Ньоки със синьо сирене и вино

Рецепта от четвърти епизод на "Lord of The Chefs"

Реклама

Необходими продукти:

200 гр картофи
50 гр нишесте
2 стръка босилек
2 стръка магданоз
2 гр риган
50 гр пармезан
100 гр синьо сирене
50 мл зехтин
100 мл бяло вино
100 мл течна сметана
1 яйце

Начин на приготвяне:

Обелвате картофите, измивате ги, нарязвате на средно големи кубчета и ги слагате в тенджера с вода, колкото да ги покрие и един пръст отгоре. Варите ги, докато водата съвсем изври от тенджерата, като внимавате да не загорят. След като са готови, картофите се слагат в купа и се намачкват на пюре. Към тях прибавяте половината от сирената, зехтин, нишестето, яйцето и подправките и омесвате добре. Тестото не бива да е прекалено лепкаво, но ако е , тогава добавете още малко брашно. От готовото тесто се правят малки топчета, колкото малък орех и се поставят в набрашнена тава. Симпатичната форма на ньоките се постига като се боцват лекичко с вилица. Варите ньоките в бульон за 5-10 мин. От останалото сирене, сметаната и подправките приготвяме сос, със който поливаме сварените ньоки.

Да ви е сладко!