.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
  • 01:00 Земя на честта
    02:00 Преди обед
    03:50 bTV Новините
    04:30 Светлината на моя живот
    05:30 Тайните на времето
    06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Север Юг
    14:30 Сияйна луна
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Страсти в Тоскана
    22:30 Шоуто на Слави
  • 00:01 Ще чакам вечно
    02:00 Кое е това момиче
    03:00 Клуб Веселие
    04:00 Стъпка по стъпка
    05:00 Кое е това момиче
    06:00 Кое е това момиче
    07:00 Напълно непознати
    08:00 Клуб Веселие
    09:00 Домашен арест
    10:00 Ще чакам вечно
    12:00 Стъпка по стъпка
    13:00 Добре дошли в Швеция
    14:00 Моето семейство
    14:30 Стажанти
    15:30 Новите съседи
    17:00 Комиците
    18:00 Добре дошли в Швеция
    19:00 Моето семейство
    19:30 Напълно непознати
    20:30 Щурите съседи
    22:00 Стажанти
  • 01:30 Никита: Отмъщението
    03:00 90210
    06:00 Престъпления от класа
    08:00 Никита: Отмъщението
    09:15 Лигата на необикновените
    11:45 Престъпления от класа
    13:45 90210
    14:45 90210
    14:45 Кутията
    17:15 Ескадрилата
    18:15 Екстракт
    20:00 Никита: Отмъщението
    21:00 Ден на подбора
  • 01:00 Стрелата
    02:00 Синовете на Анархията
    03:00 Под наблюдение
    04:15 Последователите
    05:00 Истинско правосъдие
    06:00 Кунг фу панда - Легенди за страхотният боец
    08:00 Кости
    09:00 Истинско правосъдие
    10:00 Ренегат
    11:00 Менталист: Крадецът на мисли
    12:00 Под наблюдение
    13:00 100 години под морското дъно: Карибски отломки
    14:15 Синовете на Анархията
    16:00 Ренегат
    17:00 Под наблюдение
    18:00 Менталист: Крадецът на мисли
    19:00 Стрелата
    20:00 Кости
    21:00 bTV Новините - централна емисия
  • 01:00 Дневниците на Кари
    06:00 Светлината на моя живот
    06:30 Цветовете на любовта
    07:00 Една любовна история
    08:30 Незабравима
    10:30 Една любовна история
    12:00 Светлината на моя живот
    13:00 Изборът на Лара
    14:30 Земя на честта
    15:30 Фермата
    16:30 Мама готви по-добре
    17:30 Папараци
    18:30 Малки сладки лъжкини
    19:30 Дневниците на Кари
    20:30 От обич
    21:30 Север Юг
  • 02:00 Бойна вечер: Enfusion
    04:00 УЕФА Лига Европа: Рубин - Ливърпул
    06:00 Дивата муха
    08:30 Италия, Серия А: Лацио - Интер
    10:30 Италия, Серия А: Ювентус - Карпи
    12:30 Италия, Серия А: Дженоа - Рома
    14:35 ПРЯКО: International Champions Cup: Манчестър Сити - Манчестър Юн
    16:30 International Champions Cup: Манчестър Юн - Борусия Д
    18:30 УЕФА Лига Европа: Рубин - Ливърпул
    20:30 Жилет световен спорт
    21:00 Спортът от първо лице
    21:30 Конен спорт
    22:00 Жилет световен спорт
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: