.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
  • 06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Незабравима
    14:30 Лекар в планината
    15:30 Сияйна луна
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    17:50 Спорт ТОТО
    18:00 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Твоят мой живот
    21:30 Дамата с воала
    22:30 Шоуто на Слави
  • 09:00 Шоуто на Слави
    10:00 Денят на благодарността
    12:00 Приятели
    13:30 Мутра по заместване
    14:30 Домашен арест
    15:30 Новите съседи
    17:00 Комиците
    18:00 Мутра по заместване
    19:00 Да отгледаш Хоуп
    20:00 Новите съседи
    21:30 Домашен арест
  • 09:00 Дневниците на вампира
    10:15 Джон Тъкър трябва да умре
    12:15 Вътрешна сигурност
    13:15 Изгубена
    14:15 Дневниците на вампира
    15:15 Хичкок
    17:30 Животът на Пи
    20:00 Революция Z
  • 08:00 Нинджа 2: Пътят на отмъщението
    10:00 Ренегат
    11:00 Стрелата
    12:00 Тежки престъпления
    13:00 Наемникът
    15:00 Революция
    16:00 Ренегат
    17:00 Тежки престъпления
    18:00 Стрелата
    19:00 Кости
    19:45 Студио „Лига Европа”
    20:00 Футбол от Лига Европа: Зенит - Андерлехт
  • 09:00 Земя на честта
    10:00 Кварталът на богатите
    11:30 Не ме оставяй
    12:30 Светлината на моя живот
    13:30 Изборът на Лара
    15:00 ТВ Пазар
    16:00 MasterChef
    17:00 Премиера: „На среща с непознат: Австралия”
    18:00 Черни планини
    19:00 Земя на честта
    20:00 Не ме оставяй
    21:00 Кварталът на богатите
    22:30 Светлината на моя живот
  • 09:00 УЕФА Шампионска Лига: Порто - Ювентус
    11:00 УЕФА Шампионска Лига: Байер Л - Атлетико М
    13:00 УЕФА Шампионска Лига: Манчестър Сити - Монако
    15:00 УЕФА Шампионска Лига: Порто - Ювентус
    17:00 УЕФА Лига Европа: Сент Етиен - Манчестър Юн
    18:50 Италия, Серия А - обзор
    19:15 Спортът от първо лице
    19:45 УЕФА Лига Европа
    20:00 ПРЯКО: УЕФА Лига Европа: Апоел Никозия - Атлетик Билбао
  • 06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:20 Дом и градина
    14:10 Търси се...
    15:00 Истински истории
    15:50 Дивата муха
    16:10 Столичани в повече
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Домашен арест
    19:00 bTV Новините
    20:00 Столичани в повече
    20:50 Домашен арест
    21:40 Истински истории
    22:30 Шоуто на Слави
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: