.

Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
Видяна: 3045
  • 00:50 Момчето в синьо
    02:50 Домашен арест
    03:20 Трета смяна
    04:10 COOL...T
    05:00 Комиците
    06:00 Луди за връзване
    06:30 Агрофорум
    07:00 Трета смяна
    08:00 Тази събота и Тази неделя
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Домашен арест
    13:00 Златният компас
    15:00 Изабел Кастилска
    16:00 Отмъстителите
    18:00 Survivor
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Предай нататък
    22:00 Комиците
  • 00:30 Без пукната пара
    01:00 Семейство Флинстоун
    02:00 Такеши касъл
    03:00 Дък Доджърс
    04:00 Да, мило
    05:00 Шоуто на Слави
    06:00 Да, мило
    07:00 Дък Доджърс
    08:00 Семейство Флинстоун
    10:00 Като Майк
    12:00 Такеши касъл
    13:00 Кухня
    15:00 Столичани в повече
    18:00 Да, мило
    19:00 Без пукната пара
    19:30 Семейство Флинстоун
    20:30 Роксан
    22:30 Такеши касъл
  • 01:00 Рицари
    06:00 Докосване
    07:00 Бензиностанция
    09:00 Развод по френски
    11:30 Семейна среща
    13:30 Боговете сигурно са полудели
    15:45 Случай с теб
    18:00 Седем часа разлика
    21:00 Ханкок
  • 00:01 Наказателят
    01:45 Тринайсет
    02:45 Алкатрас
    06:00 Батман
    07:00 Капитан Планета
    08:30 Дивата муха
    09:30 Survivor
    11:30 Циклонът
    13:30 Двойник
    15:30 Италиански футбол
    16:00 Италианска Серия А: Наполи - Рома
    18:00 Алкатрас
    19:00 Тринайсет
    20:00 Дивата муха
    21:00 Италианска серия А – студио
    21:45 Италианска серия А: Парма - Интер
  • 00:01 Папараци
    01:00 Редакцията
    02:30 Сватбени агенти
    06:00 Предай нататък
    08:00 Шоуто на доктор Оз
    09:00 Редакцията
    11:00 Блясък
    11:30 Кухнята на Звездев
    12:00 Гласът на България
    15:00 Стъклен дом
    17:00 Изборът на Лара
    20:00 Папараци
    21:00 Цветовете на любовта
  • 01:20 Франция, Лига 1: Бастия - Монако
    03:00 Италия, Серия А: Парма - Сасуоло
    06:00 Италия, Серия А: Парма - Сасуоло
    07:00 Италия, Серия А: Сампдория - Рома
    07:20 УЕФА Шампионска лига: Порто - Атлетик Билбао
    09:10 УЕФА Шампионска лига: Рома - Байерн М
    11:00 УЕФА Шампионска лига: ЦСКА Москва - Манчестър Сити
    12:50 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    13:20 УЕФА Шампионска лига: Барселона - Аякс
    15:10 УЕФА Шампионска лига: Монако - Бенфика
    17:00 Канадска борба - Международен турнир Селановци
    17:30 Автомобилизъм: V1 Challenge - Стара Загора
    18:30 Италия, Серия А - преди кръга
    19:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Парма - Сасуоло
    21:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    21:45 ПРЯКО: Италия, Серия А: Сампдория - Рома
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: