.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
Видяна: 10715
  • 01:30 Вещиците от Ийстуик
    03:30 Мармалад
    05:00 Комиците
    05:30 Дъг Доджърс
    06:30 Агрофорум
    07:00 Не вярвай на кучката от апартамент 23
    07:30 Мястото BG
    08:00 Тази събота и Тази неделя
    11:00 COOL...T
    12:00 bTV Новините
    12:30 Аламинут
    13:00 Луд по теб
    15:00 Мармалад
    16:30 Предай нататък
    18:30 Бинго милиони
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Невъзможно твой
    22:30 Комиците
  • 02:00 Числено превъзходство
    03:00 Да отгледаш Хоуп
    04:00 Клуб Веселие
    05:00 Шоуто на Слави
    06:00 Числено превъзходство
    07:00 Клуб "Веселие"
    08:00 Барът
    09:00 Да отгледаш Хоуп
    10:00 Нощ в Музея
    12:00 Модерно семейство
    13:00 Барът
    14:00 Старчета разбойници с Бети Уайт
    14:30 Новите съседи
    17:30 Напълно непознати
    19:30 Да отгледаш Хоуп
    20:30 Ако Люси се влюби
    22:30 Модерно семейство
  • 01:30 Животът на Джорджия О'Кийф
    06:00 Престъпления от класа
    08:15 Пътуването на Додсън
    10:15 Убийство в базата
    12:15 Дарбата
    14:30 Добре дошли в джунглата
    16:45 Лудо сърце
    19:00 Август
    21:00 Колекционерът
  • 02:00 Пета предавка
    03:00 Под наблюдение
    06:00 Електрошок
    07:15 Приключенията на Джеки Чан
    08:30 Ренегат
    11:30 Командо
    13:30 Умирай трудно
    16:00 В тила на врага 3: Колумбия
    18:00 Пета предавка
    19:00 Под наблюдение
    21:00 bTV Новините – централна емисия
    21:45 bTV Репортерите
  • 02:00 Тайните на времето
    06:00 Али Макбийл
    07:00 От обич
    09:00 Земя на бунтовници
    10:00 Тайните на времето
    13:00 От обич
    15:00 Модна къща
    17:00 Истински истории
    20:00 Търси се...
    21:00 Земя на бунтовници
  • 02:00 International Champions Cup 2015: Сан Хосе - Клуб Америка
    04:00 International Champions Cup 2015: Клуб Америка - Манчестър Юн
    06:00 International Champions Cup 2015: ЛА Галакси - Клуб Америка
    08:00 International Champions Cup 2015: Сан Хосе - Клуб Америка
    10:00 International Champions Cup 2015: Клуб Америка - Манчестър Юн
    12:00 International Champions Cup 2015: Реал М - Рома
    14:00 International Champions Cup 2015: ПСЖ - Бенфика
    15:50 International Champions Cup 2015: Манчестър Сити - Рома
    18:00 Жилет световен спорт
    18:30 Екстремни спортове
    19:30 Светът на спорта
    20:00 Дивата муха
    22:00 Кикбокс: Enfusion
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: