.
Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
Видяна: 3005
  • 07:00 Духът на здравето
    08:00 Чудото, което наричаме „Египет”
    09:15 Господин Бавачка
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Домашен арест
    13:00 Да отгледаш Аризона
    15:00 Борба за Троя
    17:00 120 минути
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Хората говорят…
  • 07:00 Шоуто на Том и Джери
    08:00 Напълно непознати
    10:00 Мисия Лондон
    12:00 Не вярвай на кучката от апартамент 23
    12:30 Старчета разбойници
    13:00 Напълно непознати
    15:00 Новите съседи
    18:00 Невидими улики
    19:00 Да отглеждаш Хоуп
    20:00 Разбивачи
    20:30 Бебето беглец
    22:30 Не вярвай на кучката от апартамент 23
    23:30 Първична сила
  • 06:00 Досиетата Х
    09:00 Божиите тайни
    11:00 Прелюдия към една целувка
    13:00 Пропадане
    15:15 Умирай трудно 3
    18:00 Затворници
    21:00 Трите Хикса
  • 07:00 Х-Мен
    08:30 Менталист: Крадецът на мисли
    11:30 Пустинята
    13:45 Хладнокръвно
    15:30 Извън играта
    17:30 Италианска Серия А - студио
    18:00 Италианска Серия А: Монако – Лил
    19:45 Италианска Серия А - студио
    20:00 Алкатрас
    21:00 Италианска Серия А – студио
    21:45 Италианска Серия А: Рома - Фиорентина
  • 06:00 Любов извън закона
    09:00 Жената в огледалото
    13:00 Духът на здравето
    14:00 Дом и градина
    15:00 Предай нататък
    17:00 Изборът на Лара
    20:00 Цветовете на любовта
    21:00 Цветовете на любовта
  • 06:00 Италия, Серия А:
    08:00 Италия, Серия А:
    10:00 Италия, Серия А - преди кръга
    10:30 Светът на спорта
    11:00 Сезонът - спорт и лайфстайл
    11:30 УЕФА Шампионска лига:
    13:20 УЕФА Шампионска лига:
    15:10 УЕФА Шампионска лига:
    17:00 Автомобилизъм: V1 Challenge - Варна
    18:00 Италия, Серия А - преди кръга
    18:30 Студио Италия, Серия А
    19:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Киево - Ювентус
    21:00 Светът на спорта
    21:30 Сезонът - спорт и лайфстайл
    22:00 Автомобилизъм: V1 Challenge - Варна
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: