.
Вход / Регистрация
Паша кебап
Рецепта на Ахмед Окур
Паша кебап
Паша кебап
Видяна: 6801
  • 00:01 Текила и Бонети
    01:00 Али Макбийл
    01:50 Преди обед
    04:10 bTV Новините
    04:40 Опасни улици
    06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Самозванка
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Опасни улици
    18:50 Бинго милиони
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Истински истории
    22:30 Кухня
  • 00:01 Куче футболист: Евро купата
    02:00 Слънчева Филаделфия
    03:00 Скуби Ду: Мистерия ООД
    04:00 Клуб Веселие
    05:00 НеСемеен
    06:00 Слънчева Филаделфия
    07:00 Клуб "Веселие"
    08:00 Скуби Ду: Мистерия ООД
    09:00 Детска Евровизия
    10:00 Луд живот
    12:00 До смърт
    13:00 Клуб Веселие
    14:00 Предградие
    14:30 НеСемеен
    15:30 Моето семейство
    17:00 Домашен арест
    18:00 Семейство Флинстоун
    19:00 Предградие
    19:30 До смърт
    20:00 Приятели
    20:30 Моето семейство
    22:00 НеСемеен
  • 00:15 Заличителят
    02:30 Измамниците
    06:00 Градска полиция
    09:00 Убийството
    10:15 Кладата на суетата
    13:00 Градска полиция
    15:45 Доктор Т. и жените
    18:15 Командо
    20:00 Дневниците на вампира
    21:00 Последният екшън герой
  • 00:15 Култ
    01:15 Кости
    02:15 Подводен свят
    06:00 Капитан Планета
    07:15 Капитан Планета
    08:30 ИРИС 2: Ново поколение
    10:00 Извън играта
    11:00 Революция
    12:00 Кости
    13:00 Единственият
    15:00 Лонгмайър
    16:00 Извън играта
    17:00 Кости
    18:00 Тринайсет
    19:00 Супер коли
    19:30 ИРИС 2: Ново поколение
    21:00 bTV Новините - централна емисия
  • 00:30 Шоуто на доктор Оз
    01:30 От обич
    02:30 Модна къща
    06:00 Цветовете на любовта
    07:00 Цветовете на любовта
    08:00 Незабравима
    09:00 Времето лети
    10:00 Ангели пазители
    11:30 Незабравима
    12:30 Сияйна луна
    13:30 Парк авеню 666
    14:30 Необходима грубост
    15:30 Шоуто на д-р Оз
    17:30 Топ модели
    18:30 Малки сладки лъжкини
    19:30 Парк Авеню 666
    20:30 Необходима грубост
    21:30 Незабравима
    22:30 Сияйна луна
  • 00:01 Ринг 24
    00:30 Италия, Серия А: Милан - Емполи
    02:20 Италия, Серия А: Наполи - Сампдория
    04:10 Италия, Серия А: Удинезе - Палермо
    06:00 Дивата муха
    08:00 Екстремни спортове
    10:00 Италия, Серия А - обзор на кръга
    10:30 Италия, Серия А: Болоня - Сасуоло
    12:30 Италия, Серия А: Удинезе - Палермо
    14:30 Италия, Серия А: Рома - Ювентус
    16:30 Италия, Серия А: Милан - Емполи
    18:00 Италия, Серия А: Наполи - Сампдория
    20:00 Италия, Серия А - обзор на кръга
    20:30 Ринг 24
    21:00 УЕФА Шампионска Лига - магазинно предаване
    21:30 Светът на спорта
    22:00 Жилет световен спорт
    22:30 Ринг 24
    23:00 WWE: Първична сила
4
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Паша кебап

50 гр агнешко месо
50 гр телешко месо
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 щипка смлян кимион
1 щипка червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол

За плънката:

1 печена зелена чушка
1 домат
50 гр кашкавал

За тестото:

тесто за хляб (брашно, мая, вода)
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 щипка бял и черен сусам
булгур с чушка, домат, лук, пиперено пюре, сол и различни сосове за гарнитура (лют сос, патладжан и ябълка, нар)

Стъпки за приготвяне:

1. Избираме шарено месо от поясната част на животното, след което го накълцваме и овкусяваме с подправки. Нарязваме на ситно една червена чушка. Прибавяме я към месото, омесваме всичко и нарязваме магданоз и счукания чесън.

2. Поръсваме с лют червен пипер и омесваме добре съставките като периодично потапяме ръце във вода. Отделяме част от смета и я оформяме на топка.

3. Набучваме месото на дебел метален шиш за кебап, като с помощта на палеца разстиламе по дължината на шиша. Поставяме всичко в тава и печем на жар за 15 мин., след което изваждаме месото.

4. Приготвяне на плънката: Нарязваме на ситно печената чушка и домата и настъргваме кашкавала. Поставяме ги в чиния и ги разбъркваме.

5. Разточваме топка от тесто до получаването на правоъгълник, който да е по-голям от шиша за месо. След това в купа смесваме киселото мляко и яйцето и намазваме със сместа едната страна на разточеното тесто.

6. В средата на разточеното тесто подреждаме плънката и месото, след което навиваме на руло, намазваме крайщата със сместа от мляко и яйце и поръсваме с бял и черен сусам. Поставяме подготвеното руло върху алуминиево фолио и печем в добре сгорещена пещ на дърва за 7 мин.

7. Вече готово руло намазваме с масло и нарязваме на кръгчета. В чиния за сервиране подреждаме булгура, гарнитурите и нарязаното руло и поливаме със сос от нар.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: