига - обзори
    20:30 Студио УЕФА Шампионска Лига
    21:45 ПРЯКО: УЕФА Шампионска Лига: Ливърпул - Реал М
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: