.
Вход / Регистрация
Паша кебап
Рецепта на Ахмед Окур
Паша кебап
Паша кебап
  • 17:30 Домашен арест
    18:00 Мама готви по-добре
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Страсти в Тоскана
    22:30 Мъртва точка
  • 17:00 Комиците
    18:00 Колеж Грийндейл
    19:00 Не вярвай на кучката от апартамент 23
    19:30 Напълно непознати
    20:30 Щурите съседи
    22:00 Столичани в повече
  • 17:45 Без изход
    20:00 Дневниците на вампира
    21:00 Теория на конспирацията
  • 17:00 Лонгмайър
    18:00 Менталист: Крадецът на мисли
    18:45 Галавечер жребий за груповата фаза в Шампионска лига (директно излъчване)
    20:00 Кости
    21:00 bTV Новините – централна емисия
    22:00 Невидимия
  • 17:30 Бригада нов дом
    18:30 Малки сладки лъжкини
    19:30 Далас
    20:30 От обич
    21:30 С Русия в сърцето
  • 16:00 УЕФА Шампионска Лига: Манчестър Сити - Стяуа
    18:00 УЕФА Шампионска Лига - обзори
    19:00 УЕФА Шампионска Лига: Виктория Пилзен - Лудогорец
    20:00 УЕФА Шампионска Лига - обзори
    21:00 Италия, Серия А - обзор на кръга
    21:30 Спортът от първо лице
    22:00 Жилет световен спорт
4
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Паша кебап

50 гр агнешко месо
50 гр телешко месо
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 щипка смлян кимион
1 щипка червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол

За плънката:

1 печена зелена чушка
1 домат
50 гр кашкавал

За тестото:

тесто за хляб (брашно, мая, вода)
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 щипка бял и черен сусам
булгур с чушка, домат, лук, пиперено пюре, сол и различни сосове за гарнитура (лют сос, патладжан и ябълка, нар)

Стъпки за приготвяне:

1. Избираме шарено месо от поясната част на животното, след което го накълцваме и овкусяваме с подправки. Нарязваме на ситно една червена чушка. Прибавяме я към месото, омесваме всичко и нарязваме магданоз и счукания чесън.

2. Поръсваме с лют червен пипер и омесваме добре съставките като периодично потапяме ръце във вода. Отделяме част от смета и я оформяме на топка.

3. Набучваме месото на дебел метален шиш за кебап, като с помощта на палеца разстиламе по дължината на шиша. Поставяме всичко в тава и печем на жар за 15 мин., след което изваждаме месото.

4. Приготвяне на плънката: Нарязваме на ситно печената чушка и домата и настъргваме кашкавала. Поставяме ги в чиния и ги разбъркваме.

5. Разточваме топка от тесто до получаването на правоъгълник, който да е по-голям от шиша за месо. След това в купа смесваме киселото мляко и яйцето и намазваме със сместа едната страна на разточеното тесто.

6. В средата на разточеното тесто подреждаме плънката и месото, след което навиваме на руло, намазваме крайщата със сместа от мляко и яйце и поръсваме с бял и черен сусам. Поставяме подготвеното руло върху алуминиево фолио и печем в добре сгорещена пещ на дърва за 7 мин.

7. Вече готово руло намазваме с масло и нарязваме на кръгчета. В чиния за сервиране подреждаме булгура, гарнитурите и нарязаното руло и поливаме със сос от нар.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: