.
Вход / Регистрация
Торта Бяла Неделя
Рецепта на Радослава Минчева
Торта Бяла Неделя
Торта Бяла Неделя
Видяна: 10028
  • 12:00 bTV Новините
    12:30 Домашен арест
    13:00 Снежно чудо
    15:00 Аламинут
    15:30 НепознатиТЕ
    16:30 Тутси
    19:00 bTV Новините
    19:30 bTV Репортерите
    20:00 Предай нататък
    22:00 Комиците
  • 12:00 Такеши касъл
    13:00 Семейство Флинстоун
    15:00 Столичани в повече
    18:00 Да, мило
    19:00 Двама мъже и половина
    20:30 Анализирай онова
    22:30 Такеши касъл
  • 11:30 Работещо момиче
    13:45 Уолстрийт: Парите никога не спят
    17:00 Дворец на илюзиите
    19:00 Седем часа разлика
    21:00 Полетът на Феникса
  • 11:30 Макс Пейн
    13:30 Жената котка
    15:30 Х – Мен Началото: Върколак
    17:30 Дивата муха
    18:00 Извън играта
    20:00 Дивата муха
    21:00 Италианска Серия А – студио
    21:45 Италианска Серия А: Рома – Милан
  • 12:00 Гласът на България
    15:00 Стъклен дом
    17:00 Изборът на Лара
    20:00 Папараци
    21:00 Цветовете на любовта
  • 12:20 УЕФА Шампионска лига: Байерн М - ЦСКА Москва
    14:10 УЕФА Шампионска лига: Ливърпул - Базел
    16:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Фиорентина - Емполи
    18:00 Канадска барба - Благоевград
    18:30 Италия, Серия А - преди кръга
    19:00 ПРЯКО: Италия, Серия А: Сасуоло - Чезена
    21:00 ПРЯКО:Франция, Лига 1: Метц - Монако
13
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Торта Бяла Неделя

За блата:

7 с.л. брашно
7 яйца
7 с.л. захар
1 пакетче бакпулвер
2 ч.л. какао

За крема:

1 л прясно мляко
400 г захар
180 г брашно
50 г нишесте
200 г краве масло

За сметаната:

1 л животинска сметана
400 г захар

За гриляж:

300 г захар
100 г орехови ядки
масло за намазване

За сиропа:

1 чаша захар
2 чаши вода

За бялата заливка:

500 г сметана
200 г захар
125 г краве масло/ 1 пакетче
500 г бял шоколад
ролки шоколад за украса

Стъпки за приготвяне:

1. Приготвяне на блата на тортата: Отделяме жълтъците и белтъците на 7 яйца със стайна температура. Разбиваме в голяма купа белтъците. Когато са готови, към тях прибавяме жълтъците, захар и постепенно добавяме брашното с бакпулвера.

2. На всяко яйце трябва да съответства 1 с.л. брашно и 1 с.л. захар. След това прибавяме какао и разбъркваме. Изсипваме сместа във форма и печем около 20-30 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

3. Наливаме в касарола прясно мляко, добавяме захар и оставяме да заври. След това разбъркваме сместа и докато бъркаме, прибавяме брашно и нишесте.

4. Слагаме в касаролата бял шоколад и изчакваме да се разтопи, за да подготвим крема на тортата.

5. Приготвяне на сметаната за тортата: В купа разбиваме животинска сметана и захар.

6. Приготвяне на сироп за тортата: В касарола загряваме захар и чаша вода.

7. Приготвяне на гриляж: Смесваме 2 чаши захар и 1 чаша орехови ядки.

8. Подготвяне на бялата заливка за тортата: В касарола загряваме сметана, прибавяме захар, краве масло, бял шоколад и разбъркваме, докато се получи еднородна смес.

9. Разрязваме изпечения пандишпанов блат на 3 равни части. Сиропираме, нанасяме от белия крем, поръсваме с гриляж и покриваме с втория блат като редуваме съставките. Поставяме третия блат, сиропираме и зафилваме тортата с бял крем.

10. Шприцоваме украса с помощта на сладкарски пош. Заливаме тортата с бялата заливка, шприцоваме с пош шоколад и с помощта на нож, оформяме украсата под формата на вълнички. Оформяме малки шоколадови ролки от шоколадов кювертюр и финализираме декорацията. Отстрани полепваме с гриляж и завършваме панирането на тортата. Престоява 24 часа в хладилник преди консумация.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: