.
Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
Видяна: 3042
  • 06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Север Юг
    21:30 Survivor
    22:30 Шоуто на Слави
  • 07:00 Най-лошата седмица
    08:00 Скуби Ду: Мистерия ООД
    09:00 Шоуто на Слави
    10:00 Безсъници в Сиатъл
    12:00 Семейство Флинстоун
    13:00 Новите съседи
    14:30 Най-лошата седмица
    15:30 Мразя моята тийн дъщеря
    16:00 Кухня
    17:00 Младост 5
    18:00 По средата
    19:30 Семейство Флинстоун
    20:30 Само самотните
    22:30 Кухня
  • 07:00 Легендата за Испания
    08:15 Текила и Бонети
    09:00 Докосване
    10:15 Първият рицар
    13:00 Незабравимо
    14:00 Текила и Бонети
    15:00 Докосване
    16:00 Целуни ме за сбогом
    18:00 Никита
    19:00 Никита
    20:00 Спасете ме
    21:00 Приключенията на Барон Мюнхаузен
  • 06:45 Батман
    08:00 Най-добрият нинджа
    09:00 Извън играта - Сезон 3
    10:00 В.И.П.
    11:00 Х-Мен
    13:00 Армейски готвачи
    15:00 Survivor
    16:00 В.И.П.
    17:00 Извън играта - Сезон 3
    18:00 Праведен
    19:00 УЕФА Лига Европа – обзорно студио
    19:30 УЕФА Лига Европа - студио
    19:45 УЕФА Лига Европа: Лил - Евертън
  • 07:00 Освежи дома си с Деби Травис
    07:30 Градска природа
    08:00 Шоуто на доктор Оз
    09:00 Светът на бебето
    10:00 Екзотични кътчета
    11:00 Мода и шик
    11:30 Такъв е животът: Футболни съпруги
    12:30 Диво сърце
    14:00 От обич
    15:00 Свързани съдби
    16:00 Престъпления и страсти
    17:00 Огледален свят
    18:00 Д-р Зоуи Харт
    19:00 От обич
    20:00 Свързани съдби
    21:00 Цветовете на любовта
    22:00 Стъклен дом
    22:50 Огледален свят
  • 06:50 УЕФА Шампионска Лига: Ливърпул - Реал М
    08:40 УЕФА Шампионска Лига: Лудогорец - Базел
    10:30 УЕФА Шампионска Лига - обзори
    11:40 УЕФА Шампионска Лига: Андерлехт - Арсенал
    13:30 УЕФА Шампионска Лига: Монако - Бенфика
    15:20 УЕФА Шампионска Лига: Ливърпул - Реал М
    17:10 УЕФА Шампионска Лига: Лудогорец - Базел
    19:00 Италия, Серия А - обзор
    19:30 Студио УЕФА Лига Европа
    20:00 ПРЯКО: УЕФА Лига Европа: Стандард Лиеж - Севиля
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: