.
Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
  • 12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Север Юг
    14:30 Сияйна луна
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Страсти в Тоскана
    22:30 Шоуто на Слави
  • 12:00 Стъпка по стъпка
    13:00 Добре дошли в Швеция
    14:00 Моето семейство
    14:30 Стажанти
    15:30 Новите съседи
    17:00 Комиците
    18:00 Добре дошли в Швеция
    19:00 Моето семейство
    19:30 Напълно непознати
    20:30 Щурите съседи
    22:00 Стажанти
  • 11:45 Престъпления от класа
    13:45 90210
    14:45 90210
    14:45 Кутията
    17:15 Ескадрилата
    18:15 Екстракт
    20:00 Никита: Отмъщението
    21:00 Ден на подбора
  • 12:00 Под наблюдение
    13:00 100 години под морското дъно: Карибски отломки
    14:15 Синовете на Анархията
    16:00 Ренегат
    17:00 Под наблюдение
    18:00 Менталист: Крадецът на мисли
    19:00 Стрелата
    20:00 Кости
    21:00 bTV Новините - централна емисия
  • 12:00 Светлината на моя живот
    13:00 Изборът на Лара
    14:30 Земя на честта
    15:30 Фермата
    16:30 Мама готви по-добре
    17:30 Папараци
    18:30 Малки сладки лъжкини
    19:30 Дневниците на Кари
    20:30 От обич
    21:30 Север Юг
  • 12:30 Италия, Серия А: Дженоа - Рома
    14:35 ПРЯКО: International Champions Cup: Манчестър Сити - Манчестър Юн
    16:30 International Champions Cup: Манчестър Юн - Борусия Д
    18:30 УЕФА Лига Европа: Рубин - Ливърпул
    20:30 Жилет световен спорт
    21:00 Спортът от първо лице
    21:30 Конен спорт
    22:00 Жилет световен спорт
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: