.
Вход / Регистрация
Паша кебап
Рецепта на Ахмед Окур
Паша кебап
Паша кебап
Видяна: 6949
  • 12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    14:30 Земя на честта
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Мама готви по-добре
    19:00 bTV Новините
    20:00 Част от мен
    21:30 MasterChef
    22:30 Шоуто на Слави
  • 12:00 По средата
    13:00 Играчи
    13:30 Семейство Флинтстоун
    14:00 Моето семейство
    14:30 Стажанти
    15:30 Новите съседи
    17:00 Шоуто на Слави
    18:00 Семейство Флинстоун
    19:00 Моето семейство
    19:30 По средата
    20:30 Новите съседи
    22:00 Стажанти
    23:00 Играчи
  • 10:15 Нощна пратка
    12:15 Дневниците на вампира
    15:00 Вътрешна сигурност
    15:15 Феята на зъбките
    17:30 Изгряващото слънце
    20:00 Престъпления от класа
    21:00 Феята на зъбките 2
  • 12:00 Под наблюдение
    13:00 Парола: Риба меч
    15:00 На крачка от небето
    16:30 Пета предавка
    17:00 Под наблюдение
    18:00 Тежки престъпления
    19:00 Стрелата
    20:00 Последният кораб
    21:00 bTV Новините – централна емисия
  • 11:00 Кварталът на богатите
    12:30 Светлината на моя живот
    13:00 Изборът на Лара
    14:30 Мама готви по-добре
    15:30 MasterChef
    17:30 COOL...T
    18:30 Парк авеню 666
    19:30 Д-р Зоуи Харт
    20:30 От обич
    21:30 Север Юг
  • 12:00 Зона спорт
    13:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    13:30 УЕФА Лига Европа - магазинно предаване
    14:00 Спортът от първо лице - седмичен обзор
    14:30 Европейско първенство по канадска борба, Румъния
    16:30 ПРЯКО: Европейско първенство по канадска борба, Румъния
    18:30 Екстремни спортове
    19:30 Жилет световен спорт
    20:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    20:30 Ринг 24
    21:00 Спортът от първо лице - седмичен обзор
    21:30 Екстремни спортове
    22:00 УЕФА Лига Европа - магазинно предаване
    22:30 Ринг 24
4
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Паша кебап

50 гр агнешко месо
50 гр телешко месо
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 щипка смлян кимион
1 щипка червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол

За плънката:

1 печена зелена чушка
1 домат
50 гр кашкавал

За тестото:

тесто за хляб (брашно, мая, вода)
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 щипка бял и черен сусам
булгур с чушка, домат, лук, пиперено пюре, сол и различни сосове за гарнитура (лют сос, патладжан и ябълка, нар)

Стъпки за приготвяне:

1. Избираме шарено месо от поясната част на животното, след което го накълцваме и овкусяваме с подправки. Нарязваме на ситно една червена чушка. Прибавяме я към месото, омесваме всичко и нарязваме магданоз и счукания чесън.

2. Поръсваме с лют червен пипер и омесваме добре съставките като периодично потапяме ръце във вода. Отделяме част от смета и я оформяме на топка.

3. Набучваме месото на дебел метален шиш за кебап, като с помощта на палеца разстиламе по дължината на шиша. Поставяме всичко в тава и печем на жар за 15 мин., след което изваждаме месото.

4. Приготвяне на плънката: Нарязваме на ситно печената чушка и домата и настъргваме кашкавала. Поставяме ги в чиния и ги разбъркваме.

5. Разточваме топка от тесто до получаването на правоъгълник, който да е по-голям от шиша за месо. След това в купа смесваме киселото мляко и яйцето и намазваме със сместа едната страна на разточеното тесто.

6. В средата на разточеното тесто подреждаме плънката и месото, след което навиваме на руло, намазваме крайщата със сместа от мляко и яйце и поръсваме с бял и черен сусам. Поставяме подготвеното руло върху алуминиево фолио и печем в добре сгорещена пещ на дърва за 7 мин.

7. Вече готово руло намазваме с масло и нарязваме на кръгчета. В чиния за сервиране подреждаме булгура, гарнитурите и нарязаното руло и поливаме със сос от нар.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: