.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
  • 09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Север Юг
    14:30 Сияйна луна
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Страсти в Тоскана
    22:30 Шоуто на Слави
  • 10:00 От глупав по-глупав
    12:00 Стъпка по стъпка
    13:00 Агенцията
    14:00 Моето семейство
    14:30 Стажанти
    15:30 Новите съседи
    17:00 Комиците
    18:00 Агенцията
    19:00 Моето семейство
    19:30 Напълно непознати
    20:30 Щурите съседи
    22:30 Стажанти
  • 10:15 Рокенрола
    12:45 Дневниците на вампира
    14:45 90210
    15:45 Избрана жертва
    17:45 Аз, моя милост и Айрийн
    18:00 Земя на престъпници
    20:00 Никита: Отмъщението
    21:00 300
  • 11:00 Менталист: Крадецът на мисли
    12:00 Под наблюдение
    13:00 Командо
    15:00 Тежки престъпления
    16:00 Ренегат
    17:00 Под наблюдение
    18:00 Менталист: Крадецът на мисли
    19:00 Стрелата
    20:00 Кости
    21:00 bTV Новините – централна емисия
    22:00 Универсален войник: Завръщането
  • 10:30 Една любовна история
    12:00 Светлината на моя живот
    13:00 Изборът на Лара
    14:30 Земя на честта
    15:30 Фермата
    16:30 Мама готви по-добре
    17:30 Истински истории
    18:30 Малки сладки лъжкини
    19:30 Дневниците на Кари
    20:30 От обич
    21:30 Север Юг
  • 10:30 International Champions Cup: Челси - Ливърпул
    12:30 International Champions Cup: Байерн М - Милан
    14:35 ПРЯКО: International Champions Cup: Борусия Д - Манчестър Сити
    16:30 International Champions Cup: Челси - Ливърпул
    18:30 УЕФА Лига Европа: Лех - Фиорентина
    20:30 Жилет световен спорт
    21:00 Ветроходство
    21:30 Спортът от първо лице
    22:00 Жилет световен спорт
    22:45 Бойна вечер: Enfusion
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: