Торта Болярка и Забулени яйца с пюре от карфиол и рошав картоф

Рецепти на Иван Звездев за 18.11.2010 г.

Реклама

Торта Болярка

За тестото:

500 г брашно
2 яйца
100 г захар
1 щипка сол

За плънката:

150 г орехи
2 ч.л. захар
125 г краве масло

За захарния сироп:

200 г захар
1 ванилия

Забулени яйца с пюре от карфиол и рошав картоф

За рошавия картоф:

3 картофа
20-30 г краве масло
червен пипер и самардала на вкус

За пюрето:

400-500 г карфиол
100 г краве сирене
1-2 с.л. кисело мляко
1 печена чушка
4-5 стръка пресен копър (1-2 ч.л. сух)
сол на вкус

За яйцата:

6 яйца
1-2 с.л. ябълков оцет
5-6 зърна черен пипер
2-3 дафинови листа
струйка олио
печена чушка за декорация