Кои са петте най-опасни за приготвяне ястия?

Вижте как отговори на този въпрос chef Борис Петров

Реклама

1. Рибата Фуго (риба балон, игленик, риба смърт) – опасна е заради смъртоносното съдържание на тетродоксин. В една риба има количество, което може да убие между 30 и 40 човека. Изисква се специална диплома, за да може да я приготвяш. Като изпитът включва - да определиш вида, степента на отровата и трябва първо сам да я опиташ, преди да я дегустират хората.

2. Пилешки крилца – заради фината костна система и съдържанието на холестерол.

3. Яйцата – заради салмонелата.

4. Бадемите при малките деца, заради високото съдържание на йод в обвивката.

5. Най-вредната храна е тази, която ядеш, а вече не си гладен, независимо каква е тя и кой я е приготвил.

Добрият клиент е този, който знае какво иска и може да оцени това, което получава.