.
Вход / Регистрация
Паша кебап
Рецепта на Ахмед Окур
Паша кебап
Паша кебап
  • 13:30 Градско момиче
    15:00 Италианската булка
    16:00 Клиника край езерото
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Сега и завинаги
    21:00 Фермата
    22:30 Шоуто на Слави
  • 13:30 Онези от партера
    14:30 Проби и грешки
    15:00 Изгубеняци
    15:30 Новите съседи
    17:00 Аламинут
    18:00 Онези от партера
    19:00 Стажанти
    20:00 Новите съседи
    21:30 Проби и грешки
    22:00 Изгубеняци
    22:30 Двама бащи, двама синове
  • 14:00 Оцеляване
    15:00 Опасен копнеж
    17:00 Ласи
    19:15 Всичко ке обърка
    21:00 Американски пай: Отново заедно
  • 11:30 Смело сърце
    15:00 Платина
    16:00 Менталист: Крадецът на мисли
    17:00 Тежки престъпления
    18:00 Под наблюдение
    19:00 Супергърл
    20:00 Стрелата
    21:00 Студио „Шампионска лига“
    21:45 Борусия Дортмунд – Реал Мадрид
  • 14:00 Сияйна луна
    14:30 ТВ Пазар
    16:00 Шоуто на доктор Оз
    17:00 Търси се...
    18:00 От обич
    19:00 Лекар в планината
    19:55 Дамата с воала
    21:00 Част от мен
    22:30 Сега и завинаги
  • 14:00 Италия, Серия А: Спал - Наполи
    16:00 Италия, Серия А: Рома - Удинезе
    18:00 Италия, Серия А: Ювентус - Торино
    20:00 Италия, Серия А - обзор
    20:30 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    21:00 Студио УЕФА Шампионска Лига
    21:45 ПРЯКО: УЕФА Шампионска Лига: Манчестър Сити - Шахтьор
  • 13:20 COOL...T
    14:10 Търси се...
    15:50 Дивата муха
    16:10 Революция Z
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Фамилията
    19:00 bTV Новините
    20:00 Революция Z
    20:50 Фамилията
    21:40 Истински истории
    22:30 Шоуто на Слави
4
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Паша кебап

50 гр агнешко месо
50 гр телешко месо
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 щипка смлян кимион
1 щипка червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол

За плънката:

1 печена зелена чушка
1 домат
50 гр кашкавал

За тестото:

тесто за хляб (брашно, мая, вода)
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 щипка бял и черен сусам
булгур с чушка, домат, лук, пиперено пюре, сол и различни сосове за гарнитура (лют сос, патладжан и ябълка, нар)

Стъпки за приготвяне:

1. Избираме шарено месо от поясната част на животното, след което го накълцваме и овкусяваме с подправки. Нарязваме на ситно една червена чушка. Прибавяме я към месото, омесваме всичко и нарязваме магданоз и счукания чесън.

2. Поръсваме с лют червен пипер и омесваме добре съставките като периодично потапяме ръце във вода. Отделяме част от смета и я оформяме на топка.

3. Набучваме месото на дебел метален шиш за кебап, като с помощта на палеца разстиламе по дължината на шиша. Поставяме всичко в тава и печем на жар за 15 мин., след което изваждаме месото.

4. Приготвяне на плънката: Нарязваме на ситно печената чушка и домата и настъргваме кашкавала. Поставяме ги в чиния и ги разбъркваме.

5. Разточваме топка от тесто до получаването на правоъгълник, който да е по-голям от шиша за месо. След това в купа смесваме киселото мляко и яйцето и намазваме със сместа едната страна на разточеното тесто.

6. В средата на разточеното тесто подреждаме плънката и месото, след което навиваме на руло, намазваме крайщата със сместа от мляко и яйце и поръсваме с бял и черен сусам. Поставяме подготвеното руло върху алуминиево фолио и печем в добре сгорещена пещ на дърва за 7 мин.

7. Вече готово руло намазваме с масло и нарязваме на кръгчета. В чиния за сервиране подреждаме булгура, гарнитурите и нарязаното руло и поливаме със сос от нар.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: