.
Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
Видяна: 3101
  • 12:00 bTV Новините
    12:30 Домашен арест
    13:00 Пълнолуние
    14:50 Аламинут
    15:20 Мъжоретки
    17:00 120 минути
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Хрониките на Нарния: Плаването на разсъмване
    22:10 Папараци
  • 12:00 Такеши касъл
    13:00 Семейство Флинстоун
    15:00 Столичани в повече
    17:00 Комиците
    18:00 Челси, там ли си?
    19:00 Двама мъже и половина
    20:30 Ваканция във Вегас
    22:30 Такеши касъл
  • 10:15 Кръв
    12:15 Войни на небето и земята
    14:45 Ченгето в мен
    17:00 Дълга среща, кратко сбогуване
    19:00 Мъжът от Вирджиния
    21:00 Осем милиметра
  • 11:30 Приключенията на Бриско Каунти-младши
    13:30 Италианска Серия А: Сасуоло – Интер
    15:30 Италианска Серия А – обзорно предаване
    16:00 Италианска Серия А: Удинезе – Ювентус
    18:00 Тежки престъпления
    19:00 Лонгмайер
    20:00 Разбулените тайни на магията
    21:00 Френска Лига 1 – обзорно предаване
    21:30 Френска Лига 1 - студио
    22:00 Френска Лига 1: Монако – Олимпик Лион
  • 12:00 Али Макбийл
    14:00 Стъклен дом
    17:00 Изборът на Лара
    20:00 COOL...T
    21:00 Паднала от небето
  • 10:30 Италия, Серия А: Дженоа - Фиорентина
    12:20 Италия, Серия А: Рома - Емполи
    14:10 Волейбол, Италия Серия А: Тренто - Верона
    16:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Чезена - Лацио
    18:00 ПРЯКО: Волейбол, Италия Серия А: Латина - Молфета
    20:00 Екстремни спортове
    21:45 ПРЯКО: Италия, Серия А: Милан - Парма
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: