.
Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
Видяна: 3168
  • 09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Бинго милиони
    18:05 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Завръщане
    21:30 Столичани в повече
    22:30 Шоуто на Слави
  • 10:00 Звездата на Лаура
    12:00 Всички обичат Реймънд
    13:00 Кухня
    14:00 Какво ще кажат хората
    14:30 Ало, ало
    15:30 Новите съседи
    17:00 Столичани в повече
    18:00 Кухня
    19:00 Какво ще кажат хората
    19:30 Всички обичат Реймънд
    20:30 Новите съседи
    22:00 Ало, ало
  • 09:15 Титаник
    13:15 Никита
    14:15 Страшилището на Малибу
    16:15 Момчето в синьо
    18:00 Незабравимо
    19:00 Изгубена
    20:00 Никита: Отмъщението
    21:00 Информаторът
  • 11:00 Истинско правосъдие
    12:00 Кралете на бягството
    13:00 Трима крале
    15:00 Ренегат
    16:00 Опасни улици
    17:00 Алкатрас
    18:00 Менталист: Крадецът на мисли
    19:00 Кралете на бягството
    20:00 Последователите
    21:00 bTV Новините - централна емисия
  • 11:00 Незабравима
    12:30 Освежи дома си с Деби Травис
    13:00 Паднала от небето
    14:00 Малки сладки лъжкини
    15:00 Шоуто на д-р Оз
    16:00 Вълнуващи ваканции
    16:30 България търси талант
    18:00 България търси талант
    19:00 Паднала от небето
    20:30 Малки сладки лъжкини
    21:30 Незабравима
    22:30 Огледален свят
  • 10:00 Италия, Серия А: Рома - Удинезе
    12:00 Италия, Серия А: Интер - Ювентус
    14:00 Екстремни спортове
    14:30 Волейбол, Италия Серия А:
    16:30 Волейбол, Италия Серия А:
    18:30 Екстремни спортове
    19:00 Италия, Серия А - преди кръга
    19:30 Екстремни спортове
    21:00 Светът на спорта
    21:30 Сезонът
    22:00 Италия, Серия А - преди кръга
    22:30 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    23:00 WWE Първична сила
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: