.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
Видяна: 9612
  • 06:00 Лице в лице
    06:30 Тази сутрин
    09:30 Преди обед
    12:00 bTV Новините
    12:30 Шоуто на Слави
    13:30 Тайните на времето
    15:30 Цветовете на любовта
    17:00 bTV Новините
    17:30 Лице в лице
    18:00 Времето лети
    19:00 bTV Новините
    20:00 Една любовна история
    21:30 Земя на бунтовници
    22:30 Менталист: Крадецът на мисли
  • 06:00 Слънчева Филаделфия
    06:30 Модерно семейство
    07:00 Да, мило
    08:00 Шантави рисунки
    09:00 Шоуто на Слави
    10:00 Войната на семейство Роуз
    12:00 Домашен арест
    13:00 Новите съседи
    14:30 Да, мило
    15:30 Без пукната пара
    16:00 Приятели
    17:00 Комиците
    18:00 Новите съседи
    19:30 Семейство Флинстоун
    20:30 Ергенско парти 2: Последно изкушение
    22:30 Приятели
  • 06:00 Престъпления от класа
    07:00 Престъпления от класа
    08:00 Трета смяна
    09:15 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    10:30 Град на ангели
    12:45 Ризоли и Айлс: Криминални досиета
    14:00 Трета смяна
    16:00 Хванете Папи
    18:00 Тайният кръг
    20:00 Революция Z
    21:00 Да отгледаш Аризона
  • 06:00 Батман
    08:00 Дивата муха
    09:00 Пазителят на Мемфис
    10:00 Щитът
    11:00 Експериментът
    12:00 Платина
    13:00 Американски хроники
    15:00 Кости
    16:00 Щитът
    17:00 Пазителят на Мемфис
    18:00 В.И.П.
    19:00 Платина
    20:00 Експериментът
    21:00 bTV Новнините - централна емисия
    22:00 Ледено земетресение
  • 06:00 Готвачи за милиони
    07:00 Кулинарна палитра
    07:30 Градска палитра
    08:00 Шоуто на доктор Оз
    09:00 Кухнята на Звездев
    09:30 Бон Апети
    10:00 Вълнуващи ваканции
    10:30 Шопинг съветник
    11:00 Мода и шик
    11:30 Модерно
    12:30 Женско царство
    14:00 От обич
    15:00 Модна къща
    16:00 Пан Ам
    17:00 Шопинг съветник
    17:30 Мода и шик
    18:00 Самозванка
    19:00 От обич
    20:00 Цветовете на любовта
  • 06:00 Франция, Лига 1: ПСЖ - Нант
    08:00 Франция, Лига 1: Аячо - ПСЖ
    10:00 Италия, Серия А - обзор
    10:30 Италия, Серия А: Наполи - Лацио
    12:30 Италия, Серия А: Милан - Катания
    14:30 Италия, Серия А: Милан - Ливорно
    16:30 Италия, Серия А: Милан - Киево
    18:30 Франция, Лига 1: Олимпик Л - Монако
    20:30 Екстремни спортове
    21:00 УЕФА Шампионска Лига: Борусиа Д - Зенит 19.03.2014
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: