.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
Видяна: 9717
  • 17:00 bTV Новините
    17:30 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Огледален свят
    21:30 Изабел Кастилска
    22:30 Кухня
  • 17:00 Шоуто на Слави
    18:00 Новите съседи
    19:30 Семейство Флинстоун
    20:30 Мисия Лондон
    22:30 Алф
  • 16:15 Джон Кю
    19:00 90210
    20:00 Досиетата Х
    21:00 Пропадане
  • 17:00 Военна болница
    18:00 В.И.П.
    19:00 Платина
    20:00 Извън играта
    21:00 bTV Новнините централна емисия
  • 17:00 Път към висшата мода
    18:00 Самозванка
    19:00 От обич
    20:00 Цветовете на любовта
  • 17:00 УЕФА Шампионска Лига- обзори
    17:40 УЕФА Шампионска Лига: Лудогорец - Стяуа
    19:30 Италия, Серия А - преди кръга
    20:00 DTM - обзор
    21:00 Сезонът - спорт и лайфстайл
    21:30 Италия, Серия А - преди кръга
    22:00 Екстремни спортове
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: