.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
Видяна: 10135
  • 00:01 Под наблюдение
    01:00 Али Макбийл
    02:00 Преди обед
    04:00 bTV Новините
    04:30 Светлината на моя живот
    06:00 Лице в лице
    06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Бинго милиони
    18:05 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Милост
    21:30 Истински истории
    22:30 Шоуто на Слави
  • 00:01 Шоуто на Слави
    01:00 Модерно семейство
    02:00 Столичани в повече
    03:00 Шоуто на шантавите рисунки
    04:30 Да, мило
    05:00 Шоуто на Слави
    06:00 Слънчева Филаделфия
    06:30 Да, мило
    07:00 Модерно семейство
    08:00 Шоуто на шантавите рисукни
    09:00 Шоуто на Слави
    10:00 Огнени стъпки
    12:00 Напълно непознати
    13:00 Столичани в повече
    14:00 Кое е това момиче
    14:30 Модерно семейство
    15:30 Най-ужасната седмица
    16:00 Двама бащи, двама синове
    17:00 Комиците
    18:00 Кое е това момиче
    18:30 Столичани в повече
    19:30 Напълно непознати
    20:30 Барабанистът
    22:30 Двама бащи, двама синове
  • 00:15 Кагемуша
    02:15 Спасете ме
    03:15 Безсрамници
    06:00 Тайният кръг
    07:00 Тайният кръг
    08:00 Никита
    09:00 Трета смяна
    10:45 Мъжът от Вирджиния
    13:00 Никита
    13:30 Трета смяна
    16:00 Недискретно
    18:00 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    20:00 Спасете ме
    21:00 Скитникът
  • 00:01 В обувките на Сатаната
    01:00 Кости
    06:00 Приключенията на Джеки Чан
    06:45 Железният човек
    08:00 Кости
    09:00 Военна болница
    10:00 Щитът
    11:00 Снайперисти
    12:00 Ренегат
    13:00 Червен колан
    15:00 Истинско правосъдие
    16:00 Щитът
    17:00 Военна болница
    18:00 Кости
    19:00 Ренегат
    20:00 Снайперисти
    21:00 bTV Новините - Централна емисия
  • 00:01 Зона спорт
    02:00 Италия, Серия А: Емполи - Удинезе
    04:00 Италия, Серия А: Каляри – Сасуоло
    06:00 Италия, Серия А: Каляри - Сасуоло
    07:50 Италия, Серия А: Интер - Торино
    09:40 Италия, Серия А: Ювентус - Киево
    11:30 Италия, Серия А: Сампдория - Палермо
    13:15 Франция, Лига 1: Лил - Монако
    15:00 Светът на спорта
    15:30 Зона спорт
    17:30 Италия, Серия А: Фиорентина - Рома
    19:30 Екстремни спортове
    20:00 Зона спорт
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: