.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
  • 07:00 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Север Юг
    14:30 Сияйна луна
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Домашен арест
    18:00 Мама готви по-добре
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Страсти в Тоскана
    22:30 Мъртва точка
  • 07:00 Напълно непознати
    08:00 Без пукната пара
    09:00 Аламинут 2014: Ново поколение
    10:00 Дейв
    12:00 Стъпка по стъпка
    13:00 Колеж Грийндейл
    14:00 Моето семейство
    14:30 Столичани в повече
    15:30 Щурите съседи
    17:00 Шоуто на Слави
    18:00 Колеж Грийндейл
    19:00 Не вярвай на кучката от апартамент 23
    19:30 Напълно непознати
    20:30 Щурите съседи
    22:00 Столичани в повече
  • 07:00 Изгубена
    08:00 Дневниците на вампира
    09:00 Незабравимо 4
    10:30 Победителяът
    12:45 Убийството
    13:45 Изгубена
    14:45 Незабравимо 4
    15:45 Елхички
    17:45 Забравените от Хуарес
    20:00 Дневниците на вампира
    21:00 Маверик
  • 06:00 Кунг фу панда - Легенди за страхотният боец
    08:00 Кости
    09:00 Стоте
    10:00 Ренегат
    11:00 Менталист: Крадецът на мисли
    12:00 Лонгмайър
    13:00 Dragonball: Еволюция
    15:00 Тежки престъпления
    16:00 Истинско правосъдие
    17:00 Лонгмайър
    18:00 Менталист: Крадецът на мисли
    19:00 Стоте
    20:00 Кости
    21:30 Студио „УЕФА Шампионска лига”
    21:45 Футбол: Ростов - Аякс
  • 07:00 Една любовна история
    08:30 Незабравима
    10:30 Една любовна история
    12:00 Светлината на моя живот
    13:00 Изборът на Лара
    14:30 Земя на честта
    15:30 Фермата
    17:00 Какво ядем
    17:30 COOL...T
    18:30 Малки сладки лъжкини
    19:30 Далас
    20:30 От обич
    21:30 С Русия в сърцето
  • 06:00 Дивата муха
    08:30 УЕФА Шампионска Лига - обзори
    09:30 УЕФА Шампионска Лига: Виктория Пилзен - Лудогорец
    11:30 УЕФА Шампионска Лига: Апоел - Селтик
    13:30 УЕФА Шампионска Лига: Монако - Виляреял
    15:30 УЕФА Шампионска Лига: Рома - Порто
    17:30 УЕФА Шампионска Лига: Виктория Пилзен - Лудогорец
    19:30 УЕФА Шампионска Лига - обзори
    20:30 Италия, Серия А - обзор на кръга
    21:00 Спортът от първо лице
    21:30 Студио УЕФА Шампионска Лига
    21:45 ПРЯКО: УЕФА Шампионска Лига: Манчестър Сити - Стяуа
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: