.
Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
Видяна: 2938
  • 05:30 Лигата на справедливостта
    06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    11:30 Бон Апети
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Изборът на Лара
    14:30 Цветовете на любовта
    16:30 Кухнята на Звездев
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Север Юг
    21:30 Комиците
    22:30 Шоуто на Слави
  • 05:30 Шоуто на Слави
    06:00 Слънчева Филаделфия
    07:00 Какво ще кажат хората
    08:00 Аниманиаци
    09:00 Столичани в повече
    10:00 Умирай умно: Брус и Лойд се развихрят
    12:00 Да, мило
    13:00 Какво ще кажат хората
    14:00 Модерно семейство
    15:00 Напълно непознати
    16:00 Ало, ало
    17:00 Шоуто на Слави
    18:00 Какво ще кажат хората
    19:00 Без пукната пара
    19:30 Модерно семейство
    20:30 Женско братство 2
    22:30 Ало, ало
  • 03:00 Незабравимо
    06:00 Тера нова
    07:00 Никита
    08:00 Никита
    09:00 Трета смяна
    10:00 Фамилията
    11:00 Последният от рода
    13:00 90210
    14:00 Никита
    15:00 Изкуплението на Грейс
    16:00 С отличие
    18:00 Тера нова
    19:00 Трета смяна
    20:00 Незабравимо
    21:00 Врагът в моето легло
  • 02:00 Нокаут
    06:00 Лигата на справедливостта
    07:00 Лигата на справедливостта
    08:30 Опасни улици
    09:30 Добрите момчета
    10:30 Кралете на бягството
    11:30 Праведен
    12:30 Най-добрият нинджа
    13:00 Нокаут
    14:00 Щитът
    15:00 Дивата муха
    16:00 Добрите момчета
    17:00 Избягай, ако можеш
    18:00 Опасни улици
    19:00 Праведен
    20:00 Щитът
    21:00 Италианска Серия А – студио
    21:45 Италианска Серия А: Рома - Милан
  • 01:30 Проклятието на семейство Апарисио
    06:00 Кухнята на Звездев
    06:30 Редакцията
    07:30 Бон Апети
    08:00 Женско царство
    09:30 Времето лети
    10:30 Призракът на Елена
    11:30 Американска наследница
    12:30 Бон Апети
    13:00 Шоуто на доктор Оз
    14:00 Дом и градина
    15:00 Топ дестинации
    15:30 Градска природа
    16:00 Призракът на Елена
    17:00 Любов и предателство
    18:30 Блясък
    19:00 Американска наследница
    20:00 Цветовете на любовта
    21:00 Цветовете на любовта
  • 04:30 Италия, Серия А
    06:00 Аржентина Примера Дивисион
    08:00 Волейбол, Италия Серия А
    10:00 УЕФА Шампионска Лига
    12:00 УЕФА Шампионска Лига
    14:00 УЕФА Лига Европа
    16:00 Италия, Серия А
    18:00 Италия, Серия А
    20:00 Италия, Серия А - обзор
    20:30 Италия, Серия А - преди кръга
    21:00 Аржентина Примера Дивисион - обзор
    22:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    22:30 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: