.
Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
  • 08:00 Тази събота и Тази неделя
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Аламинут
    13:00 Играта на Ендър
    15:00 Истински истории
    16:00 Код "Счупена стрела"
    18:00 Лотария България
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Смъртоносно оръжие 2
    22:30 Кухня
  • 09:00 Загадката на Лора
    10:00 Съседска стража
    12:00 Щурите съседи
    15:00 Двама мъже и половинa
    17:00 Двама мъже и половина
    17:30 Столичани в повече
    19:30 Загадката на Лора
    20:30 Дневникът на един Дръндьо: Родрик командори
    22:30 Домашен арест
  • 08:30 Елхички
    10:15 Пряко включване
    12:45 Теория на конспирацията
    15:30 Смело сърце
    19:00 Елхички 2
    21:00 Непобедимите 3
  • 08:00 Извън играта
    11:00 Dragonball: Еволюция
    12:45 Невъзможно бягство
    15:00 Кости
    17:00 Дивата муха
    17:30 Мисия Моят Дом
    18:00 4х4
    19:00 Да обереш крадец
    21:00 bTV Новините – централна емисия
    21:45 bTV Репортерите
  • 09:00 Какво ядем
    10:00 Тайните на времето
    13:00 Къде е Маги?
    15:00 Малки сладки лъжкини
    18:00 Фермата
    21:00 Търси се...
    22:00 Огледален свят
  • 08:00 Екстремни спортове
    10:30 УЕФА Шампионска Лига: Монако - Виляреал
    12:30 УЕФА Шампионска Лига: Рома - Порто
    14:30 УЕФА Шампионска Лига: Лудогорец - Виктория Пилзен
    16:30 УЕФА Шампионска Лига: Виктория Пилзен - Лудогорец
    18:30 Италия, Серия А - преди кръга
    19:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Лацио - Ювентус
    21:00 Спортът от първо лице
    21:30 Италия, Серия А
    21:45 ПРЯКО: Италия, Серия А: Наполи - Милан
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: