.
Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
Видяна: 2937
  • 02:50 COOL...T
    03:50 120 минути
    05:30 Батман: Дръзки и смели
    06:00 Лигата на справедливостта
    06:30 Агрофорум
    07:00 Духът на здравето
    08:00 Тази събота/Тази неделя
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Д’Артанян и тримата мускетари
    14:30 Нищо лично
    15:00 Младост 5
    16:00 120 минути
    18:00 Наистина любов
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Предай нататък
  • 03:00 Целуни ме за сбогом
    05:00 Шоуто на Слави
    06:00 Модерно семейство
    07:00 Аниманиаци
    08:00 Алф
    10:00 Боговете сигурно са полудели
    12:00 Най-лошата седмица
    13:00 Шоуто на Слави
    14:00 Алф
    16:00 Числено превъзходство
    17:00 Столичани в повече
    18:00 Ало, ало
    20:00 Боговете сигурно са полудели 2
    22:00 Най-лошата седмица
  • 03:00 Синове на Анархията
    06:00 Изкуплението на Грейс
    09:00 Маджестик
    12:00 Луд град
    14:30 Иронии на съдбата
    16:45 Фамилията
    18:00 Правоимащите
    20:00 Лилехамер
    21:00 Завръщане в синята лагуна
  • 02:00 Дивата муха
    06:00 Супермен
    07:00 Таз-мания
    08:30 Менталист: Крадецът на мисли
    11:30 Последният бойскаут
    13:30 Разбулени тайни на магията
    14:30 Менталист: Крадецът на мисли
    15:30 Италианска Серия А – обзорно предаване
    16:00 Италианска Серия А: Милан - Ливорно
    18:00 Дивата муха
    19:00 Италианска Серия А – обзорно предаване
    19:30 Италианска Серия А: Ювентус - Болоня
    21:30 Италианска Серия А – студио
    22:00 Италианска Серия А: Фиорентина - Рома
  • 00:01 България търси талант
    06:00 Редакцията
    07:00 Редакцията
    08:00 Желязната дама
    12:00 България търси талант
    15:00 Американска наследница
    20:00 Цветовете на любовта
    21:00 Цветовете на любовта
  • 02:00 Италия, Серия А
    06:00 Екстремни спортове
    06:30 Аржентина Примера Дивисион 13/14
    07:30 Италия, Серия А
    08:00 УЕФА Шампионска лига: Байерн М - Манчестър Юн
    09:50 УЕФА Шампионска лига: Челси - ПСЖ
    11:40 УЕФА Шампионска лига: Борусия Д - Реал М
    13:30 УЕФА Шампионска лига: Атлетико М - Барселона
    15:30 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    16:00 ПРЯКО: Италия Серия А: Парма - Интер
    18:00 Италия, Серия А: Удинезе - Наполи
    20:00 Екстремни спортове
    21:00 Канадска борба
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: