.

Вход / Регистрация
Паша кебап
Рецепта на Ахмед Окур
Паша кебап
Паша кебап
Видяна: 6663
  • 15:30 Мис Таен Агент 2: Въоръжена и прекрасна
    18:00 Survivor
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Предай нататък
    22:00 Комиците
  • 15:00 Новите съседи
    18:00 Да, мило
    19:00 Без пукната пара
    19:30 Семейство Флинстоун
    20:30 Ани: Кралско приключение
    22:30 Такеши касъл
  • 13:45 Легендата за Херкулес
    15:45 Хъдсън Хоук
    18:00 Седем часа разлика
    21:00 Господар и командир: Далечният край на света
  • 15:30 Италиански футбол
    16:00 Извън играта – Падението на Сам Акс
    18:00 Алкатрас
    19:00 Тринайсет
    20:00 Дивата муха
    21:00 Италианска серия А – студио
    21:45 Италианска серия А
    23:00 Гробницата на дракона
  • 15:00 Стъклен дом
    16:30 Парите или жената
    17:00 Изборът на Лара
    20:00 Папараци
    21:00 Цветовете на любовта
  • 15:10 УЕФА Шампионска лига: Монако - Бенфика
    17:00 Канадска борба - Международен турнир Селановци
    17:30 Автомобилизъм: V1 Challenge - Стара Загора
    18:30 Италия, Серия А - преди кръга
    19:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Парма - Сасуоло
    21:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    21:45 ПРЯКО: Италия, Серия А: Сампдория - Рома
4
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Паша кебап

50 гр агнешко месо
50 гр телешко месо
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 щипка смлян кимион
1 щипка червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол

За плънката:

1 печена зелена чушка
1 домат
50 гр кашкавал

За тестото:

тесто за хляб (брашно, мая, вода)
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 щипка бял и черен сусам
булгур с чушка, домат, лук, пиперено пюре, сол и различни сосове за гарнитура (лют сос, патладжан и ябълка, нар)

Стъпки за приготвяне:

1. Избираме шарено месо от поясната част на животното, след което го накълцваме и овкусяваме с подправки. Нарязваме на ситно една червена чушка. Прибавяме я към месото, омесваме всичко и нарязваме магданоз и счукания чесън.

2. Поръсваме с лют червен пипер и омесваме добре съставките като периодично потапяме ръце във вода. Отделяме част от смета и я оформяме на топка.

3. Набучваме месото на дебел метален шиш за кебап, като с помощта на палеца разстиламе по дължината на шиша. Поставяме всичко в тава и печем на жар за 15 мин., след което изваждаме месото.

4. Приготвяне на плънката: Нарязваме на ситно печената чушка и домата и настъргваме кашкавала. Поставяме ги в чиния и ги разбъркваме.

5. Разточваме топка от тесто до получаването на правоъгълник, който да е по-голям от шиша за месо. След това в купа смесваме киселото мляко и яйцето и намазваме със сместа едната страна на разточеното тесто.

6. В средата на разточеното тесто подреждаме плънката и месото, след което навиваме на руло, намазваме крайщата със сместа от мляко и яйце и поръсваме с бял и черен сусам. Поставяме подготвеното руло върху алуминиево фолио и печем в добре сгорещена пещ на дърва за 7 мин.

7. Вече готово руло намазваме с масло и нарязваме на кръгчета. В чиния за сервиране подреждаме булгура, гарнитурите и нарязаното руло и поливаме със сос от нар.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: