.

Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3344
  • 07:00 Трета смяна
    08:00 Тази събота и Тази неделя
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Домашен арест
    13:00 Златният компас
    15:00 Изабел Кастилска
    16:00 Отмъстителите
    18:00 Survivor
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Предай нататък
    22:00 Комиците
  • 07:00 Дък Доджърс
    08:00 Семейство Флинстоун
    10:00 Като Майк
    12:00 Такеши касъл
    13:00 Кухня
    15:00 Столичани в повече
    18:00 Да, мило
    19:00 Без пукната пара
    19:30 Семейство Флинстоун
    20:30 Роксан
    22:30 Такеши касъл
  • 07:00 Бензиностанция
    09:00 Развод по френски
    11:30 Семейна среща
    13:30 Боговете сигурно са полудели
    15:45 Случай с теб
    18:00 Седем часа разлика
    21:00 Ханкок
  • 07:00 Капитан Планета
    08:30 Дивата муха
    09:30 Survivor
    11:30 Циклонът
    13:30 Двойник
    15:30 Италиански футбол
    16:00 Италианска Серия А: Наполи - Рома
    18:00 Алкатрас
    19:00 Тринайсет
    20:00 Дивата муха
    21:00 Италианска серия А – студио
    21:45 Италианска серия А: Парма - Интер
  • 06:00 Предай нататък
    08:00 Шоуто на доктор Оз
    09:00 Редакцията
    11:00 Блясък
    11:30 Кухнята на Звездев
    12:00 Гласът на България
    15:00 Стъклен дом
    17:00 Изборът на Лара
    20:00 Папараци
    21:00 Цветовете на любовта
  • 07:00 Италия, Серия А: Сампдория - Рома
    07:20 УЕФА Шампионска лига: Порто - Атлетик Билбао
    09:10 УЕФА Шампионска лига: Рома - Байерн М
    11:00 УЕФА Шампионска лига: ЦСКА Москва - Манчестър Сити
    12:50 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    13:20 УЕФА Шампионска лига: Барселона - Аякс
    15:10 УЕФА Шампионска лига: Монако - Бенфика
    17:00 Канадска борба - Международен турнир Селановци
    17:30 Автомобилизъм: V1 Challenge - Стара Загора
    18:30 Италия, Серия А - преди кръга
    19:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Парма - Сасуоло
    21:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    21:45 ПРЯКО: Италия, Серия А: Сампдория - Рома
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: