.
Вход / Регистрация
Паша кебап
Рецепта на Ахмед Окур
Паша кебап
Паша кебап
Видяна: 6617
  • 14:30 Новите приключения на Пипи Дългото чорапче
    16:30 Кухнята на Звездев
    17:00 Шум на пари
    19:00 bTV Новините
    20:00 България търси талант
    22:30 Шоуто на Слави
  • 15:00 Напълно непознати
    16:00 Ало, ало
    17:00 Комиците
    18:00 Какво ще кажат хората
    19:00 Без пукната пара
    19:30 Модерно семейство
    20:30 Преди и сега
    22:30 Ало, ало
  • 14:00 Никита: Отмъщението
    16:00 Тайната на езерото
    18:00 Тера нова
    19:00 Трета смяна
    20:00 Незабравимо
    21:00 Денят, в който Земята спря
  • 15:00 Кралете на бягството
    16:00 Добрите момчета
    17:00 Избягай, ако можеш
    18:00 Опасни улици
    19:00 Праведен
    20:00 Зона Спорт
  • 15:30 Пътят към висшата мода
    16:00 Призракът на Елена
    17:00 Любов и предателство
    18:30 Любов и предателство
    20:00 Цветовете на любовта
    21:00 Цветовете на любовта
  • 14:00 Италия, Серия А
    16:00 Франция, Лига 1
    18:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    18:30 УЕФА Шампионска лига
    20:30 Екстремни спортове
4
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Паша кебап

50 гр агнешко месо
50 гр телешко месо
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 щипка смлян кимион
1 щипка червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол

За плънката:

1 печена зелена чушка
1 домат
50 гр кашкавал

За тестото:

тесто за хляб (брашно, мая, вода)
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 щипка бял и черен сусам
булгур с чушка, домат, лук, пиперено пюре, сол и различни сосове за гарнитура (лют сос, патладжан и ябълка, нар)

Стъпки за приготвяне:

1. Избираме шарено месо от поясната част на животното, след което го накълцваме и овкусяваме с подправки. Нарязваме на ситно една червена чушка. Прибавяме я към месото, омесваме всичко и нарязваме магданоз и счукания чесън.

2. Поръсваме с лют червен пипер и омесваме добре съставките като периодично потапяме ръце във вода. Отделяме част от смета и я оформяме на топка.

3. Набучваме месото на дебел метален шиш за кебап, като с помощта на палеца разстиламе по дължината на шиша. Поставяме всичко в тава и печем на жар за 15 мин., след което изваждаме месото.

4. Приготвяне на плънката: Нарязваме на ситно печената чушка и домата и настъргваме кашкавала. Поставяме ги в чиния и ги разбъркваме.

5. Разточваме топка от тесто до получаването на правоъгълник, който да е по-голям от шиша за месо. След това в купа смесваме киселото мляко и яйцето и намазваме със сместа едната страна на разточеното тесто.

6. В средата на разточеното тесто подреждаме плънката и месото, след което навиваме на руло, намазваме крайщата със сместа от мляко и яйце и поръсваме с бял и черен сусам. Поставяме подготвеното руло върху алуминиево фолио и печем в добре сгорещена пещ на дърва за 7 мин.

7. Вече готово руло намазваме с масло и нарязваме на кръгчета. В чиния за сервиране подреждаме булгура, гарнитурите и нарязаното руло и поливаме със сос от нар.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: