.
Вход / Регистрация
Паша кебап
Рецепта на Ахмед Окур
Паша кебап
Паша кебап
Видяна: 6631
  • 06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Цветовете на любовта
    17:00 bTV Новините
    17:30 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Една любовна история
    21:30 Земя на бунтовници
    22:30 Менталист: Крадецът на мисли
  • 07:00 Да, мило
    08:00 Шантави рисунки
    09:00 Шоуто на Слави
    10:00 Властта на глупците
    12:00 Домашен арест
    13:00 Новите съседи
    14:30 Да, мило
    15:30 Без пукната пара
    16:00 Приятели
    17:00 Комиците
    18:00 Новите съседи
    19:30 Домашен арест
    20:30 Мисля, че обичам жена си
    22:30 Приятели
  • 07:00 Престъпления от класа
    08:00 Трета смяна
    10:00 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    11:00 Готини момичета
    13:00 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    14:00 Трета смяна
    16:00 Макс Пейн
    18:00 Тайният кръг
    19:00 Тайният кръг
    20:00 Революция Z
    21:00 3096 дни
  • 07:00 Кулинарна палитра
    07:30 Градска природа
    08:00 Шоуто на доктор Оз
    09:00 Кухнята на Звездев
    09:30 Бон Апети
    10:00 Вълнуващи ваканции
    10:30 Шопинг съветник
    11:00 Мода и шик
    11:30 Модерно
    12:30 Женско царство
    14:00 От обич
    15:00 Модна къща
    16:00 Ангелите на Чарли
    17:00 Шопинг съветник
    17:30 Мода и шик
    18:00 Самозванка
    19:00 От обич
    20:00 Цветовете на любовта
  • 06:00 Франция, Лига 1: Рен - ПСЖ
    08:00 Франция, Лига 1: Нант - Монако
    10:00 Италия, Серия А - обзор
    10:30 Италия, Серия А: Кево - Верона
    12:30 Италия, Серия А: Интер - Болона
    14:30 Италия, Серия А: Сасуоло - Каляри
    16:30 Италия, Серия А: Парма - Наполи
    18:20 Франция, Лига 1: ПСЖ - Бордо
    20:10 УЕФА Шампионска Лига: Челси - Галатасарай 18.03.2014
4
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Паша кебап

50 гр агнешко месо
50 гр телешко месо
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 щипка смлян кимион
1 щипка червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол

За плънката:

1 печена зелена чушка
1 домат
50 гр кашкавал

За тестото:

тесто за хляб (брашно, мая, вода)
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 щипка бял и черен сусам
булгур с чушка, домат, лук, пиперено пюре, сол и различни сосове за гарнитура (лют сос, патладжан и ябълка, нар)

Стъпки за приготвяне:

1. Избираме шарено месо от поясната част на животното, след което го накълцваме и овкусяваме с подправки. Нарязваме на ситно една червена чушка. Прибавяме я към месото, омесваме всичко и нарязваме магданоз и счукания чесън.

2. Поръсваме с лют червен пипер и омесваме добре съставките като периодично потапяме ръце във вода. Отделяме част от смета и я оформяме на топка.

3. Набучваме месото на дебел метален шиш за кебап, като с помощта на палеца разстиламе по дължината на шиша. Поставяме всичко в тава и печем на жар за 15 мин., след което изваждаме месото.

4. Приготвяне на плънката: Нарязваме на ситно печената чушка и домата и настъргваме кашкавала. Поставяме ги в чиния и ги разбъркваме.

5. Разточваме топка от тесто до получаването на правоъгълник, който да е по-голям от шиша за месо. След това в купа смесваме киселото мляко и яйцето и намазваме със сместа едната страна на разточеното тесто.

6. В средата на разточеното тесто подреждаме плънката и месото, след което навиваме на руло, намазваме крайщата със сместа от мляко и яйце и поръсваме с бял и черен сусам. Поставяме подготвеното руло върху алуминиево фолио и печем в добре сгорещена пещ на дърва за 7 мин.

7. Вече готово руло намазваме с масло и нарязваме на кръгчета. В чиния за сервиране подреждаме булгура, гарнитурите и нарязаното руло и поливаме със сос от нар.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: