.

Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3354
  • 02:00 Преди обед
    04:00 bTV Новините
    04:30 Светлината на моя живот
    06:00 Лице в лице
    06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Милост
    21:30 Survivor
    22:30 Шоуто на Слави
  • 02:00 Столичани в повече
    03:00 Шоуто на Том и Джери
    04:00 Да, мило
    05:00 Шоуто на Слави
    06:00 Да, мило
    07:00 Клуб Веселие
    08:00 Шоуто на Том и Джери
    09:00 Аламинут
    10:00 Дъч
    12:00 Напълно непознати
    13:00 Столичани в повече
    14:00 По средата
    14:30 Клуб Веселие
    15:30 Предградие
    16:00 Приятели
    17:00 Шоуто на Слави
    18:00 По средата
    18:30 Столичани в повече
    19:30 Напълно непознати
    20:30 Мафиоти
    22:30 Приятели
  • 01:00 Спасете ме
    06:00 Империум
    07:00 Империум
    08:00 Досиетата Х
    10:00 Антоан Фишър
    13:00 Никита
    14:00 Убийството
    15:00 Престъпления от класа
    16:00 Приложна магия
    18:00 Никита
    19:00 Никита
    20:00 Спасете ме
    21:00 Сфера
  • 01:45 УЕФА Шампионска лига: Байерн Леверкузен – Монако
    03:15 Праведен
    06:00 Таз-мания
    06:45 Таз-мания
    08:00 Най-добрият нинджа
    09:00 Експериментът
    10:00 В.И.П.
    11:00 Американски хроники
    13:00 Опасен град
    15:00 Survivor
    16:00 В.И.П.
    17:00 Експериментът
    18:00 Праведен
    18:45 УЕФА Шампионска лига - студио
    19:00 УЕФА Шампионска лига: Зенит – Бенфика
    21:00 УЕФА Шампионска лига– студио
    21:45 УЕФА Шампионска лига: Лудогорец – Ливърпул
  • 02:00 Младоци
    03:00 Диво сърце
    06:00 Нейт Бъркас
    07:00 Освежи дома си с Деби Травист
    07:30 Градска природа
    08:00 Шоуто на доктор Оз
    09:00 Светът на бебето
    10:00 Пътешествия
    10:30 Път към висшата мода
    11:00 Шопинг съветник
    11:30 Модерно
    12:30 Диво сърце
    14:00 От обич
    15:00 Свързани съдби
    16:00 Престъпления и страсти
    17:00 Огледален свят
    18:00 Опасни тайни
    19:00 От обич
    20:00 Свързани съдби
    21:00 Цветовете на любовта
    22:00 Стъклен дом
  • 01:30 УЕФА Шампионска Лига: Лудогорец - Ливърпул
    03:20 УЕФА Шампионска Лига: Зенит - Бенфика
    06:00 УЕФА Шампионска Лига: обзори
    07:10 УЕФА Шампионска Лига: Манчестър Сити - Байерн М
    09:00 УЕФА Шампионска Лига: ПСЖ - Аякс
    10:50 УЕФА Шампионска Лига: Апоел - Барселона
    12:40 УЕФА Шампионска Лига: Шалке - Челси
    14:30 УЕФА Шампионска Лига: обзори
    15:40 УЕФА Шампионска Лига: ЦСКА Москва - Рома
    17:30 УЕФА Шампионска Лига: Манчестър Сити - Байерн М
    19:40 УЕФА Шампионска Лига - обзори
    21:00 Екстремни спортове
    21:45 ПРЯКО: УЕФА Шампионска Лига: Базел - Реал М
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: