.
Вход / Регистрация
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Вкусни предложения от Иван Звездев за 14.11.2011 г.
Ориз пилаф с леща и Постно фъстъчено кексче
Постно фътъчено кексче
Видяна: 3356
  • 05:00 Комиците
    06:00 Новите приключения на Том и Джери
    06:30 Агрофорум
    07:00 Трета смяна
    08:00 Тази събота и Тази неделя
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Домашен арест
    13:00 Снежно чудо
    15:00 Аламинут
    15:30 НепознатиТЕ
    16:30 Тутси
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Предай нататък
    22:00 Комиците
  • 05:00 Шоуто на Слави
    06:00 Да, мило
    07:00 Скуби Ду: Мистерия ООД
    08:00 Семейство Флинстоун
    10:00 Анализирай това
    12:00 Такеши касъл
    13:00 Семейство Флинстоун
    15:00 Столичани в повече
    18:00 Да, мило
    19:00 Двама мъже и половина
    20:30 Анализирай онова
    22:30 Такеши касъл
  • 03:00 Седем часа разлика
    06:00 Теранова
    07:00 Войната на семейство Роуз
    09:30 Мъжът в червената обувка
    11:30 Работещо момиче
    13:45 Уолстрийт: Парите никога не спят
    17:00 Дворец на илюзиите
    19:00 Седем часа разлика
    21:00 Полетът на Феникса
  • 02:45 Извън играта
    06:00 Малките титани
    07:00 Новите приключения на Капитан Планета
    08:30 Дивата муха
    09:30 Survivor
    11:30 Макс Пейн
    13:30 Жената котка
    15:30 Х – Мен Началото: Върколак
    17:30 Дивата муха
    18:00 Извън играта
    20:00 Дивата муха
    21:00 Италианска Серия А – студио
    21:45 Италианска Серия А: Рома – Милан
  • 03:00 Шоуто на доктор Оз
    06:00 Предай нататък
    08:00 Шоуто на доктор Оз
    09:00 Редакцията
    11:00 Шопинг съветник
    11:30 Кухнята на Звездев
    12:00 Гласът на България
    15:00 Стъклен дом
    17:00 Изборът на Лара
    20:00 Папараци
    21:00 Цветовете на любовта
  • 03:00 Италия, Серия А: Сасуоло - Чезена
    06:00 Екстремни спортове
    07:40 Светът на спорта
    08:10 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    08:40 УЕФА Шампионска лига: Ювентус - Атлетико М
    10:30 УЕФА Шампионска лига: Рома - Манчестър Сити
    12:20 УЕФА Шампионска лига: Байерн М - ЦСКА Москва
    14:10 УЕФА Шампионска лига: Ливърпул - Базел
    16:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Фиорентина - Емполи
    18:00 Канадска барба - Благоевград
    18:30 Италия, Серия А - преди кръга
    19:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Сасуоло - Чезена
    21:00 ПРЯКО:Франция, Лига 1: Метц - Монако
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Ориз пилаф с леща

1 купичка леща
250 г кафяв пълнозърнест бланширан ориз
200 г домати (1/2 консерва)
1 глава червен кромид лук
2 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1-2 щипки захар
1 ч.л. чубрица
1 щипка смлян черен пипер
2 ч.л. сол

Стъпки за приготвяне:

1. Накисваме ориза в купа с вода за около 30 мин., след което го отцеждаме. Измиваме и сваряваме лещата с 4-5 купички студена вода за около 20-30 мин., докато омекне. Отцеждаме.

2. Запържваме нарязания на кубчета лук в сгорещения зехтин, докато стане стъклен.

3. Добавяме наситнения чесън, поръсваме с кимион и прибавяме и ориза. Запържваме за още 1 мин и поръсваме със сол и захар. След кратко разбъркване поливаме с 500 мл гореща вода. Обелваме и нарязваме на ситно доматите, след което добавяме и тях към останлото.

4. Прибавяме сварената леща. Овкусяваме с чубрица и черен пипер. Разбъркваме и оставяме ястието да ври на много бавен огън за 20 мин. без да похлупваме съда.

 

Постно фъстъчено кексче

За тестото:

1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1-1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 пак. ванилова захар (1 1/2 ч.л.)
1 щипка сол
100 г маргарин
50 г фъстъчено масло
100 мл сок от компот (вишна, боровинка, ананас)

За глазурата:

2 с.л. пудра захар
1 с.л. фъстъчено масло
1/2 с.л. какао

захарни конфети за декорация

Стъпки за приготвяне:

1. В дълбока купа поставяме пресятото брашно, захарта, солта, бакпулвера и ваниловата захар. Разбъркваме и добавяме маргарина и фъстъченото масло.

2. Постепенно поливаме със сока от компот. Омесваме лепкаво тесто, оформяме малки питки. Прехвърляме ги в хартиени формички, поставени в силиконови форми за мъфини. С върха на ножа правим кръст върху повърхността на всяка питка и печем в загрята на 190 градуса фурна. Оставяме да изстинат.

3. Приготвяне на глазурата: Смесваме всички съставки и поливаме постепенно с по няколко капки студена вода. Разбъркваме добре докато се получи хомогенна смес.

4. Намазваме кексчетата с глазурата и овалваме в захарни конфети.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: