Димитър Вътев: Гордея се, че съм щастлив човек

В четвъртия епизод на "Lord of The Chefs" журито реши да изгони от надпреварата любителя-готвач Димитър Вътев. Вижте какво разказа той за себе си и състезанието

Реклама

-Защо журито реши именно ти да напуснеш състезанието?
- Защото може би не съм бил достатъчно забавен или не се е случвало нищо интересно около мен.

-Съжаляваш ли, че не продължи в шоуто?
- Ами, да. Искаше ми се наистина да остана колкото се може по-дълго и да бъда част от този невероятен екип.

-Живял си в Париж и в Тайланд. Какво ти хареса най-много на тези места и защо реши да се върнеш в България?
- В Париж ми харесват най-много възможностите и големият поток от хора, а в Тайланд ми харесаха хората и техните характери. Не знам как го постигат, но при тях има почти 0 % стрес и са винаги усмихнати и щастливи от живота. Ако и хората в България бяха като тях, тя щеше да е най-прекрасното място за живот.

-Какво беше най-ценното, което научи от работата си като помощник-готвач в Париж?
- Всичко беше като едно голямо училище за мен, но най-ценното беше да работя дисциплинирано и организирано. Научих се и да преодолявам трудностите на работа в екип.

-Защо реши да станеш вегетарианец?
-Поради ред причини... но най-важната е, че ние се превръщаме в това, което ядем (не в буквален смисъл, а в енергийното състояние)

-Има ли място, на което винаги си искал да отидеш?
- Да, в Перу. Искам и да остана там да живея за известно време без никакви удобства (ток, вода и меки завивки), само сурови условия.

-Какъв искаше да станеш, когато пораснеш?
- Исках да правя нещо с ръцете си, да бъда майстор скулптор, художник или с някакъв друг занаят да се захвана, а впоследствие установих, че съм имал вътрешен порив да творя.  Затова и се захванах с кулинарното изкуство.

-Кога разбра, че готвенето е твоята съдба?
- Когато установих, че мога да изявя това, което е в мен и на практика. Това стана, докато учех в ТОХ в Плевен.

-Кой е по-добър готвач: мъжът или жената?
- Аз мисля, че мъжете са по-добри готвачи, заради нашата нужда да се докажем във всяко едно отношение и го правим устремено и така да се каже с мъжка ръка. :-)

-С какво най-много се гордееш?
- Гордея се, че съм щастлив човек и че мога да правя това, което най-много обичам....

-Имаш ли мечта, която следваш?
- Да, имам цял списък даже, но той си е малко личен... Най-важното е всеки човек да открие своето призвание и да го следва устремено и без отсрочки. По-добре бавно да крача напред, но никога назад.

-Каква е тайната на добрия готвач?
- Винаги да го прави с много чувство и любов и да остави въображението му да се прояви максимално.

-Как ще довършиш израза: "На всяка манджа.."
- ... грозде :-))))