.
Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
Видяна: 3017
  • 04:15 Трета смяна
    05:00 COOL...T
    06:00 Батман: Дръзки и смели
    06:30 Агрофорум
    07:00 Трета смяна
    08:00 Тази събота и Тази неделя
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Домашен арест
    13:00 Белезите на времето
    15:15 Преди залез
    17:00 Ловци на духове
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Предай нататък
    22:00 Комиците
  • 04:00 Да, мило
    05:00 Шоуто на Слави
    06:00 Да, мило
    07:00 Шантави рисунки
    08:00 Напълно непознати
    10:00 Полицейска академия 3: Отново в Академията
    12:00 Не вярвай на кучката от апартамент 23
    12:30 Старчета разбойници
    13:00 Напълно непознати
    15:00 Новите съседи
    18:00 Да, мило
    19:00 Без пукната пара
    19:30 Семейство Флинстоун
    20:30 Пипи Дългото Чорапче
    22:00 Старчета разбойници
    22:30 Не вярвай на кучката от апартамент 23
  • 01:30 Като Майк
    06:00 Досиетата Х
    08:00 Дъч
    10:30 Марсиански атаки!
    12:30 Звездни каубои
    15:00 Реликвите на смъртните: Град от кости
    18:00 Седем часа разлика
    20:00 Седем часа разлика
    21:00 Перфектната буря
  • 03:15 Алкатрас
    06:00 Младежка лига
    07:00 Капитан Планета
    08:30 Дивата муха
    09:00 Survivor
    11:30 Рицари
    13:30 От люлка до гроб
    15:30 Х-Мен
    17:30 Дивата муха
    18:00 Survivor
    21:00 Италианска Серия А- студио
    21:45 Италианска Серия А: Милан - Ювентус
  • 00:01 Любов и предизвикателство
    06:00 Любов извън закона
    09:00 Любов и предизвикателство
    12:00 Принцесите на света
    13:00 Духът на здравето
    14:00 Дом и градина
    15:00 Топ модели
    17:00 Изборът на Лара
    20:00 Цветовете на любовта
  • 02:00 Италия, Серия А: Чезена - Емполи
    06:00 УЕФА Европа - обзори
    06:30 УЕФА Шампионска лига - обзори
    07:40 УЕФА Шампионска лига - обзори
    09:00 УЕФА Шампионска лига: Борусия Д - Арсенал
    10:40 УЕФА Шампионска лига: Байерн М - Манчестър Сити
    12:30 УЕФА Шампионска лига: Монако - Байер Л
    14:20 УЕФА Шампионска лига: Реал М - Базел
    14:30 УЕФА Шампионска лига: Лудогорец - Стяуа
    16:10 УЕФА Шампионска лига: Ливърпул - Лудогорец
    18:10 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    18:30 Италия, Серия А - преди кръга
    19:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Чезена - Емполи
    21:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    21:30 DTM - обзор
    22:30 Светът на спорта
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: