.
Вход / Регистрация
Паша кебап
Рецепта на Ахмед Окур
Паша кебап
Паша кебап
Видяна: 6755
  • 13:00 От глупав по-глупав: Когато Хари срещна Лойд
    15:00 Индия – национален парк Канха
    16:00 Истински истории
    17:00 120 минути
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 България търси талант
    22:00 Папараци
  • 13:00 Франклин и Баш
    14:00 Старчета разбойници с Бети Уайт
    14:30 Новите съседи
    17:30 До смърт
    19:30 Всички обичат Реймънд
    20:30 Полицейска академия 5: Мисия Маями
    22:30 Кое е това момиче
  • 11:45 Дюма
    13:45 Отново на 17
    16:15 Зараза
    19:00 Явлението
    21:00 Аз съм Сам
  • 11:30 Откуп
    14:00 Нашествие
    16:00 Отмъстител
    18:00 Пета предавка
    19:00 Опасни улици
    20:00 Снежен ад
  • 12:00 Изборът на Лара
    15:00 България търси талант
    18:00 Топ модели
    20:00 COOL...T
    21:00 Паднала от небето
  • 13:00 УЕФА Шампионска Лига: Барселона - Манчестър Сити
    15:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    15:30 Бинго милиони - тв лотария
    16:00 Екстремни спортове
    18:00 ПРЯКО: Волейбол: Италия, Серия А: Верона - Модена
    20:00 Светът на спорта
    20:30 Екстремни спортове
    21:30 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
4
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Паша кебап

50 гр агнешко месо
50 гр телешко месо
1 червена чушка
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 щипка смлян кимион
1 щипка червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка сол

За плънката:

1 печена зелена чушка
1 домат
50 гр кашкавал

За тестото:

тесто за хляб (брашно, мая, вода)
1 ч.ч. кисело мляко
1 яйце
1 щипка бял и черен сусам
булгур с чушка, домат, лук, пиперено пюре, сол и различни сосове за гарнитура (лют сос, патладжан и ябълка, нар)

Стъпки за приготвяне:

1. Избираме шарено месо от поясната част на животното, след което го накълцваме и овкусяваме с подправки. Нарязваме на ситно една червена чушка. Прибавяме я към месото, омесваме всичко и нарязваме магданоз и счукания чесън.

2. Поръсваме с лют червен пипер и омесваме добре съставките като периодично потапяме ръце във вода. Отделяме част от смета и я оформяме на топка.

3. Набучваме месото на дебел метален шиш за кебап, като с помощта на палеца разстиламе по дължината на шиша. Поставяме всичко в тава и печем на жар за 15 мин., след което изваждаме месото.

4. Приготвяне на плънката: Нарязваме на ситно печената чушка и домата и настъргваме кашкавала. Поставяме ги в чиния и ги разбъркваме.

5. Разточваме топка от тесто до получаването на правоъгълник, който да е по-голям от шиша за месо. След това в купа смесваме киселото мляко и яйцето и намазваме със сместа едната страна на разточеното тесто.

6. В средата на разточеното тесто подреждаме плънката и месото, след което навиваме на руло, намазваме крайщата със сместа от мляко и яйце и поръсваме с бял и черен сусам. Поставяме подготвеното руло върху алуминиево фолио и печем в добре сгорещена пещ на дърва за 7 мин.

7. Вече готово руло намазваме с масло и нарязваме на кръгчета. В чиния за сервиране подреждаме булгура, гарнитурите и нарязаното руло и поливаме със сос от нар.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: