.
Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
Видяна: 3357
  • 07:00 Природата в три измерения
    08:00 Тази събота и Тази неделя
    11:00 Търси се...
    12:00 bTV Новините
    12:30 Аламинут
    13:00 Всичко е любов
    15:00 Париж - градът на любовта
    16:00 Истински истории
    17:00 120 минути
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Денят на влюбените
    22:30 Папараци
  • 07:00 Различно еднакви
    08:00 Семейство Флинтстоун
    09:00 Клуб Веселие
    10:00 Мъжемелачката
    12:00 Новите съседи
    15:00 Приятели
    17:00 Всички обичат Реймънд
    19:30 Клуб Веселие
    20:30 Неугасваща любов
  • 07:15 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    08:15 Америка
    10:00 Мисис Даутфайър
    12:30 Потомците
    15:30 Линкълн
    18:15 Невидима зона
    21:00 Сблъсъци
  • 06:00 Новите приключения на Капитан Планета
    08:00 Ренегат
    11:00 Капан за убийци
    13:00 Отмъстител
    15:00 Стрелата
    17:00 Дивата муха
    17:30 4x4
    18:30 Блокада
    21:00 bTV Новините – централна емисия
    21:45 bTV Репортерите
    22:00 Снайперистът 3
  • 06:00 От обич
    08:00 Огледален свят
    10:00 Тайните на времето
    13:00 От обич
    15:00 Шоуто на доктор Оз
    17:00 С аромат на Свети Валентин
    18:00 Принцът и аз 3: Кралски меден месец
    20:00 С аромат на Свети Валентин
    21:00 COOL...T
  • 06:00 Дивата муха
    08:00 УЕФА Шампионска лига: Олимпиакос - Арсенал
    09:50 УЕФА Шампионска лига: Рома - БАТЕ Борисов
    11:40 УЕФА Шампионска лига: Байер Л - Барселона
    13:30 ПРЯКО: Италия, Серия А TIM: Милан - Дженоа
    15:30 Лотария България
    18:00 УЕФА Лига Европа - магазинно предаване
    19:00 Екстремни спортове
    20:30 Ринг 24
    21:00 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
    21:30 Италия, Серия А TIM
    21:45 ПРЯКО: Италия, Серия А TIM: Фиорентина - Интер
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: