.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
Видяна: 10660
  • 09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Бинго милиони
    18:10 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Бог да ни е на помощ
    22:30 Шоуто на Слави
  • 09:00 Аламинут
    10:00 Свалячът Хал
    12:00 До смърт
    13:00 Стажанти
    14:00 Какво ще кажат хората
    14:30 Двама мъже и половина
    15:30 Новите съседи
    17:00 Шоуто на Слави
    18:00 Стажанти
    19:00 Какво ще кажат хората
    19:30 До смърт
    20:30 Новите съседи
    22:00 Двама мъже и половина
  • 09:15 90210
    10:15 Ако само
    12:15 Досиетата Х
    14:15 Доктор на мафията
    15:30 Вулкан
    18:00 Вътрешна сигурност
    19:00 90210
    20:00 Дневниците на вампира
    21:00 Зрителна измама
  • 09:00 Кралете на бягството
    10:00 Снайперисти
    11:00 Експериментът
    12:00 Кости
    13:00 Другата в мен
    15:30 Пета предавка
    16:00 Снайперисти
    17:00 Кралете на бягството
    18:00 Менталист: Крадецът на мисли
    19:00 Експериментът
    20:00 Кости
    21:00 bTV Новините - централна емисия
  • 09:00 Тиха буря
    10:00 Ангели пазители
    11:30 Незабравима
    12:30 Сияйна луна
    13:30 Д-р Зоуи Харт
    14:30 Дневниците на Кари
    15:30 Шоуто на доктор Оз
    17:30 Cool…T
    18:30 Али Макбийл
    19:30 Д-р Зоуи Харт
    20:30 Дневниците на Кари
    21:30 Незабравима
    22:30 Сияйна луна
  • 08:00 УЕФА Шампионска лига: Челки - Шалке
    10:00 УЕФА Шампионска лига: Спортинг - Челси
    12:00 Зона спорт
    14:00 УЕФА Шампионска лига: Барселона - Аякс
    16:00 УЕФА Шампионска лига: Ливърпул - Реал М
    18:00 УЕФА Шампионска лига: ЦСКА М - Байерн М
    20:00 Дивата муха
    22:00 УЕФА Шампионска лига: Лудогорец - Реал М
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: