.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
Видяна: 10340
  • 09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Концерт на Лили Иванова
    14:30 bTV Документите
    15:30 Истински истории
    16:30 Даяна
    18:05 Опасни улици
    18:50 Бинго милиони
    19:00 bTV Новините
    20:00 MasterChef
    21:00 Истински истории
    22:00 Шоуто на Слави
    23:00 bTV Новините
  • 10:00 Престъпник за един ден
    12:00 Да отгледаш Хоуп
    13:00 Домашен арест
    14:00 Майк и Моли
    14:30 Числено превъзходство
    15:30 Новите съседи
    16:00 Пенсионер на 35
    17:00 Аламинут
    18:00 Домашен арест
    19:00 Майк и Моли
    19:30 Да отгледаш Хоуп
    20:30 Днешните чудовища
    22:30 Новите съседи
  • 09:45 Царството на спомените
    12:00 90210
    14:15 Тайният кръг
    15:30 Джули и Джулия
    18:00 Досиетата Х
    20:00 Вътрешна сигурност
    21:00 Господар и командир: Далечният край на света
  • 10:00 Огледален свят
    11:00 Незабравима
    12:00 Стъклен дом
    13:00 Д-р Зоуи Харт
    14:00 Парк авеню 666 сериал, еп. 1
    15:00 „Шоуто на д-р Оз
    16:00 Шоуто на д-р Оз
    17:00 Търси се
    18:00 Али Макбийл
    19:00 Али Макбийл
    20:00 Д-р Зоуи Харт
    21:00 Парк авеню 666
    22:00 Стъклен дом
  • 10:00 Зона спорт
    12:00 Кърджали Офроуд Фест - репортаж
    12:30 Франция, Лига: Монако - ПСЖ
    14:30 Италия, Серия А: Торино - Наполи
    16:30 Екстремни спортове
    17:00 Зона спорт
    19:00 Италия, Серия А: Рома - Ювентус
    21:00 Екстремни спортове
    22:00 УЕФА Шампионса лига - магазинно предаване
    22:30 Кърджали Офроуд Фест - обзор на състезанието
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: