.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
Видяна: 10498
  • 06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Бинго милиони
    18:05 Опасни улици
    19:00 bTV Новините
    20:00 Завръщане
    21:30 България търси талант
    22:30 Шоуто на Слави
  • 08:00 Дък Доджърс
    09:00 Столичани в повече
    10:00 Лак за коса
    12:00 Всички обичат Реймънд
    13:00 Домашен арест
    14:00 Различно еднакви
    14:30 Ало, ало
    15:30 Новите съседи
    17:00 Комиците
    18:00 Домашен арест
    19:00 Различно еднакви
    19:30 Всички обичат Реймънд
    20:30 Новите съседи
    22:00 Ало, ало
  • 06:00 Трета смяна
    09:15 90210
    11:00 Зловеща страст
    13:00 Трета смянa
    15:15 Властелинът на пръстените: Завръщането на краля
    19:00 90210
    20:00 Никита: Отмъщението
    21:00 Момичето
  • 08:30 Ангели пазители
    10:00 Огледален свят
    11:00 Незабравима
    12:00 Къде е Маги?
    13:00 Необходима грубост
    14:00 Малки сладки лъжкини
    15:00 Шоуто на доктор Оз
    17:00 Папараци
    18:00 MasterChef
    19:00 Д-р Зоуи Харт
    20:00 Необходима грубост
    21:00 Малки сладки лъжкини
    22:00 Къде е Маги?
  • 08:00 Италия, Серия А: Торино - Ювентус
    10:00 Италия, Серия А: Наполи - Сампдория
    12:00 Италия, Серия А: Интер - Рома
    14:00 Франция, Лига 1: Ланс - Монако
    16:00 Италия, Серия А: Удинезе - Милан
    18:00 Екстремни спортове
    18:30 Сезонът
    19:00 Светът на спорта
    19:30 УЕФА Шампионса лига - магазинно предаване
    20:00 Зона спорт
    22:00 Екстремни спортове
    22:30 Светът на спорта
    23:00 УЕФА Шампионса лига - магазинно предаване
    23:30 Екстремни спортове
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: