.
Вход / Регистрация
Паша кебап
Рецепта на Ахмед Окур
Паша кебап
Паша кебап
Видяна: 6630
  • 09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Цветовете на любовта
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Една любовна история
    21:30 Земя на бунтовници
    22:30 Шоуто на Слави
  • 10:00 Доктор Дулитъл: Опашката на шефа
    12:00 Домашен арест
    13:00 Новите съседи
    14:30 Да, мило
    15:30 Без пукната пара
    16:00 Приятели
    17:00 Комиците
    18:00 Новите съседи
    19:30 Домашен арест
    20:30 Ледена епоха: Разтопяването
    22:30 Приятели
  • 11:00 Транспортер
    13:00 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    14:00 Досиетата Х
    16:15 Ако Бог беше слънце
    18:00 Тайният кръг
    20:00 Революция Z
    21:00 Транспортер 2
  • 11:00 Експериментът
    12:00 Платина
    13:00 Полетът на феникса
    15:00 Кости
    16:00 Добрите момчета
    17:00 Извън играта - Сезон 3
    18:00 В.И.П.
    19:00 Платина
    20:00 Експериментът
    21:00 bTV Документите
    22:00 Краят на света
  • 11:00 Мода и шик
    11:30 Модерно
    12:30 Женско царство
    14:00 От обич
    15:00 Модна къща
    16:00 Пан Ам
    17:00 Шопинг съветник
    17:30 Мода и шик
    18:00 Самозванка
    19:00 От обич
    20:00 Цветовете на любовта
  • 10:30 Италия, Серия А: Киево - Рома
    12:30 Италия, Серия А: Болоня - Аталанта
    14:30 Италия, Серия А: Рома - Парма
    16:30 Италия, Серия А: Удинезе - Катания
    18:30 Франция, Лига 1: ПСЖ - Нант
    20:30 Екстремни спортове
    21:00 УЕФА Шампионска Лига: Байерн М - Арсенал 11.03.2014
4
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Паша кебап

50 гр агнешко месо
50 гр телешко месо
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 щипка смлян кимион
1 щипка червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол

За плънката:

1 печена зелена чушка
1 домат
50 гр кашкавал

За тестото:

тесто за хляб (брашно, мая, вода)
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 щипка бял и черен сусам
булгур с чушка, домат, лук, пиперено пюре, сол и различни сосове за гарнитура (лют сос, патладжан и ябълка, нар)

Стъпки за приготвяне:

1. Избираме шарено месо от поясната част на животното, след което го накълцваме и овкусяваме с подправки. Нарязваме на ситно една червена чушка. Прибавяме я към месото, омесваме всичко и нарязваме магданоз и счукания чесън.

2. Поръсваме с лют червен пипер и омесваме добре съставките като периодично потапяме ръце във вода. Отделяме част от смета и я оформяме на топка.

3. Набучваме месото на дебел метален шиш за кебап, като с помощта на палеца разстиламе по дължината на шиша. Поставяме всичко в тава и печем на жар за 15 мин., след което изваждаме месото.

4. Приготвяне на плънката: Нарязваме на ситно печената чушка и домата и настъргваме кашкавала. Поставяме ги в чиния и ги разбъркваме.

5. Разточваме топка от тесто до получаването на правоъгълник, който да е по-голям от шиша за месо. След това в купа смесваме киселото мляко и яйцето и намазваме със сместа едната страна на разточеното тесто.

6. В средата на разточеното тесто подреждаме плънката и месото, след което навиваме на руло, намазваме крайщата със сместа от мляко и яйце и поръсваме с бял и черен сусам. Поставяме подготвеното руло върху алуминиево фолио и печем в добре сгорещена пещ на дърва за 7 мин.

7. Вече готово руло намазваме с масло и нарязваме на кръгчета. В чиния за сервиране подреждаме булгура, гарнитурите и нарязаното руло и поливаме със сос от нар.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: