.
Вход / Регистрация
Великденска пита - кошница
Вижте как може сами да си направите подобно красиво и вкусно нещо
Великденска пита - кошница
Великденска пита - кошница
Видяна: 5641
  • 13:30 Тайните на времето
    15:30 Светлината на моя живот
    17:00 bTV Новините
    17:30 Опасни улици
    18:50 Бинго милиони
    19:00 bTV Новините
    20:00 Кварталът на богатите
    21:30 Оцеляване
    22:30 Черни платна
  • 13:00 Стажанти
    14:00 Предградие
    14:30 Ало, ало
    15:30 Моето семейство
    17:00 Комиците
    18:00 Стажанти
    19:00 Предградие
    19:30 До смърт
    20:30 Моето семейство
    22:00 Не вярвай на кучката от апартамент 23
  • 12:45 Градска полиция
    16:00 Край реката
    18:00 Престъпления от класа
    19:00 90210
    20:00 Дневниците на вампира
    21:00 Превъзходство
  • 13:00 Лоши момчета 2
    16:00 Извън играта
    17:00 Истинско правосъдие
    18:00 Революция
    19:00 Супер коли
    19:30 ИРИС
    21:00 bTV Новините - централна емисия
    22:00 Мрежата 2.0
  • 13:30 Д-р Зоуи Харт
    14:30 Дневниците на Кари
    15:30 Шоуто на доктор Оз
    17:30 Истински истории
    18:30 Али Макбийл
    19:30 Д-р Зоуи Харт
    20:30 Дневниците на Кари
    21:30 Незабравима
    22:30 Сияйна луна
  • 13:00 International Champions Cup 2015: Милан - Интер
    15:00 Екстремни спортове
    16:00 Зона спорт
    18:00 Светът на спорта
    18:30 Жилет световен спорт
    19:00 Дивата муха
    20:00 Зона спорт
    22:00 Светът на спорта
    22:30 Екстремни спортове
    23:30 Жилет световен спорт
0
Гласувай
  • :(
  • :|
  • :)

Великденска пита - кошница

1,2 кг бяло брашно
1 ч.ч. кисело мляко
6 яйца
1 кубче мая
1 с.л. захар
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1 с.л. сол

За дръжката на питата - кошница:

200 - 250 гр бяло брашно
1 с.л. олио
2/3 ч.ч. вода
1/2 ч.л. сол

За намазване:

1 жълтък
1 ч.л. кисело мляко

Стъпки за приготвяне:

1. В купичка разбъркваме мая, топло прясно мляко с температура 36-38 градуса и захар. Добавяме 2-3 с.л. брашно и доразбъркваме. Правим кладенче в брашното. Наливаме кисело мляко, прибавяме олио, сол и 6 яйца, като отделяме жълтъка на шестото яйце за намазване на питата. Добавяме кисело мляко и втасалата мая, омесваме тестото и го оставяме да се отпусне 30 мин.

2. Разделяме тестото на 30 топчета, малко по-големи от орех. Разточваме с ръце фитили с дължина около 20-25 см, поставяме ги на кръст по две и оплитаме 15 плитки.

3. Приготвяне на тестото за дръжката на питата-кошница: Към 250 г брашно наливаме вода, добавяме сол и олио и месим. Готовото тесто разделяме на 3 части и разточваме на фитили, които сплитаме на плитка и оформяме дъга. Поставяме я в намаслена тавичка, намазваме я с жълтък и печем във фурна загрята на 200 градуса около 20 мин.

4. Намазваме втасалата пита със сместа от жълтък и кисело мляко и печем във фурна загрята на 200 градуса около 40-45 мин. Когато питата е готова, поставяме дръжката върху нея и нареждаме великденските яйца.

Коментари
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре
Вашият коментар: