.
Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
  • 13:30 Незабравима
    14:30 Лекар в планината
    15:30 Сияйна луна
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    17:50 Спорт ТОТО
    18:00 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Твоят мой живот
    21:30 Дамата с воала
    22:30 Шоуто на Слави
  • 13:30 Мутра по заместване
    14:30 Домашен арест
    15:30 Новите съседи
    17:00 Комиците
    18:00 Мутра по заместване
    19:00 Да отгледаш Хоуп
    20:00 Новите съседи
    21:30 Домашен арест
  • 13:15 Изгубена
    14:15 Дневниците на вампира
    15:15 Хичкок
    17:30 Животът на Пи
    20:00 Революция Z
  • 13:00 Наемникът
    15:00 Революция
    16:00 Ренегат
    17:00 Тежки престъпления
    18:00 Стрелата
    19:00 Кости
    19:45 Студио „Лига Европа”
    20:00 Футбол от Лига Европа: Зенит - Андерлехт
  • 13:30 Изборът на Лара
    15:00 ТВ Пазар
    16:00 MasterChef
    17:00 Премиера: „На среща с непознат: Австралия”
    18:00 Черни планини
    19:00 Земя на честта
    20:00 Не ме оставяй
    21:00 Кварталът на богатите
    22:30 Светлината на моя живот
  • 13:00 УЕФА Шампионска Лига: Манчестър Сити - Монако
    15:00 УЕФА Шампионска Лига: Порто - Ювентус
    17:00 УЕФА Лига Европа: Сент Етиен - Манчестър Юн
    18:50 Италия, Серия А - обзор
    19:15 Спортът от първо лице
    19:45 УЕФА Лига Европа
    20:00 ПРЯКО: УЕФА Лига Европа: Апоел Никозия - Атлетик Билбао
  • 13:20 Дом и градина
    14:10 Търси се...
    15:00 Истински истории
    15:50 Дивата муха
    16:10 Столичани в повече
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Домашен арест
    19:00 bTV Новините
    20:00 Столичани в повече
    20:50 Домашен арест
    21:40 Истински истории
    22:30 Шоуто на Слави
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: