.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
  • 15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Домашен арест
    18:00 Мама готви по-добре
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Страсти в Тоскана
    22:30 Мъртва точка
  • 15:30 Щурите съседи
    17:00 Шоуто на Слави
    18:00 Колеж Грийндейл
    19:00 Не вярвай на кучката от апартамент 23
    19:30 Напълно непознати
    20:30 Щурите съседи
    22:00 Столичани в повече
  • 15:45 Елхички
    17:45 Забравените от Хуарес
    20:00 Дневниците на вампира
    21:00 Маверик
  • 16:00 Истинско правосъдие
    17:00 Лонгмайър
    18:00 Менталист: Крадецът на мисли
    19:00 Стоте
    20:00 Кости
    21:30 Студио „УЕФА Шампионска лига”
    21:45 Футбол: Ростов - Аякс
  • 15:30 Фермата
    17:00 Какво ядем
    17:30 COOL...T
    18:30 Малки сладки лъжкини
    19:30 Далас
    20:30 От обич
    21:30 С Русия в сърцето
  • 15:30 УЕФА Шампионска Лига: Рома - Порто
    17:30 УЕФА Шампионска Лига: Виктория Пилзен - Лудогорец
    19:30 УЕФА Шампионска Лига - обзори
    20:30 Италия, Серия А - обзор на кръга
    21:00 Спортът от първо лице
    21:30 Студио УЕФА Шампионска Лига
    21:45 ПРЯКО: УЕФА Шампионска Лига: Манчестър Сити - Стяуа
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: