.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
Видяна: 8760
  • 06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    11:30 Бон Апети
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Изборът на Лара
    14:30 Цветовете на любовта
    16:30 Кухнята на Звездев
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Север Юг
    21:30 България търси талант
    22:30 Шоуто на Слави
  • 09:00 Шоуто на Слави
    10:00 Многобройната аз
    12:00 Да, мило
    13:00 Какво ще кажат хората
    14:00 Модерно семейство
    15:00 Напълно непознати
    16:00 Ало, ало
    17:00 Столичани в повече
    18:00 Какво ще кажат хората
    19:00 Без пукната пара
    19:30 Модерно семейство
    20:30 Умирай умно: Брус и Лойд се развихрят
    22:30 Ало, ало
  • 09:00 Трета смяна
    10:00 90210
    11:00 Големите надежди
    13:00 90210
    14:00 Никита
    15:00 Фамилията
    16:00 Джон Тъкър трябва да умре
    18:00 Тера нова
    19:00 Трета смяна
    20:00 Незабравимо
    21:00 Последният от рода
  • 08:30 Опасни улици
    09:30 Добрите момчета
    10:30 Кралете на бягството
    11:30 Праведен
    12:30 Най-добрият нинджа
    13:00 Нокаут
    14:00 Щитът
    15:00 Кралете на бягството
    16:00 Добрите момчета
    17:00 Избягай, ако можеш
    18:00 Опасни улици
    19:00 Праведен
    20:00 Щитът
    21:00 Италианска Серия А – обзорно предаване
    21:30 Лига Европа – студио
  • 08:00 Женско царство
    09:30 Времето лети
    10:30 Призракът на Елена
    11:30 Американска наследница
    12:30 Бон Апети
    13:00 Шоуто на доктор Оз
    14:00 Часът на мама
    15:00 Духът на здравето
    16:00 Призракът на Елена
    17:00 Любов и предателство
    18:30 Любов и предателство
    20:00 Цветовете на любовта
    21:00 Цветовете на любовта
  • 08:30 Светът на спорта 2013
    09:30 Екстремни спортове
    10:00 Италия, Серия А - обзор
    10:30 Италия, Серия А
    12:20 Италия, Серия А
    14:20 Италия, Серия А
    16:00 УЕФА Шампионска Лига:
    18:00 УЕФА Шампионска Лига
    20:00 Аржентина Примера Дивисион - обзор
    21:00 Италия, Серия А - обзор
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: