.
Вход / Регистрация
Паша кебап
Рецепта на Ахмед Окур
Паша кебап
Паша кебап
Видяна: 6860
  • 15:00 Мармалад
    16:30 Доктор Дулитъл 2
    18:30 Лотария България
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Хрониките на Нарния: Плаването на разсъмване
    22:00 Комиците
  • 15:00 Приятели
    16:30 Агенцията
    17:00 Всички обичат Реймънд
    19:30 Клуб Веселие
    20:30 Грозната истина
  • 15:00 Контакт
    18:00 Като на кино
    19:00 Въздухът, който дишам
    21:00 Тренировъчен ден
  • 15:00 Стрелата
    17:00 Дивата муха
    17:30 Жилет световен спорт
    18:00 Небесно царство
    21:00 bTV Новините – централна емисия
    21:45 bTV Репортерите
  • 15:00 Шоуто на доктор Оз
    17:00 България търси талант
    21:00 Папараци
  • 14:40 Испания, Купа на Краля: Севиля - Селта
    15:30 Италия, Серия А TIM - преди кръга
    16:30 Испания, Купа на Краля: Барселона - Валенсия
    18:30 Италия, Серия А TIM - преди кръга
    19:00 ПРЯКО: Италия, Серия А TIM: Болоня - Фиорентина
    20:00 Ринг 24
    21:00 Жилет световен спорт
    21:30 Италия, Серия А TIM
    21:45 ПРЯКО: Италия, Серия А TIM: Дженоа - Лацио
4
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Паша кебап

50 гр агнешко месо
50 гр телешко месо
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 щипка смлян кимион
1 щипка червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол

За плънката:

1 печена зелена чушка
1 домат
50 гр кашкавал

За тестото:

тесто за хляб (брашно, мая, вода)
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 щипка бял и черен сусам
булгур с чушка, домат, лук, пиперено пюре, сол и различни сосове за гарнитура (лют сос, патладжан и ябълка, нар)

Стъпки за приготвяне:

1. Избираме шарено месо от поясната част на животното, след което го накълцваме и овкусяваме с подправки. Нарязваме на ситно една червена чушка. Прибавяме я към месото, омесваме всичко и нарязваме магданоз и счукания чесън.

2. Поръсваме с лют червен пипер и омесваме добре съставките като периодично потапяме ръце във вода. Отделяме част от смета и я оформяме на топка.

3. Набучваме месото на дебел метален шиш за кебап, като с помощта на палеца разстиламе по дължината на шиша. Поставяме всичко в тава и печем на жар за 15 мин., след което изваждаме месото.

4. Приготвяне на плънката: Нарязваме на ситно печената чушка и домата и настъргваме кашкавала. Поставяме ги в чиния и ги разбъркваме.

5. Разточваме топка от тесто до получаването на правоъгълник, който да е по-голям от шиша за месо. След това в купа смесваме киселото мляко и яйцето и намазваме със сместа едната страна на разточеното тесто.

6. В средата на разточеното тесто подреждаме плънката и месото, след което навиваме на руло, намазваме крайщата със сместа от мляко и яйце и поръсваме с бял и черен сусам. Поставяме подготвеното руло върху алуминиево фолио и печем в добре сгорещена пещ на дърва за 7 мин.

7. Вече готово руло намазваме с масло и нарязваме на кръгчета. В чиния за сервиране подреждаме булгура, гарнитурите и нарязаното руло и поливаме със сос от нар.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: