.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
Видяна: 9757
  • 12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Цветовете на любовта
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Север Юг
    21:30 Survivor
    22:30 Шоуто на Слави
  • 12:00 Семейство Флинстоун
    13:00 Новите съседи
    14:30 Колеж Грийндейл
    15:30 Кое е това момиче?
    16:00 Алф
    17:00 Шоуто на Слави
    18:00 Новите съседи
    19:30 Семейство Флинстоун
    20:30 Първата неделя
    22:30 Алф
  • 11:00 Разделени заедно
    13:00 Легендата за Испания
    15:00 Незабравимо
    16:00 Като Майк
    18:00 Никита
    19:00 Никита
    20:00 Досиетата Х
    21:00 Огнена стихия
  • 12:00 Ренегат
    13:00 Армейски готвачи
    15:00 Survivor
    16:00 Щитът
    17:00 Кости
    18:00 Експериментът
    19:00 Ренегат
    20:00 Лонгмайър
    21:00 bTV Новините - централна емисия
    21:30 УЕФА Шампионска лига - студио
    21:45 УЕФА Шампионска лига: Байерн Мюнхен - Манчестър Сити
  • 12:30 Диво сърце
    14:00 От обич
    15:00 Паднал от небето
    16:00 Престъпления и страсти
    17:00 Блясък
    17:30 Мода и шик
    18:00 Самозванка
    19:00 От обич
    20:00 Цветовете на любовта
    21:00 Цветовете на любовта
  • 10:50 УЕФА Шампионска Лига: Монако - Байер Леверкузен
    12:40 УЕФА Шампионска Лига: обзори
    13:50 УЕФА Шампионска Лига: Борусия Д - Арсенал
    15:40 УЕФА Шампионска Лига: Реал М - Базел
    17:30 УЕФА Шампионска Лига: Ливърпул - Лудогорец
    19:20 УЕФА Шампионска Лига - обзори
    20:30 Италия, Серия А - обзор 2.кръг
    21:00 Студио УЕФА Шампионска Лига
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: