.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
Видяна: 10441
  • 13:30 Тайните на времето
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Бинго милиони
    18:05 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Завръщане
    21:30 MasterChef
    22:30 Шоуто на Слави
  • 14:00 Майк и Моли
    14:30 Модерно семейство
    15:30 Новите съседи
    17:00 Аламинут
    18:00 Домашен арест
    19:00 Майк и Моли
    19:30 Всички обичат Реймънд
    20:30 Танго за трима
  • 12:35 Тайният кръг
    14:30 Вътрешна сигурност
    15:45 "Светците от Бундок 2: Денят на Вси светии" в снимки
    18:00 Никита
    20:00 Никита: Отмъщението
  • 13:00 Стреляй смело
    15:00 Ренегат
    16:00 Лонгмайър
    17:00 Експериментът
    18:00 Под наблюдение
    19:00 Революция
    20:00 Стрелата
    21:00 bTV Новините - централна емисия
  • 14:00 Малки сладки лъжкини
    15:00 Шоуто на доктор Оз
    16:00 Шоуто на доктор Оз
    17:00 Търси се...
    18:00 MasterChef
    19:00 Али Макбийл
    20:00 Д-р Зоуи Харт
    21:00 Малки сладки лъжкини
    22:00 Къде е Маги?
  • 12:30 Купа на Франция : ПСЖ - Монако
    14:30 Италия, Серия А: Интер - Фиорентина
    16:30 Екстремни спортове
    17:00 Зона спорт
    19:00 Италия, Серия А: Рома - Ювентус
    21:00 Италия, Серия А - обзор
    22:00 УЕФА Шампионса лига - магазинно предаване
    22:30 Екстремни спортове
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: