.
Вход / Регистрация
Рибна консерва "Вардар" и Празеник по Власчански
Вкусни предложения от Гергина Бабева от гр. Свети Влас
Рибна консерва Вардар и Празеник по Власчански
Празеник по Власчански
Видяна: 3214
  • 01:50 Преди обед
    03:50 bTV Новините
    04:20 Аламинут
    05:10 Опасни улици
    06:00 Мястото BG
    06:30 Лице в лице
    07:00 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Бинго милиони
    18:10 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Оцеляване
    22:30 Шоуто на Слави
  • 03:00 Новите приключения на Том и Джери
    04:00 Модерно семейство
    05:00 Стажанти
    06:00 Модерно семейство
    07:00 Клуб Веселие
    07:30 Старчета разбойници с Бети Уайт
    08:00 Шоуто на шантавите рисунки
    09:00 Шоуто на Слави
    10:00 Измамниците
    12:00 До смърт
    13:00 Стажанти
    14:00 Предградие
    14:30 Двама мъже и половина
    15:30 Новите съседи
    17:00 Комиците
    18:00 Стажанти
    19:00 Предградие
    19:30 До смърт
    20:30 Моето семейство
    22:00 Двама мъже и половина
  • 03:00 90210
    06:00 Докосване
    08:00 Синове на Анархията
    09:15 90210
    10:15 Целуни ме за сбогом
    12:30 Докосване
    14:30 Синове на Анархията
    15:45 Параноя
    18:00 Престъпления от класа
    19:00 90210
    20:00 Дневниците на вампира
    21:00 Лудо сърце
  • 01:45 Пета предавка
    06:00 Електрошок
    07:15 Електрошок
    08:30 ИРИС
    10:00 Извън играта
    11:00 Революция
    12:00 Истинско правосъдие
    13:00 Убийство по залез слънце
    15:00 Ренегат
    16:00 Извън играта
    17:00 Истинско правосъдие
    18:00 Революция
    19:00 Супер коли
    19:30 ИРИС
    21:00 bTV Новините - централна емисия
    22:00 Джеси Стоун: Нощен преход
  • 01:30 От обич
    06:00 Цветовете на любовта
    07:00 Цветовете на любовта
    08:00 Незабравима
    09:00 Времето лети
    10:00 Ангели пазители
    11:30 Незабравима
    12:30 Сияйна луна
    13:30 Д-р Зоуи Харт
    14:30 Дневниците на Кари
    15:30 Шоуто на доктор Оз
    16:30 Географски ширини
    17:00 Мармалад
    18:30 Али Макбийл
    19:30 Д-р Зоуи Харт
    20:30 Дневниците на Кари
    21:30 Незабравима
    22:30 Сияйна луна
  • 02:00 УЕФА Лига Европа: Волфсбург - Лил
    04:00 УЕФА Лига Европа: Фиорентина - Динамо Киев
    06:00 УЕФА Лига Европа: Наполи - Днипро
    08:00 УЕФА Шампионска лига: Порто - Атлетик Б
    10:00 УЕФА Шампионска лига: Реал М - Ливърпул
    11:00 Екстремни спортове
    13:00 Зона спорт
    15:00 ПРЯКО: International Champions Cup 2015: Реал Мадрид - Милан
    17:00 International Champions Cup 2015: Манчестър Юн - ПСЖ
    19:00 Светът на спорта
    19:30 Дивата муха
    22:00 International Champions Cup 2015: Реал Мадрид - Милан
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Рибна консерва "Вардар"

200-300 г риба карагьоз (друг вид)
100 г зрял боб
100 г мариновани краставички
5 с.л. доматено пюре
2 дафинови листа
7-8 зърна черен пипер
олио
2 щипки едра сол

Стъпки за приготвяне:

1. Предварително сваряваме боба. След това почистваме рибата от вътрешностите, измиваме я и я режем на колелца.

2. Поставяме я в купа с вода, където престоява около 20-30 мин. Сменяме водата и посоляваме с едра сол, така че когато поставим цяло яйце, то да не потъва напълно.

3. Оставяме рибата да престои в тази саламура за 2 часа. Изваждаме парчетата, поставяме ги върху кърпа и ги отцеждаме за 12 часа.

4. Нарязваме краставичките на дребни парчета и ги оставяме за 12 часа да се отцедят.

5. В тиган сгорещяваме силно олиото, така че когато поставим кубче хляб, то да придобие златист цвят, след което го оставяме да изстине. След това започваме да подреждаме консервата в буркана. На дъното поставяме 1-2 с.л. от доматеното пюре, поръсваме с черен пипер и прибавяме 1 дафинов лист. Слагаме 2-3 парчета риба, няколко кръгчета краставички и 1-2 с.л. боб. Отново редим риба, още 1-2 с.л. доматено пюре, отново риба, краставички.

6. Завършваме с 1 с.л. доматено пюре, подправено с няколко зърна черен пипер и 1 дафинов лист. Поливаме с 1 с.л. от олиото, затваряме добре капачката на буркана и стерилизираме 4 часа.

 

Празеник по Власчански

1 пак. фини точени кори
олио за намазняване

За плънката:

3-4 стръка праз лук
500 г сурова наденица
6-7 с.л. олио
2 ч.л. червен пипер
1 щипка сол

Стъпки за приготвяне:

1. Навиваме на руло две кори, като вътрешната намазняваме. Поставяме плътно до стените на намаслена кръгла тава. По същия начин правим още едно–две рула, с които обточваме останалата част от тавата.

2. Поставяме две кори, с които покриваме дъното на тавата, така че краищата им да останат извън тавата.

3. В сгорещена мазнина запържваме до златисто нарязания на дребни колелца праз лук. Овкусяваме с червен пипер. В самия край поставяме и запържваме нарязаната на ситни кръгчета наденица. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавата върху средната кора.

4. Завиваме плънката с краищата на средната кора. Печем във фурна на 150 градуса. Сервираме празеника, нарязан на парчета.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: